Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Не сум запознаен со тоа што точно бараат, но јавувањево кај Јанко им е полн погодок.
Јас да сум на нивно место, би протестирал за подобрување на нашиот образовен систем (целосна промена на системот), како и против корумпираноста на професорите. Некако имам чувство дека не протестираат баш за овие две работи.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Овај муабет за партиите е вртен милион пати, неможе да биде партиски подржан ако никој не ваѓа знамиња, симболи од било која партија.

А и Заев да им оди во факултетот сега единствен добитник ќе бидат студентите.
Грешка у чекори. За кауза не треба/мора да вадиш симболи.

Морам (зошто има доста еднодимензионални членови) да нагласам дека нит го етикетирам дечково или пробувам да го оцрнам зошто е припадник на една или друга партија.

Кажав многу пати. Жал ми е што крвопијците од есдеес вашата мака ќе си ја препишат како нивна борба и се надевам победа.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Грешка у чекори. За кауза не треба/мора да вадиш симболи.

Морам (зошто има доста еднодимензионални членови) да нагласам дека нит го етикетирам дечково или пробувам да го оцрнам зошто е припадник на една или друга партија.

Кажав многу пати. Жал ми е што крвопијците од есдеес вашата мака ќе си ја препишат како нивна борба и се надевам победа.

Досега немало такви индикации. Мислам дека нема да ја направат таа грешка.

Евентуалната победа би била наша. На студентите и на оние кои безрезервно не поддржуваа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Досега немало такви индикации. Мислам дека нема да ја направат таа грешка.

Евентуалната победа би била наша. На студентите и на оние кои безрезервно не поддржуваа.
Какви индикации?
Дека пропартиски делуваат или пробуваат да делуваат заедно со пленумот или дека кога победата ќе дојде ќе си ја „преиначат“?
За првото, ете го горе дечкото, го знам и јас дека е есдеес, џабе е статијата од пред 3 години...

Во врска со преиначувањето на победата, да не почнам принтскринови да вадам од есдеес луѓе што ги имам на фб со видеото како му го ставаат пленумци на Јанко до грклан со наслови „паѓааа владааа“, „толку ви е офциии“ и слично :)

За власт, матер ќе си ебат, не па да ги искористат овие „подароци“.

Повторно да напоменам, не мислам дека само есдеес се вакви, туку и вемероу, да не ме нападне некој :)

сфе да им.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Нормално дека има такви кои се лепат затоа мора најтранспарентни да бидат од пленумот. Мислам засега се успешни во сите акции кои ги направија.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Нема врска бе, од кај партии да се мешат.
Ете случајно забележав на фб една личност што ја имам во пријатели, онака идиректен страсен обожавател на есдеес, особа од 35-36 години како си објавува фотки и клипчиња со горди статуси како дочекал слобода, нешо нешо паѓа влада стил нешо нешо победи, од внатре кај шо овие наводно прогласија автономна зона.

Чисто онака, колку од овие што се моментално во зградата на факсот се студенти а колку рандом фаци?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Генерализираш. Немој ти те молам. Дечкото е член на партија. Па што? Во толкава група на луѓе реално и нормално е некој да е определен партиски. Ако е определен тогаш да не учествува во ова? Ако е СДСМ тогаш не е општествено одговорен граѓанин? Ако е партиски определен тогаш не знае да размислува?

Или ајде, тогаш во окупацијата нека се придружат само оние од ДПА и Либерална. Другите никако. Чуму ограничувања и стереотипи од ваков тип?

Тие што ги кажуваш од ФБ во најмала рака се дебили. Не сакам да навредувам, но ете. Ги мешаат работите во моментов. Политичката состојба им го поматила умот и помешала емоциите.

Заклучокот ти е погрешен. Особено за првиот дел од постот. Тоа дали и колку ќе искористат одредени партии, не знаеме. Јас велам дека нема ништо или пак многу малку. Ти велиш поинаку, во ред е.
Ама јас каде го нападнав? Каде пишав дека е предавник и дека од личен интерес е таму. Не беше зачленет на форумов, имавме дискусија на темава и кажав дека уште кога беа протестите во ноември месец треба да излезе младо старо, стечаец, есдеесовец, либералец, вмровец, вратар, слаткар, буквално СЕКОЈ само без тематика и било какви обележја.

И да, дебили се сите што го пишуваат тоа, се согласувам.
Ти мислиш дека есдеес нема да искористи, јас верувам во тоа. Пример, прееска Заев гостуваше во емисија на 24 вести и како будење на свест баш ги спомна пленумците. Не мора да значи но...

Треба пак да пишам дека не ми смета кој од која партија е, се додека не го користи тоа за истата, туку таму се наоѓа само и САМО во одбрана на пленумот/студентите?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ама јас каде го нападнав? Каде пишав дека е предавник и дека од личен интерес е таму. Не беше зачленет на форумов, имавме дискусија на темава и кажав дека уште кога беа протестите во ноември месец треба да излезе младо старо, стечаец, есдеесовец, либералец, вмровец, вратар, слаткар, буквално СЕКОЈ само без тематика и било какви обележја.

И да, дебили се сите што го пишуваат тоа, се согласувам.
Ти мислиш дека есдеес нема да искористи, јас верувам во тоа. Пример, прееска Заев гостуваше во емисија на 24 вести и како будење на свест баш ги спомна пленумците. Не мора да значи но...

Треба пак да пишам дека не ми смета кој од која партија е, се додека не го користи тоа за истата, туку таму се наоѓа само и САМО во одбрана на пленумот/студентите?
Твоето споменување ќе го искористи некој како ликов погоре и ќе ликува и спинува

И Груевски го има споменато Пленумот. Дали тоа значи дека Пленумот е под палка на ДПМНЕ? Го слушнав, споменати беа во поинанов контекст. Е сега кој како го сфатил. Ете ти си сакал тоа да го чуеш и така интерпретираш, јас поинаку.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Твоето споменување ќе го искористи некој како ликов погоре и ќе ликува и спинува

И Груевски го има споменато Пленумот. Дали тоа значи дека Пленумот е под палка на ДПМНЕ? Го слушнав, споменати беа во поинанов контекст. Е сега кој како го сфатил. Ете ти си сакал тоа да го чуеш и така интерпретираш, јас поинаку.
Груевски го спомнува/ше како продужена рука на сорос/есдеес за дестабилизација на Утопија. Сум го слушнал и тоа па тоа значи дека му верувам? Не! Исто како што не му верувам ни на другиов политичар.
Само кажувам што слушнав.

Сега, ти можеш да ми лепиш етикета со „си слушнал што сакаш да слушнеш“ до сабајле ама тоа не го менува фактот дека проесдеес полтрони уште од сега ве користат за „пада влада“ муабети по социјалниве мрежи.

Уствари, ги користат. Не знам зошто тебе те ставам у пленумска заедница.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Да беше опозицијата во парламент самите студенти ќе ја бараја, пошо само така ќе беа слушнати од сите, а немаше за нив да се разговара на 2-3 телевизии и весници и неколку ФБ страни и форуми.

Нив ги спомнуваат на можеби сите канали но нешто кратко и ептен негативно, прошетајте низ чаршија и прашајте 10 луѓе што мислат за тие што си бараат автономија, 8 од нив ќе ви речат дека се неписмени, политички водени и дека им е страв од државен испит а од 2 ќе добијат подршка.

Мислам дека сево ова ќе има ефект но како и кога ќе видиме, знаејќи дека најверојтно ќе бидат игнорирани од властите, како и сите досега што не се согласувале со нешто.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Прво, тоа не беше етикета. Ако лепам, ја лепам во чело. А, ретко го правам тоа.

Второ, многу ниско со последнава реченица. Многу.
Секоја чест како си дознал дали јас сум или не сум во таа заедница.
А не е ниско „ако тоа ти се слуша“?
Ми лупаш етикета на едноклеточна амеба.
Не мислев на провладин или проопозициски, кога пишав дека лепиш етикети...

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Чекај, навреда е да речеш дека некој не е од пленум?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тоа не е етикета. И ако си сакал да ми вратиш, а си сакал зошто си супер момак дур не ти ја чепне некој суетата, можело на далеку подобар начин.

А, не на ваков шпекулативен и расипан.
Чекај сега, тебе те повреди тоа што јас го донесов до прашање твоето залагање за пленумот а тоа што ти мене ме ставаш у дружба на едноклеточни амеби е сосема ок? :)

Добро, штом е така, еве јавно се извинувам, немав намера, нит цел да те навредам. Поготово не зошто и лично се познаваме.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Нема врска бе, од кај партии да се мешат.
Ете случајно забележав на фб една личност што ја имам во пријатели, онака идиректен страсен обожавател на есдеес, особа од 35-36 години како си објавува фотки и клипчиња со горди статуси како дочекал слобода, нешо нешо паѓа влада стил нешо нешо победи, од внатре кај шо овие наводно прогласија автономна зона.
?
Па сигурно нема некој од ДПМНЕ да постира, јер потпишал бланко меница и сеа не смее да јаде гомна, јер отиде работното место. Абе сфатете кур ми чуе дали е од ВМРО, СДС, ДУИ и пичке си материне, ако искочи со поддршка. Уствари што па тебе ти објаснувам ти од старт на темава дрндаш шаблонски, без свој став.

Kajgana Shop

На врв Bottom