Кои марки на автомобили произведуваат најсигурни мотори

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Помини и ти со друг дизел на гориво што не наликува на нафта па после кажувај. Волксваген има најиздржлив дизел на лошо гориво (обичните и 90 коња ТДИ). Без проблеми возат и на зејтин. Ајде пробај ХДИ да го возиш така. Е да и Мерцедес 124 и 123..
Еве јас го имам тој тди 90кс на голф. И зошто побогу би му ставал било какво лошо гориво на било кое возило, па каков сака мотор нека има према лошо гориво?

Ти нема ама некој шконтер секако ќе му става. Зашто го добива речиси гратис. Пример трафо масло или нерафиниран зејтин.

А, значи репер за добар мотор е ако вози на лошо гориво.. Не сум знаел.

Помини и ти со друг дизел на гориво што не наликува на нафта па после кажувај. Волксваген има најиздржлив дизел на лошо гориво (обичните и 90 коња ТДИ). Без проблеми возат и на зејтин. Ајде пробај ХДИ да го возиш така. Е да и Мерцедес 124 и 123..
Види го посе*асе од димене https://www.youtube.com/watch?v=B4NHpoTEKvY
Ставија му земја за го потрупат цел и рикна побавно неголи голфо со го удрија два пати од пежото и рикна https://www.youtube.com/watch?v=6ITouHIpy6I (линк од пежото) https://www.youtube.com/watch?v=2VLyF80wSM0 (линк од голфо) и тава ке го кажеш кола

Друже уживај со новата конзерва. Ќе ка видиме после 3-4 години. Кога ќе посакаш да ја продадеш. Мечка е Мечка Голф е Голф.

Хахахахахахахахахаахах,а зошто би сакал да ја продадам????

Секогаш кога сум купувал возило,никогаш не сум размислувал ниту помислувал да го продавам освен ако навистина сум имал потреба од тоа.

Секогаш сум купувал возило според моите потреби а не според тоа дали ке можам да ја продадам и за колку.Ак осе оди по твоја шконтарска филозофија,не треба да купуваме кинески смарт телефони бидејки цената им пага,туку да купуваме само Самсунг.Не треба да купуваме Беко телевизори туку само Самсунг.Не треба да купуваме Тојоти,БМВ,Форд,итн.....туку само мечка и најшконтаското ауто што постои на планетата земја.....волксваген

Само за пример отвори пазар3 и реклама 5.90% од возилата што се продаваат се баш Волксваген и Мерцедес.А пази имаш и возила кои се 3-5 години стари.И сега шо праиме,а???????

Нели се најдобри,а????
Зошто неможеш да најдеш половна Хонда или Нисан,а и Тојота.За Митсубиши и не сакам да зборам.Зошто никој не е глупав да продава ауто ако е погодено,разбра ли?????

Ужива си во твоите возила со 10000К и полни им го џебот на механичарите.Остави ги другите да уживаат во возењето,ок....Сервус

Ај малце со споредба на цени во евра
Fiat bravo 1.9TD 800-1300
Citroen ZX 1.9TD 800-1300
Golf 1.9 TD 1500-2300 мнооогу преценет а демек поефтин за одржување.
Само глуп не може да свати дека со разлика во цена го преплатил одржувањето а горе долу сите исто со приближно ист временски интервал се расипуваат.

За евтин, евтин е за одржавање голфот стварно. Прам муабет за делови основни филтри, каиши, затегачи и такви ствари ама дека и другите прават добри коли, нема збор.

За евтин, евтин е за одржавање голфот стварно. Прам муабет за делови основни филтри, каиши, затегачи и такви ствари ама дека и другите прават добри коли, нема збор.

Филтер за нафта-УФИ 350 денара
Филтер за воздух-Хенгст 360 денара
Филтер за масло-180 денара
Предна Кратка Десна спона 350 денара
Предна Десна Вилушка 1100 денара
Масло (по избор) Селениа внатре 2200 денара 5 литра плус замена
Хладњаче за парно 1000 денара
Плочки предни 850 денара (Текнопорт)

Еве ти некои цени што сум платил за замена на наведените делови.. Ај пиши ги ти цените за овие делови,ама РЕАЛНИ да бидат,како кај мене..И ќе видиме,јас верувам дека ќе бидат горе-доле и приближно исти,само што јас Фиатот го платив 1500 евра,а ти Голфот сигурно над 2000 евра..

Ај малце со споредба на цени во евра
Fiat bravo 1.9TD 800-1300
Citroen ZX 1.9TD 800-1300
Golf 1.9 TD 1500-2300 мнооогу преценет а демек поефтин за одржување.
Само глуп не може да свати дека со разлика во цена го преплатил одржувањето а горе долу сите исто со приближно ист временски интервал се расипуваат.
TD motorite se za u kurac od site firmi pa i od VW. Pukaat glavi, se pregrevaat, trosat, imaat problemi so se i sesto. Treba da si lud da kupis obicen TD. Golf TD se isto eftini, nikoj gi nejke. Ti so navede e cena za TDi a toa e nesporedlivo podobar motor od TD, nitu pod razno ne moze da se sporeduva.
So prviot 1.9 TDi motor od 92god koj e vo osnova ist do 2002 razlikite se samo vo kompjuterot,turbinite,diznite i katalizatorot VW ja zgazi konkurencijata i si go zacimentira svojot primat kako kral na dizelite pridobien so 1.6D od generacijata na golf2. Fakt e deka 1.9tdi 90ks e najdobriot dizel motor na site vreminja, nema ama bas nikakva konkurencija nitu po izdrzlivost, nitu po ednostavnost, nitu po potrosuvacka.
Od ponovite generacii avtomobili najdobar motor e 2.0HDi isto so 90ks(samo 8 ventilski). Varijantite so 16v se totalen promasaj bez razlika so koja kubikaza.

Филтер за нафта-УФИ 350 денара
Филтер за воздух-Хенгст 360 денара
Филтер за масло-180 денара
Предна Кратка Десна спона 350 денара
Предна Десна Вилушка 1100 денара
Масло (по избор) Селениа внатре 2200 денара 5 литра плус замена
Хладњаче за парно 1000 денара
Плочки предни 850 денара (Текнопорт)

Еве ти некои цени што сум платил за замена на наведените делови.. Ај пиши ги ти цените за овие делови,ама РЕАЛНИ да бидат,како кај мене..И ќе видиме,јас верувам дека ќе бидат горе-доле и приближно исти,само што јас Фиатот го платив 1500 евра,а ти Голфот сигурно над 2000 евра..
Тука се цените, знам, еден вработен кај нас има Фиат Пунто од 2000 и знам дека е евтино за одржавање. Е сеа стрикно за него, го полати 1500 евра бензинец 1.2 што е многу за 2000 година.Јас мојот Голф го земав од Германија 2002 година. Поевтин е за одржавање за разлика од некои други коли како француските, јапонските, дел од германските( БМВ) и дел од италјанските( Алфа).

Последно уредено од модератор:
Хахахахахахахахахаахах,а зошто би сакал да ја продадам????

Секогаш кога сум купувал возило,никогаш не сум размислувал ниту помислувал да го продавам освен ако навистина сум имал потреба од тоа.

Секогаш сум купувал возило според моите потреби а не според тоа дали ке можам да ја продадам и за колку.Ак осе оди по твоја шконтарска филозофија,не треба да купуваме кинески смарт телефони бидејки цената им пага,туку да купуваме само Самсунг.Не треба да купуваме Беко телевизори туку само Самсунг.Не треба да купуваме Тојоти,БМВ,Форд,итн.....туку само мечка и најшконтаското ауто што постои на планетата земја.....волксваген

Само за пример отвори пазар3 и реклама 5.90% од возилата што се продаваат се баш Волксваген и Мерцедес.А пази имаш и возила кои се 3-5 години стари.И сега шо праиме,а???????

Нели се најдобри,а????
Зошто неможеш да најдеш половна Хонда или Нисан,а и Тојота.За Митсубиши и не сакам да зборам.Зошто никој не е глупав да продава ауто ако е погодено,разбра ли?????

Ужива си во твоите возила со 10000К и полни им го џебот на механичарите.Остави ги другите да уживаат во возењето,ок....Сервус

More coek, znaes zasto pisuvas referati i se dokazuvas za istoto so sekoj koj sto ke iskaze mislenje razlicno od tvoeto...zasto ne si siguren vo toa sto go zboruvas i prestani da me citiras....
Jas samo si kazav svoe mislenje vo vrska so temava, MISLENJE, MOE MISLENJE i ubeduvanje, jas ne dokazuvam nisto na nikogo....

Тука се цените, знам, еден вработен кај нас има Фиат Пунто од 2000 и знам дека е евтино за одржавање. Е сеа стрикно за него, го полати 1500 евра бензинец 1.2 што е многу за 2000 година.Јас мојот Голф го земав од Германија 2002 година. Поевтин е за одржавање за разлика од некои други коли како француските, јапонските, дел од германските( БМВ) и дел од италјанските( Алфа).

1500 евра многу за 2000-та година?А колку треба да биде? 1000 евра? Па еден голф 1 од 1988 година е 800 евра..Филтер за нафта за Голф 2 400 денара,за кола што не се произведува 20 години..Нели е премногу.

1500 евра многу за 2000-та година?А колку треба да биде? 1000 евра? Па еден голф 1 од 1988 година е 800 евра..Филтер за нафта за Голф 2 400 денара,за кола што не се произведува 20 години..Нели е премногу.
Жити се 1500 евра за пунто 1.2 бензин е малце а 2000 евра за голф 3 97 година 1.9 тди е многу? Немој да ги поистоветуваш овие две коли молим те..

Жити се 1500 евра за пунто 1.2 бензин е малце а 2000 евра за голф 3 97 година 1.9 тди е многу? Немој да ги поистоветуваш овие две коли молим те..

Над 2000 евра се Голфовите 1.9 ТДИ..Солиден примерок се наоѓа за 2300-2500 евра,мада одамна не сум гледал коли,може 4-5 месеци,цените може се паднати..

Над 2000 евра се Голфовите 1.9 ТДИ..Солиден примерок се наоѓа за 2300-2500 евра,мада одамна не сум гледал коли,може 4-5 месеци,цените може се паднати..
Од 2000 евра до 2500 максимум можеш да најдеш солиден, одржан голф 3 1.9 тди. Не ме разбирај погрешно, сум возел многу коли, али пунто 2000 год 1.2 бензин со 1.9 тди голф 3 не е исто.

Uste do juli ke moze da se uvezuvaat golf4 samo so euro3 od 2001 nagore. Golf3 vekje ne provagja. Od juli koga ke se vovede euro4 ke pocnat da rastat cenite. Moja prognoza e golf trojkite ke poskapat do 3000 evra, cetvorkite 4000. Sekoja kola vo prosek ke poskapi od 500 pa do 2000 evra.

Uste do juli ke moze da se uvezuvaat golf4 samo so euro3 od 2001 nagore. Golf3 vekje ne provagja. Od juli koga ke se vovede euro4 ke pocnat da rastat cenite. Moja prognoza e golf trojkite ke poskapat do 3000 evra, cetvorkite 4000. Sekoja kola vo prosek ke poskapi od 500 pa do 2000 evra.

Освен новите скапаници комонреил и пунто 1.2 најскапаните мотори. Дури и во шконтерски држави ко Италија ги избегаваат. Старите дизели ќе држат цена заради беспроблемноста ефтиното одржавање и специјално за ТДИ 90 коња до 1998 можноста да се вози на зејтин, трафо масло односно БИЛО ШТО наликува на гориво а не е нафта. И некој си добива бесплатно такво гориво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom