FA & Capital One Cup

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Фросе, од каде тоа дека Балотели не се враќа на корнери? :) Па вчера кога влезе, на сите корнери беше назад :)

Плус, никој не вика ни дека е блиску од Суарез. Апсурд е да се споредуваат двајцата.

Прва мета на Брендан беше Бони :)
против кокошките коа ја глеавме мислам дека не се враќаше :) ама ок еве и да е така, да видиме до кога ќе трае, секако вие во плус ќе бидете :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се врати и за слободен да чува, па играчот шо го чуваше гол постигна. Поарно да не се враќа.
Муабетот е дека се враќа назад а не дали и како си ја врши задачата.[DOUBLEPOST=1424025198][/DOUBLEPOST]
против кокошките коа ја глеавме мислам дека не се враќаше :) ама ок еве и да е така, да видиме до кога ќе трае, секако вие во плус ќе бидете :)
Затоа, ќе видиме :)
Мислам и се надевам дека има шанса. Ако нема, чао рагаци. Далеку поквалитетни и понадежни фудбалери не успеале :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Ама зашто ми објаснувате за Балотели дека се сменил? Глеам дека игра подобро последниве утакмици ама до кога? Кај него циклуси се. Така беше и во Сити и во Милан се додека не се поремети пак. Нели летоска Брендан му рекол да се враќа на корнери? И се враќаше? Две три утакмици, после тикви. Не е оправдување тоа дека му се менувал тимот, бла бла, Суарез со нови 7 играчи најмалку играше секоја сезона па кинеше. Нели се смета за класа напаѓач? Ако успее вака да тера супер за него и за Ливерпул ама лично јас не верувам. Затоа и први мети на Брендан беа Бензема, Кавани, Фалкао а не Балотели, али разбирам зашто го штити сеа кај што кажав.

Рики, не е до Ван Гал тоа со Фалкао, како што кажав, тој докажува дека е расен напаѓач, или гол или асистенција има, но проблемот на кој му замеруваме е што нема снага да се загради, да добие дуел, лесно губи топка. Не е до тренер тоа. За вакви работи и Чичарито беше добар.

Муабетиве за Ван Гал и Мојс се смешни, а дека не му дале пари на Мојс е исто така тресење од ракав. Бејл, Коентрао, Бејнс, Фелаини,Фабрегас, Тиаго, за сите имаше финансии да потроши, не е кривица на Манчестер што немаше план Б. Ние му замеруваме само за тврдоглавоста на Луј со одредени ротации, а за максимумот што го вади од некои играчи, за дисциплината, за тоа што е име кое може да донесе класа играч и најголемиот критикувач нема замерка, ене ви објасниле погоре, не ќе се повторуваме сто пати. Исто така глупо е, Манчестер биле трети ради Арсенал и Ливерпул што биле неспособни, па така за секоја сезона за секој освојувач на титулата ќе најдеш оправдање зашо е шампион, не па за топ 4. Мене ми делува ко да ве стига нервозата од гадната игра и тесните победи :D

ФА куп и топ 4 ќе е прилично успешна сезона за Манчестер како за враќање од пропаста лани.
ain't gonna happen :sekc: :D

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Муабетот е дека се враќа назад а не дали и како си ја врши задачата.[DOUBLEPOST=1424025198][/DOUBLEPOST]
Затоа, ќе видиме :)
Мислам и се надевам дека има шанса. Ако нема, чао рагаци. Далеку поквалитетни и понадежни фудбалери не успеале :)
Која е поентата да се враќа ко не се замара многу дали ќе му кидни играчот или не? Е тоа е таа незаинтересираност. Или прво треба да се учи да се враќа, па после да чува.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Која е поентата да се враќа ко не се замара многу дали ќе му кидни играчот или не? Е тоа е таа незаинтересираност. Или прво треба да се учи да се враќа, па после да чува.
Правиме муабет за тоа дали се враќа или дали е ефикасен при враќањето?
Јас како што прочитав погоре, Фросе пиша дека Бало не се враќал. Ако сум прочитал погрешно, поправи ме.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Правиме муабет за тоа дали се враќа или дали е ефикасен при враќањето?
Јас како што прочитав погоре, Фросе пиша дека Бало не се враќал. Ако сум прочитал погрешно, поправи ме.
Цел муабет почна за незалагањето негово.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Цел муабет почна за незалагањето негово.
Во нападот, не во одбраната. Играта во одбрана беше надоврзување за тоа дека бил пропаднат и дека на почеток Роџерс му рекол да се враќа, се враќал и веќе не во одбрана. Јас само се надополнив и дека после месец и нешто неиграње, зошто формата му беше никаква, на првата утакмица кога влезе, тој пак се враќаше назад во одбрана да брани прекини, било тоа корни или фаули, без разлика дали е место за директен шут или нафрлување.

Марио се враќа. Ефективен или не, небеше тема на муабетот.
На крај краева, еден примен гол по негова вина и не го прави толкав промашен потег и не треба да се стави на колец поради истиот. Вчера Ливерпул прими гол по кривица на Шкртел и Џан па никој тоа не го спомна како незаангажираност...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Исто така глупо е, Манчестер биле трети ради Арсенал и Ливерпул што биле неспособни, па така за секоја сезона за секој освојувач на титулата ќе најдеш оправдање зашо е шампион, не па за топ 4. Мене ми делува ко да ве стига нервозата од гадната игра и тесните победи :D

ФА куп и топ 4 ќе е прилично успешна сезона за Манчестер како за враќање од пропаста лани.
Не не, значи тоа е факт, споредбата со претходни сезони е нормално.

Лани после 25 кола како сега, со овој број на бодови (47) Јунајтед би бил 6ти. Затоа зборам за тоа што Арсенал и Ливерпул се послаби, затоа што после 25 кола имаа баеги повеќе бодови отколку што сега имаат. Ќе се види на крај на сезона што и како е, ако Ван Гал освои исто бодови како Мојс и се пласира во топ 4 тоа не го праи подобар од Мојс туку ќе има повеќе среќа што другите тимови одиграле послаба сезона.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Чисто за споредба, пред 3-4 кола излезе инфото дека ако Ливерпул ги победи сите утакмици до крај, пак нема да има повеќе бодови од што имаше лани.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не не, значи тоа е факт, споредбата со претходни сезони е нормално.

Лани после 25 кола како сега, со овој број на бодови (47) Јунајтед би бил 6ти. Затоа зборам за тоа што Арсенал и Ливерпул се послаби, затоа што после 25 кола имаа баеги повеќе бодови отколку што сега имаат. Ќе се види на крај на сезона што и како е, ако Ван Гал освои исто бодови како Мојс и се пласира во топ 4 тоа не го праи подобар од Мојс туку ќе има повеќе среќа што другите тимови одиграле послаба сезона.
Ама не ви ја гледам поентата со ова што го докажувате. :) Лани Арсенал и Ливерпул појаки биле, сега се послаби, ама оваа година па појаки се Спарс и Саутемптон. Ами лани нели шампиони наследи Мојс, каков муабет ни вртевте? Испаѓа Ван Гал „крив“ што Суарез си замина а Арсенал не можеа да се соберат 3 месеци.

Нова сезона, нови играчи, нови тимови, да не старееа фудбалериве, да се мењаваа само менаџерите и да играа сите 20 тима секоја сезона ќе имаа поента муабетиве. Ова што Рики го кажува само го дополнува парадоксот.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Има многу добра поента, само што сега можете да го вртите муабетот како вас ви одговара во текот на сезоната.

Затоа кажав да почекаме да заврши па ќе биде интересно ако не завршите у топ 4 да ви ги читаме муабетите.

Пак ќе кажам досега со сите засилувања и курчења, Ван Гал за мене ништо не е подобар од Мојс.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Со оглед каков распоред има Јунајтед не би ме чудело да заврши 5ти. Ако е така гајба пиво имам на Широк Сокак. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Засега е клучниот збор колега, засега и не е нешто подобар, освен што потроши многу повеќе пари и манифестира многу повеќе ароганција и своеглавост, но да видиме до крај, топ4 и ФА куп ќе биде некаков знак на напредок, иако за такво нешто не се прашуваат само тие, и ние имаме улога како ќе го приведеме финалето на сезонава.

Kajgana Shop

На врв Bottom