Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
здраво,сакам да прашам вежбам стомачни во домашна атмосфера некое време и сеуште нема резултати дали бидејќи имам многу сало на стомакот?фала
Со правење стомачни не се прават стомачни.
Еве зашто.
5. Не трошете си го времето на правење на стотици стомачни склекови
Немојте да губите време на правење стотици стомачни склекови, седнувања , или слични вежби. Тие се практично бескорисни кога станува збор за губење на стомачнте масти.
Истражувачите од Илиноис распоредиле 24 учесници во две групи. Првата група не правела ништо , додека втората група правела седум вида стомачни вежби (2 сета x 10 повторувања) пет дена во неделата во текот на шест недели.
Вкупно 4200 повторувања на разни стомачни вежби во текот на шест недели "немале значителен ефект " на количината на стомачните масти. Ве молиме не губете си го времето обидувајќи се да ги согорите масните наслаги на овој начин .
Конечно, треба да бидете упорни. За да ги согорите стомачните масти, треба правилно да се храните и редовното вежбање треба да ви стане навика, а не да биде нешто што ќе го правите кога ќе можете или кога ќе имате време.
Ако вашиот актуелен распоред Ви прави потешкотии да најдете време за вежбање, треба да го смените. Станете порано. Исклучете го телевизорот. Не губете го времето на Фејсбук.

Или со обични зборови.
Секој има стомачни, само треба да ги направи видливи. Јаката работа кај нашето тело е што прилично рамномерно согорува масти, значи и нозе да вежбате по ќе горите масти и од кај стомакот.

Прво дојдете под 15 посто масти, па после фокусирајте се на раст на самите мускули заедно со согорувањето масти (a.k.a кардио).

Кога сме кај кардио, тука веќе може да лежи зајакот. Она фрцкање по траки и орбитрек и штознам што по пола саат на секое идење у теретана брзо престанува со резултати кај 80 посто од луѓето. Едино ендоморфите (што се родени дебели) ќе имаат некој резултат екстра.

Арно ама тука во игра влегува HIIT. High intensity interval training. Едноставен е, лесно применлив и со брзи резултати. Инфо има на нет.

Да само прво нека развијат кардиоваскуларна ефикасност и сила и да воведат ред со исхраната па после нека експериментираат.

zdravo pocnav pred skoro 3 meseci da vezbam vo teretana ama primetiv deka levata strana od teloto leva grada levo ramo i lev leptir mi se pojaki i pomasivni od desnata strana na teloto a jas sum desnak ..ako moze nekoj sovet .. blagodaram odmapred

Да ми каже некој што е тоа ДЕКСТРОЗА?Го купив во продавница ме убеди тој таму,ми збореше ама ништо не го разбрав,сеа го пијам ама незнам како делува..

Тоа е прост шеќер што се користи при средна и висока активност.
Зашто не проверувате пред да купите нешто?

Какви се тие стомачни склекови ?!?!
Веројатно се однесува на оваа вежба, попозната како planks.
elbow-push-ups.jpg

Со правење стомачни не се прават стомачни.
Еве зашто.
5. Не трошете си го времето на правење на стотици стомачни склекови
Немојте да губите време на правење стотици стомачни склекови, седнувања , или слични вежби. Тие се практично бескорисни кога станува збор за губење на стомачнте масти.
Истражувачите од Илиноис распоредиле 24 учесници во две групи. Првата група не правела ништо , додека втората група правела седум вида стомачни вежби (2 сета x 10 повторувања) пет дена во неделата во текот на шест недели.
Вкупно 4200 повторувања на разни стомачни вежби во текот на шест недели "немале значителен ефект " на количината на стомачните масти. Ве молиме не губете си го времето обидувајќи се да ги согорите масните наслаги на овој начин .
Конечно, треба да бидете упорни. За да ги согорите стомачните масти, треба правилно да се храните и редовното вежбање треба да ви стане навика, а не да биде нешто што ќе го правите кога ќе можете или кога ќе имате време.
Ако вашиот актуелен распоред Ви прави потешкотии да најдете време за вежбање, треба да го смените. Станете порано. Исклучете го телевизорот. Не губете го времето на Фејсбук.

a zatoa ti si taka so 6pack poso ishranata i ne vezbanjeto stomacni...mhm

Да ми каже некој што е тоа ДЕКСТРОЗА?Го купив во продавница ме убеди тој таму,ми збореше ама ништо не го разбрав,сеа го пијам ама незнам како делува..
Сподели те молам која продавница.

Што е битно која продавница?Позади универзална до маркетот ЗУР..
Битно за да купат и останатите.[DOUBLEPOST=1423510398][/DOUBLEPOST]Се се менува, само истражувањата што ги постираат одредени членови остануваат.
Стеф наскоро ќе отвори свој клуб, само спрема правна основа како да го направи тоа и план што се следните чекори.[DOUBLEPOST=1423419287][/DOUBLEPOST]
Да google translate прави чуда, знаеш мора да разбереш што е добра информација што е лоша информација.
Ако имаш нешто против напредокот на технологијата тоа е твој став и мислење.
Јас идам напред, наскоро ќе се чуе многу за мене.
Не сум те сретнал одамна, али според сликава повеќа се преместила плочата на Европа отколку ти што си напреднал во бодибилдинг. Стеф нели имаше клуб или мене ме напушта сеќавањето? Нели нудеше тука ценовници во теретаната твоја?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom