Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме мрзи, кога работиш бизнис немаш време за долги одговори.

Но сега имам и напишав.

Дали може некој да ми даде предлози за брзи (15-тина минути) и здрави оброци рано по сабајле (доручек пред работа). Немам проблеми со вкусови можам се да јадам :D:D

Дали може некој да ми даде предлози за брзи (15-тина минути) и здрави оброци рано по сабајле (доручек пред работа). Немам проблеми со вкусови можам се да јадам :D:D
Овес, суво грозје, whey, leneno seme

Myfitnesspal ги следам калориите и макронутриентите.

За да ослабнеш треба да си во калориски дефицит, нема разлика дали ќе ги јадеш јаглехидратите пред или после 8 часот.

Телото не познава време, со тек на време ако ти е стабилен внесот на калориите и јаглехидратите ќе слабееш прогресивно.

Ако намалиш на јаглехидратите ќе намалиш на гликогенот, за секој грам јаглехидрат се врзува уште 4 грама вода.

Дали се губи енергија при апсорбција?

Да се губи за апсорбција на храната и тоа се вика ТЕХ( термички ефект на храната)
Највеќе се губи при апсорбција на протеини, јаглехидрати и масти.

Дали може да конзумирам чоколадо, леб и сл?

Се може да се стави во еден режим за исхрана ако ги задоволиш целите за макронутриенти.

Ако ти треба нешто повеќе слободно пиши ми пп.
Интернет е преплавен со информации, едни ти велат вака, други ти велат така, трети ги негираат првите, вторите ги негираат третите, а искуството си чини да разликуваш добра од лоша информација.

Го користам myfitnesspal, ама не знам дали е тоа за сирова или обработена храна. Јас како што знам нутритивни вредности се мерат на сирова храна, но проблемот ми е дали храната кога се обработува ги губи своите првични нутритивни вредноси?

Читам некои блогови, особено тие што се занимаваат со таков начин на исхрана како хроно диети и слично коишто тврдат дека храна не е убаво да се меша, а јагленохидратите да се исфрлат сосем од исхрана после пладневните часови, а намирници како тестенини, млеко, чоколадо, крем и плус други сосема да се исфрлат од исхраната.

Интернет е преплавен со информации, едни ти велат вака, други ти велат така, трети ги негираат првите, вторите ги негираат третите, а искуството си чини да разликуваш добра од лоша информација.

Го користам myfitnesspal, ама не знам дали е тоа за сирова или обработена храна. Јас како што знам нутритивни вредности се мерат на сирова храна, но проблемот ми е дали храната кога се обработува ги губи своите првични нутритивни вредноси?

Читам некои блогови, особено тие што се занимаваат со таков начин на исхрана како хроно диети и слично коишто тврдат дека храна не е убаво да се меша, а јагленохидратите да се исфрлат сосем од исхрана после пладневните часови, а намирници како тестенини, млеко, чоколадо, крем и плус други сосема да се исфрлат од исхраната.

Блог е мислиење не значи дека таа информација е точна.

За да провериш дали некоја информација е точна, треба да има референца од каде ги зема информации и кое истражување е позади тоа.

Ако тоа истражување е од респективен списанија и организации на пример JISSN е добар за спортска исхрана и од таму црпам информации за препорака за исхрана, но има исто и списанија кој се занимаваат со тоа што е тренд во исхраната и го објавуваат.

Хроно исхраната не држи научна основа, нема докази за нејзината ефективност и методите иако звучат убаво, немаат докази за тоа.

Сепак има ензими кој можат во секое време да обратотат секаква храна.

Размисли малце логички пред да донесеш одлука, и прошетај по сите организации и ќе видиш што е вистина што не.

Што е за губење енергија при апсорбција ти кажав погоре, а и да има таа разлика е мала 5 % и нема да ти направи некоја голема разлика.

Kai ima mn dobar muabet...mn se zamarate so procenti i gluposti...a nemate osnova...

Kai ima mn dobar muabet...mn se zamarate so procenti i gluposti...a nemate osnova...

Подобро да се замарам со глупости отколку како него да вбризгувам цела фабрика стероиди и тон хемија. И, јас немам цел да личам на него. Гаден ми е.

Подобро да се замарам со глупости отколку како него да вбризгувам цела фабрика стероиди и тон хемија. И, јас немам цел да личам на него. Гаден ми е.
Се согласувам. Тие што се на стероиди, да дигнат едно шише од два литра ќе имаат одма резултати, а обичен човек ако не се замара толку, не знам какви резултати би постигнал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom