Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
B95ybKhIgAARiMf.png:large

Слаб е Суарез, ништо не прави...нубови ниедни <3

И плус, секогаш кога сме имале подолга серија од 10 победи во сезона сме освојувале ЛШ :cenzura: :toe:

И плус, секогаш кога сме имале подолга серија од 10 победи во сезона сме освојувале ЛШ :cenzura: :toe:
Абе реално коа можеше Челзи со Ди Матео ондак може и Енрике со Барса ама има време, од нова година па навака подигната е формата и играта како што пратам ама треба уште.

Абе реално коа можеше Челзи со Ди Матео ондак може и Енрике со Барса ама има време, од нова година па навака подигната е формата и играта како што пратам ама треба уште.

Со оваа игра откако ја кренаа формата мислам дека сите освен Баерн можиме да ги отпадниме. Не дека се нешто супериорни на нас, играме сличен фудбал, ама Пеп... Нека ги отпадни некој, и бичиме после :D

Ама мислам дека нема да ја задржиме константноста до крајот, само куп земаме.

Со оваа игра откако ја кренаа формата мислам дека сите освен Баерн можиме да ги отпадниме. Не дека се нешто супериорни на нас, играме сличен фудбал, ама Пеп... Нека ги отпадни некој, и бичиме после :D

Со моменталната форма и јас освен Баерн не гледам кој друг ни е закана.

Сепак да почекаме да не летаме , пред месец ипол и на Сосиедад неможевме голот да му го најдеме. :) ... За мене освојување Примера ќе биде успешна сезона , се друго ќе биде шлаг на тортата.

Иначе коа сум веќе тука ќе ја стаам сликава и ќе го прокоментирам малце Меси
giphy.gif

http://media.giphy.com/media/3xz2BuPQfEE1y5BJO8/giphy.gif

Како ќе му легне плејмејкерскава позиција а напред да се Суарез+Нејмар по по по...многу јако комбо ќе бидат ако Меси се спушти и личните рекорди не ги става у прв план.

Со мало шминкање на тимот + тренер кој ќе извади максимум од овие тројца напред ко што праеше Пеп со Виља/Анри/Меси/Ето ете ти ја Барса пак у игра за сите трофеи.

Последно уредено:
треба да се размислува од натпревар во натпревар.. долга е сезоната, а нашиот рејтинг сигурно се крена после овие 11 победи, и самодовербата е на високо ниво...Клучен момент според мене ќе биде Ел Класико, ако го добиеме тој натпревар, работите ќе бидат многу поинакви...Сеуште гледам простор за подобрување, особено во средината каде се чека Иниеста да се врати во форма...Нападот делува бескпрекорно..Пеп можеби ја знае Барса, но оваа Барса што денес ја гледаме има нешто што таа го немаше (иако таа Барса беше многу супериорна), можеби некој темперамент, некоја дрскост и брзина да се повреди противникот од контри, како и психолошкиот момент веднаш после примање на гол...Тоа го немавме во последната сезона на Пеп и сезоните што следуваа.. Во тие аспекти созреавме што е за пофалба..

треба да се размислува од натпревар во натпревар.. долга е сезоната, а нашиот рејтинг сигурно се крена после овие 11 победи, и самодовербата е на високо ниво...Клучен момент според мене ќе биде Ел Класико, ако го добиеме тој натпревар, работите ќе бидат многу поинакви...Сеуште гледам простор за подобрување, особено во средината каде се чека Иниеста да се врати во форма...Нападот делува бескпрекорно..Пеп можеби ја знае Барса, но оваа Барса што денес ја гледаме има нешто што таа го немаше (иако таа Барса беше многу супериорна), можеби некој темперамент, некоја дрскост и брзина да се повреди противникот од контри, како и психолошкиот момент веднаш после примање на гол...Тоа го немавме во последната сезона на Пеп и сезоните што следуваа.. Во тие аспекти созреавме што е за пофалба..
Kontrite

Јас мислам дека годинава ќе освоиме домашно и купот,а ЛШ не.Иначе кога спомнавте за играта на Барса сезонава мислам дека бајги се разликува од таа на времето на Пеп.Го критикував Енрике али од поразот со Социедад драстично се променија работите.
Кога сме кај играта имам приметено дека играме доста подиректно без претерано пимплање на топката.На пример порано акцијата ако почнеше од одбранбен играч еве Маскерано да речеме,топката обавезно одеше до Чави или Иниеста и тие ја префрлаа во нападот.Сега во многу наврати маскерано знае да ја пушти до Меси,Нејмар или Суарез.Порано се играше на точни пасови без ризик,за да не му се даде топката на противникот.Сега има доста поризични пасови(нема само кружење околу шеснаесетник без идеја) од кои доста резултирале со гол или пак грешиме и противникот тргнува на контра и на таа нивна контра со јак пресинг во одбрана им ја земаме топката и ние им правиме контра(затоа сме и успешни годинава во контри).Друга работа,со продажбата на Цесц(иако ми е многу жал) и со носењето на Иван сме многу постабилни во одбраната.Иван е играч што си врши задачата зададена од трењерот и тоа перфектно.Сезонава има бајги таклиња и одземени и тоа чисто без прекршоци.Цесц сачаше да учествува во секој напад и имаше доста офанзивна улога во тимот.
Енрике го крена левел погоре пресингот и физичката спремносст на играчите,а за скок играта и поставеноста на корни и нафрлувања да не прајме муабет(прв пат во мојот живот кога ја гледам Барса, не се плашам при прекини да не примиме гол),лани со Тата не утепаа од прекини.
А главна причина за добрата игра е уиграноста на Меси и Нејмар.На полу сезона,на мускули победивме многу утакмици баш поради овие двајца.Се читаат доста добро и ако продолжат вака во иднина и се разбира Суарез да распали како што сите очекуваме,тешко дека ќе има тим што ке не допре па и два автобуса да има паркирано на голот.
Забегав со пишувањево :eek:
10960178_788023577900492_6940580026721197192_o.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom