Албанците масовно бегаат од Косово

Член од
30 јануари 2014
Мислења
949
Поени од реакции
638
Значи признаваш дека не сте ич подобри од просечниот албанец?[DOUBLEPOST=1423258020][/DOUBLEPOST]
Зошто во мнозина прашуваш, што ти личам јас, некаков претставник ли?
Не мислев на тебе лично, така само се изразив, као ВИЕ на форумов, ме разбираш? Се трудам со никого лично да не полемизирам.

А тоа дека отишле да ќарат 300 евра не ми се верува, па тамо има и мали деца, бебиња, кој за 300 евра би ги макнел по зимава

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Poso niedna od balkanskive drzavi ne e sposobna da se sredi ko so treba i na gragjanite da im pruzi normalen i dostoinstven zivot mislam deka za narodot-narodite e najdobra opcija cel balkan dobrovolno da se anektira kon Kina, i site da staneme Kinezi. Ke ni donesat i fabriki i pari. Samo ova e spasot.
:D

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
Унгарскиот министер за внатрешни работи во интервју за косовски медиум рекол дека тие не можат да им забранат да бараат азил , но затоа , ако не 100% , 99% од нив ќе бидат вратени за месец или два.
Исто и германскиот амбасадор рече дека за косовари нема азил.
Унгарските власти изјавиле дека ќе почнат со поставување на жичана ограда за да се заштитат од косоварите.
За потсетување во 1999 во Македонија косоварите беа примени и нахранети - 300 000, а сега кога тргнаа кон запад- огради. И пак Македонија ви нечини а западот арен.
Според мене главен проблем е нефунксионирањето на власта во Косово, не дека има толкава сиромаштија.
Не функционира власта и бегаат како да има чума, браос дарди железна логика.[DOUBLEPOST=1423300588][/DOUBLEPOST]Повеќе од 60.000 Албанци сакаат српски пасош
Српскиот министер Небојша Стефановиќ изјави дека во повеќе од 60.000 Албанци поднеле барање за издавање српски пасош.
- Имаме повеќе од 60.000 барања од Албанци од Косово и Метохија за издавање пасош на нашата држава – изјави Стефановиќ.
Тој ова барање го толкува како желба Србија да биде нивна земја.
http://republika.mk/?p=383022
Јасно беше дека ќе ја бараат Србија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.878
Поени од реакции
25.337
Poso niedna od balkanskive drzavi ne e sposobna da se sredi ko so treba i na gragjanite da im pruzi normalen i dostoinstven zivot mislam deka za narodot-narodite e najdobra opcija cel balkan dobrovolno da se anektira kon Kina, i site da staneme Kinezi. Ke ni donesat i fabriki i pari. Samo ova e spasot.
:D
За нас само малезиска формула - пушти кинезите за бизнис, дај им нека тргуваат и отвараат фабрики, зони, банки, увези индијците за работници дај им нека копаат, прават патишта и пруги и нормално ние (малезијците) административци, војска и полиција. Така ем решен проблемот со наталитетот, ем шипците ќе станат 10%, ем на европа и америка ќе може да им попуваме како сме вистинска мултикултурна држава па не е фер едно малцинство да не заебава :kuracc:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Унгарските власти изјавиле дека ќе почнат со поставување на жичана ограда за да се заштитат од косоварите.
За потсетување во 1999 во Македонија косоварите беа примени и нахранети - 300 000, а сега кога тргнаа кон запад- огради. И пак Македонија ви нечини а западот арен.

Не функционира власта и бегаат како да има чума, браос дарди железна логика.[DOUBLEPOST=1423300588][/DOUBLEPOST]Повеќе од 60.000 Албанци сакаат српски пасош
Српскиот министер Небојша Стефановиќ изјави дека во повеќе од 60.000 Албанци поднеле барање за издавање српски пасош.
- Имаме повеќе од 60.000 барања од Албанци од Косово и Метохија за издавање пасош на нашата држава – изјави Стефановиќ.
Тој ова барање го толкува како желба Србија да биде нивна земја.
http://republika.mk/?p=383022
Јасно беше дека ќе ја бараат Србија.
Ко што вие ја барате Бугарија, нели?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ко што вие ја барате Бугарија, нели?
Така е пуно, нас за кур не не бива, и не треба да имаме држава. Ама никого не колевме да ја имаме таа држава, за разлика од некои други кои би можел да ги спомнам...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Така е пуно, нас за кур не не бива, и не треба да имаме држава. Ама никого не колевме да ја имаме таа држава, за разлика од некои други кои би можел да ги спомнам...
http://koha.net/?id=27&l=43495
Në bazë të 31.600 dokumenteve është dokumentuar vdekja ose zhdukja në lidhje me luftën e 13.535 njerëzve, nga data 1 janar e vitit 1998 deri në datën 31 dhjetor të vitit 2000, dhe atë 10.812 shqiptarë, 2.197 serb dhe 526 romë, boshnjak, malazez dhe joshqiptarë të tjerë.
Врз основа на 31.600 документи e документирано смрт или исчезнувањето на околу 13.535 луѓе, од 1 јануари 1998 до 31 Декември 2000 година , на 10.812 Албанци, Срби 2197 и 526 Роми , босансци , црногорсци и не други .
Кој знае математика, знае кој колел, кој бил жртва.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Многу релевантно, навистина. Добра поента. Добро бе пуно, јас на некој Норвежанец ти личам?
Значи косоварите сами е убивале, босанците истотака, хрватите... србите се жртви.
Јас на србоман ли ти личам?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Значи косоварите сами е убивале, босанците истотака, хрватите... србите се жртви.
Јас на србоман ли ти личам?
Ми личиш на некој што продава ветар на магла во случајов.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
Ајде да им помогнеме и да ја покажеме нашата хуманост
Е да, него како. Они нас куршум, ние нив цвеќе.
Така праевме и до сега. Примивме бегалци, ги признавме, им помагавме во интеграција (на пример на спортски план) и сл.
Они нас банди, војна, омаловажување на секоја спортска екипа што гостува, плус ни ги засолнија мачениците на Исламот, кои масакрираа невини деца за Велигден...
стварно, колку што можеа вратија за сѐ.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Ми личиш на некој што продава ветар на магла во случајов.
Вие викате дека сте ги примиле, ама кој од вас дома имал некое семејство од Косово, кој од вас го делел лебот со нив?

Вие сте биле зад телевизор, уште пострашно гледајќи погрешни канали, пропаганди.
Замислете, вие сте тие кои неверувањето на овдешните албанци во судски и институционални постапки ги сведевте на подршка на убијци.

Сега вие го подржувате теророт кој го вршеле србите последните 100 год над албанците?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Вие викате дека сте ги примиле, ама кој од вас дома имал некое семејство од Косово, кој од вас го делел лебот со нив?

Вие сте биле зад телевизор, уште пострашно гледајќи погрешни канали, пропаганди.
Замислете, вие сте тие кои неверувањето на овдешните албанци во судски и институционални постапки ги сведевте на подршка на убијци.

Сега вие го подржувате теророт кој го вршеле србите последните 100 год над албанците?
Jас никаков терор не поддржувам. Никогаш, никаде. За разлика од некои кои исто можам да ги спомнам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
Не, никако. Само немаме доверба во институциите на дволичната дружина составена од западни земји, која од неодамна почна да се нарекува себе си меѓународна заедница. Сакаме да се ослободат сите Срби кои одговараат за воени злосторства на Косово. Не дека ги подржуваме во тоа што го правеле, но се сомневаме дека се тоа вистинските кривци. Најверојатно албнската тајна служба ги направи овие злосторства врз самите Албанци, за да ги набеди Србите.
Значи, го осудуваме сите тие злосторства, ако се случиле воопшто, но невините Срби, од типот на Аркан и слични, би требало постхумно да се рехабилитираат, а оние во затвор да се ослободат и да им биде исплатена отштета за нарушен углед.
Нека се најдат вистинските починители, а не вака.

Не знам дали по овој повод ќе се организираат демонстрации на кои ќе се извикува Смрт за Албанци и ќе се тепаат Муслиманки кои ќе поминат у близина, али битно да знаеш дека ние сите тие злосторства на Косово врз Албанците ги осудуваме. Албанските тајни служби кои ова го направија, треба да одговараат.

Добро е вака?

Kajgana Shop

На врв Bottom