Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Само не знам зошто ТК толку многу ја форсира Аналогната телевизија. Многу канали би можеле од таму да тргнат, со тоа што ќе се ослободат повеќе фрекфенции, и би можеле да ги зголемат и Up брзините, да воведат повеќе HD канали, па и да ги зголемат Down брзините.
Најверојатно имаат голем број на корисници што немаат дигитални ресивери и имаат постари телевизори на кој гледаат само аналогна телевизија. А за да постигнат брзини од 50mbps download ќе треба да си ја обноват инфраструктурата која има е навистина застарена.

Најверојатно имаат голем број на корисници што немаат дигитални ресивери и имаат постари телевизори на кој гледаат само аналогна телевизија. А за да постигнат брзини од 50mbps download ќе треба да си ја обноват инфраструктурата која има е навистина застарена.
Не знам каде живееш, но еве кај мене СЕ ИМ Е ново. Во влез во зградата имаат поставено сандаче со сплитери кои се нови. (ги видов сплитерите кога монтираа, бидејќи сандачињата ги заклучуваат.). И плус подземна оптика имаат до влез во зграда. Не сум кај нив, но планирам да преминам, бидејќи овие Близу нервите ми ги скинаа!!! [emoji35]

Не знам каде живееш, но еве кај мене СЕ ИМ Е ново. Во влез во зградата имаат поставено сандаче со сплитери кои се нови. (ги видов сплитерите кога монтираа, бидејќи сандачињата ги заклучуваат.). И плус подземна оптика имаат до влез во зграда. Не сум кај нив, но планирам да преминам, бидејќи овие Близу нервите ми ги скинаа!!! [emoji35]
Јас сум во Капиштец, интернетот ми е најбитен и е стабилен, но 15/1mbps не ми стигаат веќе. Единствената причина зошто би се префрлил на друг оператор е тоа. Ги прашав и дечките што монтираат дали има некакви најави, денес се јавив и во Телекабел да се распрашам дали има нешто ново, на неколку пати одговараат негативно. Појакиот пакет од 25/2 им е 1500 денари само интернет. за 1500 ден месечно со новиве пакети на Близу имаш 50/3 mbps и телефон и телевизија.

Да не сте имале проблем со интернетот деновиве? многу често им паѓа, а оние од техничка поддршка не креваат телефон.

Да не сте имале проблем со интернетот деновиве? многу често им паѓа, а оние од техничка поддршка не креваат телефон.
taman e, proveri kako ti e signalot do modem

Attachments

• 2015-02-07_125751.png
    2015-02-07_125751.png
    55,9 KB · Прегледи: 47
  • si.png
    si.png
    18,3 KB · Прегледи: 46
Претпоставував дека е нешто до модемот, ама ај сепак да прашам. Фала ти :)

Dali nekoj znae dali mozam da smenam dns adresa,konkretno na samsung smart tv,i da si raboti internetot???
Blagodaram odnapred

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Опет јас :) Само мене ми паѓа интернетов денес? Има шанси од времево да е? нон стоп го ресетирам модемот, ама паѓа на ссекои пет минути. Минатиот пат нивни проблем беше со сигналот. Се надевам нема да треба пак да ги викам

Pisi ako imas motorola 192.168.100.1.-admin,motorola i vidi vo signal i vo log sto se slucuva i ke znaes sto e.

кај се ртс и еуроспорт ??

Eurosport 1/2 kaj mene ima. Za rts ne znam a i da nema ic nema dase nasekiram!

Ги имало само на сменети фрекфенции

Добро бе аналогна и дигитална негде ноември/декември у комбо ми беа околу 120 канали , сега не се ни 80 заедно... ват д фак ? што се десило што пропуштам ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom