Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
завршена е дискусијата со тебе типац...не разговарам со луѓе со гледат праволински како коњ со узда,и кои единственото фудбалско нешто им е играње ПЕС/ФИФА и гледање на ком.

завршена е дискусијата со тебе типац...не разговарам со луѓе со гледат праволински како коњ со узда,и кои единственото фудбалско нешто им е играње ПЕС/ФИФА и гледање на ком.
Цела кариера го пцујат Роналдо дека играл за себе, дека дриблал у место, дека ништо корисно не правел за тимот, сега откако е во Реал и се има истурено од давање голови (единствен фудбалер во светот со просек од над 1 гол по утакмица), битно било што тие голови не се дадени откако е предриблана цела одбрана сосе голманот, публиката на стадионот, редарите, чистачите, како и гулабите на Сибелес.
Така да џабе е расправање со змејови, чудовишта, врагови.

Цела кариера го пцујат Роналдо дека играл за себе, дека дриблал у место, дека ништо корисно не правел за тимот, сега откако е во Реал и се има истурено од давање голови (единствен фудбалер во светот со просек од над 1 гол по утакмица), битно било што тие голови не се дадени откако е предриблана цела одбрана сосе голманот, публиката на стадионот, редарите, чистачите, како и гулабите на Сибелес.
Така да џабе е расправање со змејови, чудовишта, врагови.
Знаеш што е најстрашно во оваа заебанција? Што веќе не е прашање на тоа дали сака или не сака туку на тоа дали може или не може, а очигледно е дека веќе не може, не е ни пола од тоа што беше во Јунајтед.

Значи сега чика Перез дал дозвола ѕвездите да поседат на клупа или?

Знаеш што е најстрашно во оваа заебанција? Што веќе не е прашање на тоа дали сака или не сака туку на тоа дали може или не може, а очигледно е дека веќе не може, не е ни пола од тоа што беше во Јунајтед.
Дај брат немој да ме јебеш. Не е ни пола од тоа што беше во Јунајтед, ПУТА ДЕСЕТ Е. Ако ти го прајш заклучоков од компилација од јутуб кај шо ги вара сите и дава голови во Јунајтед, имаш заборавено кој фејл беше на моменти и колку се губеше во битни натпревари, непотребни дриблинзи и фолирање на теренот. Да, и сега истите работи ги прави, ама покрај фактите и боговите молчат, а фактите се дека дава ПОВЕЌЕ ГОЛОВИ отколку што има мечеви за Реал. Тука завршува секоја релевантна дискусија за црвениот и белиот Роналдо, и добра вест е што навивате за Реал што ви требаа 2-3 порази за вакви бош муабети да правите, којзнае што ќе правевте за Интер да бевте.

Секој пораз исти муабети...

Мене највеќе ме нервира што мора сите офанзивни играчи да играат у први 11 на сметка на дефанзивен играч од средниот ред. Да имавме уште еден квалитетен играч од средниот ред ќе мораше да исфрлиме еден од одбрана да игра овој. На клупата ни останаа само дефанзивни играчи... и кога сме во негатива Карло ги уфрла у игра.... хахаххаа.... нема некој играч што може да влијае нешто на играта.

Секој пораз исти муабети...

Мене највеќе ме нервира што мора сите офанзивни играчи да играат у први 11 на сметка на дефанзивен играч од средниот ред. Да имавме уште еден квалитетен играч од средниот ред ќе мораше да исфрлиме еден од одбрана да игра овој. На клупата ни останаа само дефанзивни играчи... и кога сме во негатива Карло ги уфрла у игра.... хахаххаа.... нема некој играч што може да влијае нешто на играта.

Па дрва се и Кедира и Иљара, реално. Кого да го стави. Крос и Модриќ одлично функционираа. Сега ќе играат тие што се здрави.

Па дрва се и Кедира и Иљара, реално. Кого да го стави. Крос и Модриќ одлично функционираа. Сега ќе играат тие што се здрави.
Тоа е несериозност на Карло и управата цело лето си го дрвеа и се оставија со овие дрва а купија 2ца офанзивни средњаци плус многуте што ги имавме :D

Кај Крос и Хамес можеше и Луис Густаво или некој таков црнец....
Имаа цела сезона да увидат дека Иљараменди е просек и дека Кедира ќе си го лади поради пропаднатиот договор.

Реков ја дека некад ми се гади што навивам за Реал, поради вакви разгалени "фанови" што очекуваат секоја утакмица по пет гола, Роналдо да го оздрибла цел стадион, да даде гол со маказа од гол на гол и слично.
Не разгали Роналдо, изрешета све што е можно па сега на две утакмици ако не даде гол, таквите фанови му ги пакуваат куферите. Шта речи, ама барем оние што одат на Бернабе и што имаа вакво размислување, па ги свиркаа играчите после една лоша партија ги има се помалку.

Табела некој ?

sent from Internet Explorer

Ситуацијата Меси-Роналдо е од типот тревата е позелена на другата страна. До пред 1 месец Меси го преселуваа во Челзи да не се навраќам.
Роналдо игра поцентрално кога играме 4-4-2, т.е. пoзади Бензема, и како таков функционира најдобро, нема потреба да игра на крило, најголема ефективност, голови и тн. Лани тоа функционираше доста добро бидејќи и Бејл и Ди Марија работеа многу и креираа доста, годинава што се деси со Бејл бог ти знае, таков пад на перформанси немам видено особено кога се работи за rising star тип на играч.

Подобри сме кога целата екипа работи за Роналдо, со тоа се отвора доста простор за него па во тие услови функционира најдобро.
Е тоа што Карло е тврдоглав идиот и самиот е крив 90% за ситуацијата во тимот тоа е друга работа.

Може да зборите што сакате али да го споредуваш она на видеоно со ова денес е просто споредба од типот на бог и шеширџија. Не викам не, сите имаат кризи, ако некој сака да се врати стариот Роналдо тоа сум јас иако како одминуваат годините знам дека такво нешто не е возможно, али бар мали блесоци да има ко лани. Она што прво ми падна во очи е како безкомпромисно влагал во дуели тогаш а што прави денес. Уште пред да му се доближи некој се фрла, не го окривувам, може се штити од повреди што му е паметно, може стварно влече хронична повреда на коленото и му е страв да ризикува било што, можеби е возраста, стварно не знам. Неговите игри и солажи на видеото се чиста магија и страст, а денес човеков се претвори во бројки.

Може да зборите што сакате али да го споредуваш она на видеоно со ова денес е просто споредба од типот на бог и шеширџија. Не викам не, сите имаат кризи, ако некој сака да се врати стариот Роналдо тоа сум јас иако како одминуваат годините знам дека такво нешто не е возможно, али бар мали блесоци да има ко лани. Она што прво ми падна во очи е како безкомпромисно влагал во дуели тогаш а што прави денес. Уште пред да му се доближи некој се фрла, не го окривувам, може се штити од повреди што му е паметно, може стварно влече хронична повреда на коленото и му е страв да ризикува било што, можеби е возраста, стварно не знам. Неговите игри и солажи на видеото се чиста магија и страст, а денес човеков се претвори во бројки.

Па чоекот има 30 години и 3 златни топки со 400 и кусуро голови зад себе..зарем очекуваш исто да игра на овие години и кога имаше 23-24 кога гореше да се докажи?..фала богу..и Меси пред 5-6 години гризеше по теренот и играше како нинџа па сега си се штеди и на моменти си игра курташак бидејќи е докажан и самото искуство си го прави тоа...барем Роналдо пак колку толку сеуште се труди да направи нешто и е прва виолина на тимот веќе 6 сезони со рекорден број на постигнати голови...подобар играч од него никогаш не играл во Реал Мадрид и којзнае пак кога ќе игра..убедливо најголемата играчка легенда во клубот и по тоа ќе остани запаметен...3 натпревари што не постигна гол не ги замерува останатите ѕверски партии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom