S
Stef Bachatero
Гостин
Не ме мрзи, кога работиш бизнис немаш време за долги одговори.
Но сега имам и напишав.
Но сега имам и напишав.
Не ме мрзи, кога работиш бизнис немаш време за долги одговори.
Но сега имам и напишав.
http://greatist.com/health/healthy-fast-breakfast-recipesДали може некој да ми даде предлози за брзи (15-тина минути) и здрави оброци рано по сабајле (доручек пред работа). Немам проблеми со вкусови можам се да јадам![]()
Овес, суво грозје, whey, leneno semeДали може некој да ми даде предлози за брзи (15-тина минути) и здрави оброци рано по сабајле (доручек пред работа). Немам проблеми со вкусови можам се да јадам![]()
Интернет е преплавен со информации, едни ти велат вака, други ти велат така, трети ги негираат првите, вторите ги негираат третите, а искуството си чини да разликуваш добра од лоша информација.Myfitnesspal ги следам калориите и макронутриентите.
За да ослабнеш треба да си во калориски дефицит, нема разлика дали ќе ги јадеш јаглехидратите пред или после 8 часот.
Телото не познава време, со тек на време ако ти е стабилен внесот на калориите и јаглехидратите ќе слабееш прогресивно.
Ако намалиш на јаглехидратите ќе намалиш на гликогенот, за секој грам јаглехидрат се врзува уште 4 грама вода.
Дали се губи енергија при апсорбција?
Да се губи за апсорбција на храната и тоа се вика ТЕХ( термички ефект на храната)
Највеќе се губи при апсорбција на протеини, јаглехидрати и масти.
Дали може да конзумирам чоколадо, леб и сл?
Се може да се стави во еден режим за исхрана ако ги задоволиш целите за макронутриенти.
Ако ти треба нешто повеќе слободно пиши ми пп.
ili ,,koj posleden se smee Ne go razbral vicotКој последен се смее најслатко се смее![]()
Блог е мислиење не значи дека таа информација е точна.Интернет е преплавен со информации, едни ти велат вака, други ти велат така, трети ги негираат првите, вторите ги негираат третите, а искуството си чини да разликуваш добра од лоша информација.
Го користам myfitnesspal, ама не знам дали е тоа за сирова или обработена храна. Јас како што знам нутритивни вредности се мерат на сирова храна, но проблемот ми е дали храната кога се обработува ги губи своите првични нутритивни вредноси?
Читам некои блогови, особено тие што се занимаваат со таков начин на исхрана како хроно диети и слично коишто тврдат дека храна не е убаво да се меша, а јагленохидратите да се исфрлат сосем од исхрана после пладневните часови, а намирници како тестенини, млеко, чоколадо, крем и плус други сосема да се исфрлат од исхраната.
Kai ima mn dobar muabet...mn se zamarate so procenti i gluposti...a nemate osnova...Интернет е преплавен со информации, едни ти велат вака, други ти велат така, трети ги негираат првите, вторите ги негираат третите, а искуството си чини да разликуваш добра од лоша информација.
Го користам myfitnesspal, ама не знам дали е тоа за сирова или обработена храна. Јас како што знам нутритивни вредности се мерат на сирова храна, но проблемот ми е дали храната кога се обработува ги губи своите првични нутритивни вредноси?
Читам некои блогови, особено тие што се занимаваат со таков начин на исхрана како хроно диети и слично коишто тврдат дека храна не е убаво да се меша, а јагленохидратите да се исфрлат сосем од исхрана после пладневните часови, а намирници како тестенини, млеко, чоколадо, крем и плус други сосема да се исфрлат од исхраната.
Подобро да се замарам со глупости отколку како него да вбризгувам цела фабрика стероиди и тон хемија. И, јас немам цел да личам на него. Гаден ми е.Kai ima mn dobar muabet...mn se zamarate so procenti i gluposti...a nemate osnova...
Се согласувам. Тие што се на стероиди, да дигнат едно шише од два литра ќе имаат одма резултати, а обичен човек ако не се замара толку, не знам какви резултати би постигнал.Подобро да се замарам со глупости отколку како него да вбризгувам цела фабрика стероиди и тон хемија. И, јас немам цел да личам на него. Гаден ми е.