Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
12 март 2009
Мислења
20.715
Поени од реакции
16.927
Измислен текст со наслов: Загрижен татко. Па и објавен на press24. Децата му биле во опасност. ]
ne se vo opasnost, namesto na nastavi si otišle vo kafić... problemot e što toj od von Skopje plaća i smestuvanje i hrana i drugi ekstra trošoci a sega mu e vo prašanje celata investicija što od usta ja odvojuva...
Tuku simptomatično e kako na Praven štrajkuvaat ama ne smeat da blokiraat nastaven proces ??? se plašat od tužbi ?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
ne se vo opasnost, namesto na nastavi si otišle vo kafić... problemot e što toj od von Skopje plaća i smestuvanje i hrana i drugi ekstra trošoci a sega mu e vo prašanje celata investicija što od usta ja odvojuva...
Tuku simptomatično e kako na Praven štrajkuvaat ama ne smeat da blokiraat nastaven proces ??? se plašat od tužbi ?
Многу ме занима од каде ја доби оваа информација, дај жити се' сподели. :D Во однос на ова за Правен и некое си штрајкување. :)

@dzonyb Полиција без овластување од декан/ректор, не може да стапне ни еден метар во кампусот на Универзитетот (ова е пропишано во Устав). Во ЗВО вика дека само во случај на извршено кривично дело во Универзитетот, полиција смее да дојде и без овластувањето што го споменав. А такво нешто немало. Ок, имало толпа на луѓе што се движела, полицијата треба да ја испрати (со цел се' да биде во ред), но тоа смее да го направи до капијата.

Последно уредено:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Дали во зградата која ја делат филозофски и филолошки факултет, автономната зона е заедничка од двете страни, или само од едната (дали само филозофски, само филолошки, или двете)?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дали во зградата која ја делат филозофски и филолошки факултет, автономната зона е заедничка од двете страни, или само од едната (дали само филозофски, само филолошки, или двете)?
Една зграда е, така да, двата факултети, колку што знам. Настава слабо а? :D

Него, денеска имаше прекини на настава на Економски или Правен?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.810
И на ПМФ имало прекин на настава, се шпекулира дека нема да има настава до крајот на неделата :toe:

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.356
Поени од реакции
5.487
Да слушаат? :)
Еден дечко на фб имаше убав статус. „Што е заедничко со вемеровец да слуша конструктивна критика и есдеесовец да земе да работи нешто“. И едното и другото нема да се случат...
Сакаш да кажеш ја сум за сдсм или не те сфаќам?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Една зграда е, така да, двата факултети, колку што знам. Настава слабо а? :D

Него, денеска имаше прекини на настава на Економски или Правен?
Имавме првиов час 10 минути вовед со професорот, одма влегоа да не прекинат али им кажа он дека кратко ќе се задржиме, што и така испадна.

Инаку, Правниот факултет има прогласено автономна зона?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Имавме првиов час 10 минути вовед со професорот, одма влегоа да не прекинат али им кажа он дека кратко ќе се задржиме, што и така испадна.

Инаку, Правниот факултет има прогласено автономна зона?
Не, затоа што не е изгласано така на Интерен пленум. Иначе почна од вчера со алтернативни предавања во свечениот амфитеатар, али колку што знам, редовно доаѓаат дечките што се на ФЗФ/ФЛФ да прекинат настава. :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не, затоа што не е изгласано така на Интерен пленум. Иначе почна од вчера со алтернативни предавања во свечениот амфитеатар, али колку што знам, редовно доаѓаат дечките што се на ФЗФ/ФЛФ да прекинат настава. :)
Мене другар од Правен ми кажа дека си имале нормални предавања. Испаѓа дека само некои бојкотираат, некои не. А од правен најгласни беа и студентите и професорите. Тапа...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Мене другар од Правен ми кажа дека си имале нормални предавања. Испаѓа дека само некои бојкотираат, некои не. А од правен најгласни беа и студентите и професорите. Тапа...
У кој смисол најгласни? Највеќе сме се експонирале во јавноста? Тоа што тој терет паѓал на нас, е друга ствар.
Ти викам, има нормални предавања (со одредени прекини), а тоа е затоа што на Интерен на ПФ не беше изгласан чекорот - автономна зона. А и кога беше гласањето пред да се деси автономната зона, најголемиот дел од пленумците од Правен беа против. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сакаш да кажеш ја сум за сдсм или не те сфаќам?
Не ме сфаќаш.
Ти му рече на ЏониБ да почне да разбира и да слуша кога зборат попаметни. Јас ти реков вмровец ќе те слуша, кога есдеесовец ќе почне нешто да работи, односно никогаш.
Тоа им се главни мани на двете партии :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
У кој смисол најгласни? Највеќе сме се експонирале во јавноста? Тоа што тој терет паѓал на нас, е друга ствар.
Ти викам, има нормални предавања (со одредени прекини), а тоа е затоа што на Интерен на ПФ не беше изгласан чекорот - автономна зона. А и кога беше гласањето пред да се деси автономната зона, најголемиот дел од пленумците од Правен беа против. :)
Да де сфаќам, затоа викам булшит. Треба или сите или никој, некако многу неорганизирано делува у последно време.

И кога сум на тоа да кажам, нема некој официјален став од професорите за ова. Они се законски должни да доаѓаат на предавање, а со тоа ние сме должни да се појавиме. Што фактички значи дека без разлика дали ќе успее или нема да успее протестот, утре кога ќе прашаат што се десило вчера, ќе се каже дека некои студенти од некои факултети протестирале преку не одење на настава и прекинување на онаа која се одржувала во нивните факултети, професорите остануваат чисти, како и оние факултети кои се под УКИМ, а не протестираат. А изведено од овие работи, делува како да нема да успее работава. Затоа е тапа и се чувствува поделеноста. Али ајде, ќе видиме што ќе биде.

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Да де сфаќам, затоа викам булшит. Треба или сите или никој, некако многу неорганизирано делува у последно време.

И кога сум на тоа да кажам, нема некој официјален став од професорите за ова. Они се законски должни да доаѓаат на предавање, а со тоа ние сме должни да се појавиме. Што фактички значи дека без разлика дали ќе успее или нема да успее протестот, утре кога ќе прашаат што се десило вчера, ќе се каже дека некои студенти од некои факултети протестирале преку не одење на настава и прекинување на онаа која се одржувала во нивните факултети, професорите остануваат чисти, како и оние факултети кои се под УКИМ, а не протестираат. А изведено од овие работи, делува како да нема да успее работава. Затоа е тапа и се чувствува поделеноста. Али ајде, ќе видиме што ќе биде.
Професорите мора да дојдат и да „пробаат“ да држат настава, но едноставно можат да кажат „немам услови“. Зошто можат да бидат казнети доколку не држат настава или не се појават, а не сакаа да влезат во штрајк затоа што не се баш силно синдикално поврзани (некои се во СОНК, али пффф, сонк...).

Kajgana Shop

На врв Bottom