Фан клуб - РК Металург

Тешко со оваа младина што ја имаме.. во првото полувреме ни дадоа шанса да се надеваме дека може да направиме некое изненадување.. но во вториот дел се беше поинаку, сеуште Вуги и Миркуловски го носат целиот товар на тимот, душата ја оставаат на теренот секоја утакмица, никој од младите досега не успеа да одигра барем 40% како нив..
Големите таленти Талески и Нелоски денеска ги немаше никаде, постигнаа по 1 погодок но во секој нејзин обид за шут кон голот беа запрени.. не им беше дозволено ништо од одбраната на Татран.
Другите нема потреба од коментар.. Костески најголемо дрво, невидено дрво.. која глупост ја направи кога се кршеше резултатот, го турна противничкиот играч кога влезе во шут а и немаше некоја чиста позиција.. ракометна интелигенција 0%.
Браќата Маџовски не ги коментирам, дебили невидени..
Пешевски е исти како Ванчо .. али само во дебелина се исти, Ванчо правеше простор колку толку, можда имаше чести пробивања но барем се трудеше.. а овој делува незаинтересирано, ЌУТУК.
Играта на тимот многу зависи и од голманите, кога знаеш дека голманот не може ниту 1 топка да фати тогаш се губи и самодовербата на играчкиот кадар, џабе ти е добра одбрана кога немаш квалитетен голман, се ти е џабе кога било кој противнички играч да се крене на шут од било која позиција значи примен гол, тоа е ите како голем проблем за Металург.
Мисовски е во залезот на кариерата и добро ќе биде ако на утакмица може да им одбрани 2-3 топки.. но Николче сеуште неможам да го дефинирам, па конечно доби шанса да биде прв голман без разлика во каква состојба се наоѓа Металург.. тој е невидена катастрофа, топка неможе да фати.. па Николче во најзрелите ракометарски години си.. еден Мисовски со 40 години за него изгледа како Арпад Штербик, мора да свати Николче дека не е повеќе талент.
А и незнам зошто не го донесат Даскаловски, го пратам често и денеска имал 10 одбрани за својот тим.. па сигурно е подобар од нашиве двајца голмани.
Ако е таа светла иднина преку која Левче се лупаше во гради тоа стварно е резил..
Лино ако има план од овие дебили да направи играчи и да ги мотивира тогаш тоа ќе му биде најтешката задача во неговата тренерска кариера.. сега ми е јасно зошто носеше таленти од Хрватска , Србија , Босна.. причината е била зошто немаме никаква иднина во младите .. со исклучок на Талески и Нелоски кој барем се залагаат да играат.

Не е толку лоша екипата колку шо се губат кога ќе тргни колата низ брдо...
Вчера до 45 минута беа добри,контролираа резултат,после не знаеа кај тераат..
Да неа тие глупи голови од контра и полуконтра шо ги примаа можеа да водат повеќе и да заврши мечот со поинаков резултат...
Овде се виде таа слаба подготвеност,посебно на десната страна.Вугринец и Гоце,каква промаја имаше од таму,леле,леле...
Не знам шо му беше филмот на Лино и зошто го остави Вуги цела утакмица?
Па 39 години има стариот,и да сака повеќе од 30-40 минути не можи да изигра,ако веќе мораше да го игра во напад требаше да го одмара во одбрана,и да го пушти на негово место Кукоски а во средина да игра со Ацо,или пак Нелоски,Талески,било кој...
Така ем ќе добиеше свежина,ем ќе ја забавеше малку играта и ќе ги натераше повеќе да грешат Словаците,кои се научени да играат брзо,и вчера од авион се гледаше дека сакаат брзо да ги решаваат нападите..
Да грешеа помалку во напад и да не ги продаваа лесно топките Татран немаше да даде еден куп голови од брза транзиција,левото крило и левиот бек се изнаиграа....
Додека фаќаше некоја топка Перо се држеа,а и доста грешеа Словаците,потоа се разиграа и ги отепаа..
Нема врска резултатот,не е толку важен,и така нема шанса Металург за Ф4...
Поважни се играчите,и дали би ги бивало за нешто,не само за Металург,туку за сите нас шо се интересираме за ракомет,зошто од нив најмногу се надеваме дека можат да бидат некоја иднина на ракометот...
Талески и Нелоски не се лоши деца,имаат предиспозиции..
Според мене Нелоски некако ми е подобар зошто има подобри движења,знае побрзо да го скрати просторот до голот и да дојди до некоја позиција за шут..
Мислам дека побрзо ќе бидни нешто од него,само да работат со него....
Талески некако ми е многу груб во движењата,многу трапаво ми делува,дури и смешно на моменти...
Има детето шут,има долги раце,ама му фали брусење,да го научи некој како да се движи околу 9 метри,посебно околу промена на позициите со средниот бек и напад на противничка зона...ептен трапаво делува...
Најосновно треба да добијат самодоверба и слобода да шутираат кон гол,не да чекаат Вугринец да командува,тие треба да се далеку поопасни од него,и не треба да се плашат да одат на шут...макар и промашиле се....
Ова ако не ми го овозможи Лино џабе е....
Плус треба да поработи многу на одбраната со нив...
Ќе видиме,има време за децата,сега е шансата...
За другите,Пешевски не е лош толку,висок е за тежината шо ја има,само и кај него треба да поработат многу,посебно како да се ослободи од противнички играч и да извади шут,со онаа тежина шо ја има треба двајца дефанзивци да ги однеси со себе и да забие/или да изнуди пенал...
Само и кај него се гледа недостиг на утакмици,години дремеше на клупа,
Е сега најзаебано кај овај е шо не игра одбрана....
Ама можи да се напрај некој солиден пикер...
Од другите,немам некои очекувања..
Маџовски,Крстевски и компанија нека си го бараат чарето со време,во Тинекс,Радовиш негде....
Манасков џуниор ист како брат му,ужива да солира,со онаа игра тешко дека ќе биди играч од него..
А и премногу солира,а таква игра е осудена на многу технички грешки и погрешни додавања...
Многу работа треба со децата....
Плус треба голман да си донесат,Мисовски,Николче не се за прв голман во никој случај,првиот е идеален за втор голман,и така е на залез на кариера,а вториот нека оди да си го бара чарете негде,додека има време,веќе 30 години ги начука..
Не е лоша екипата,ако го вратат Циндриќ,да донесат еден салам лев бек+Талески и Нелоски да се делкаат,+десен бек,+замена за Ојлески,еден салам пикер+екстра голман би имале некоја екипа која би можела за некоја година да напрај нешто...
Ама ова е тешко да се напрај,години Металург бараше и голман како Станиќ,и десен бек како Вугринец,овие позиции не се наоѓаат лесно...
Ако го остават Лино да работи без притисоци,и нормално да најдат салам кеш, би требало да ископа некое детиште,покажа дека има нос за да намириса талент...

Се согласувам дека кај сите помлади е и тоа како очигледен недостатокот на искуство и немањето на квалитетни натпревари зад себе. Проблемот е ако се чека 27-28 години да направат за да го добијат тоа како што беше случај со Мојсовски, Миркуловски и компанија во изминатите 10 години.

Сега е моментот да се се остави Червар да работи со децата и да се пополнат 2-3 критични позиции за да се има комплетна екипа. Пред се тука мислам на голман која е страшно алармантна позиција со оглед на она што го прикажува Митревски (од Мисовски реално нема ни што да се очекува). И десен бек долгорочно им треба ама за оваа година, можеби и идната можат да закрпат со Вугринец (плус некој млад за замена).

Од младите, Талески и Нелоски имаат очигледен талент, ама им фали подолгорочна сериозна работа, самодоверба и тешки натпревари под нозете. И мене Нелоски повеќе ми се допаѓа бидејќи има потенцијал да биде комплетен бек кои може да игра во секаков стил на игра во два правци, ама ме плашат повредите, а и некако Талески ми делува поамбициозен (ќе видиме дај боже да грешам). Најголема глупост ќе биди сега да се донеси некој старец како Стојановиќ што се заговара за да им ја земи цела минутажа која само што почнаа да ја добиваат. Мартин Манасков има некаков талент ама мора прво да слези од облаците и да почни да игра ракомет а не множество од брзи акции кои не водат никаде. Пешевски исто би рекол дека има талент, ама кај него најмногу се гледа недостигот на натпревари. А градбата му е измислена за пикер. Само мора барем малку да се издлека и во одбрана. Ама ако можеше Стоилов може и тој, само треба работа. За останатите од овие 2-3 генерации на Металург кои толку ги фалеа нема што многу да се коментира не верувам дека некој од нив ќе има значаен белег во македонскиот ракомет долгорочно. Барем според тоа малку што сум гледал браќата Маџовски се идни играчи за македонска лига, Костески толку го фалат а секогаш кога ќе добие шанса прави катастрофални почетнички грешки, за тие голманите кои ги имаат во Јуниор исто немам некое мислење. Велковски можеби има некакви шанси ама му треба многу работа, сепак десни бекови не се наоѓаат така лесно.

Со оглед дека толку се фалат со школите редно е да извадат нешто и континуирано, а не сао овие 2-3 генерации. Ќе видиме дали некој вреди од оние родени 98 и 2000. За Нелоски и Талески од пред 2-3 години веќе знаеме така што време е некој и од нив да се покаже ако има сериозен талент (ама не само празно форсирање како некои од овие другите).

Инаку за екипата голема загуба ќе биде Манасков ако им замине, каков таков се разви во навистина одлично крило. Ако се паметни нема да се залетуваат со некои глупави трансфери како што знаеја во минатото туку ќе ги фрлат децата во огнот со неколку поискусни (нешто како што беа овие два натпревари + најмалку голман и можеби уште еден пикер, не може со еден пикер да се оди на натпревар во денешно време). Ама ако почнат со трансфери од типот Стаојановиќ, Пецаковски, Мандиќ, Додер и компанија не тераат далеку и ќе го упропастат и тоа што го имаат.

Талески лани беше во далеку подобра форма. Се виде тоа и на квалификациите во Скопје.
Помина една година а детето наместо да има напредок тој е послаб од лани.
Вистина е дека имаат потенцијал, ама ги преценија, Лино и Левче се усраа фалејки ги, какви играчишта биле а тие 5 минути немат изиграно во прв тим. :facepalm:
Не е само земи ја топката и бапни ја од 10метри, го знаат тоа да, ама за да дојде до таа позиција треба да се изработи. Е тука тешко и оди и затоа треба многу работа.
Сепак има надеж бидејќи и Талески и Нелоски се некаде по 18години.
Може да излезе некој добар играч и од Мартин Велковски(десен бек) и Давор Палевски(лево крило), овие се 1997 родени, млади се има некоја надеж.
На овие ќе ги додадам и Дрогришки и Кузмановски од Пелистер.
Дрогришки според мене не заостанува многу по квалитет од Талески и Нелоски, детето е многу спремно и има одлични физички предизпозиции.
Плус Дрогришки не е форсиран многу од јавноста, ништо чудно да стане подобар играч од овие двајца.
Од сите овие барем двајца да станат играчи ќе биде супер.

http://ekipa.mk/potvrda-mirkulovski-se-seli-vo-bundes-ligata/

Паметен потег на Филип ако е ова вистина...
Сигурен сум дека со одењето во Бундес-Лига уште повеќе ќе ја подигни формата . На добар пат е да напрај интернационална кариера дечкото.
Единствен лик шо ме бендисва во репрезенатцијата е Жути.

Голем минус за Металург , ама голем плус за репката.

Ако е точно ова за заминувањето на Миркуловски слободно можеме да се збогуваме од Металург, сепак овој играч не заслужува да игра во вакви услови, играч со големо срце и играч кој што душата ја остава на теренот секоја утакмица, многу ќе ми биде мило доколку заигра во најсилната лига на светот, редно е да си направи добра интернационална кариера.

И ме интересира само до кога управата ќе молчи? па дај зуцнете нешто колку да и да биде лошо.. си заминаа сите играчи, тимот е пред распаѓање..

Ако е точно ова за заминувањето на Миркуловски слободно можеме да се збогуваме од Металург, сепак овој играч не заслужува да игра во вакви услови, играч со големо срце и играч кој што душата ја остава на теренот секоја утакмица, многу ќе ми биде мило доколку заигра во најсилната лига на светот, редно е да си направи добра интернационална кариера.

И ме интересира само до кога управата ќе молчи? па дај зуцнете нешто колку да и да биде лошо.. си заминаа сите играчи, тимот е пред распаѓање..
Чекаме коментар од Tomasino :) Мислам дечкото најстучно ќе каже.

Последно уредено:
http://ekipa.mk/potvrda-mirkulovski-se-seli-vo-bundes-ligata/

Паметен потег на Филип ако е ова вистина...
Сигурен сум дека со одењето во Бундес-Лига уште повеќе ќе ја подигни формата . На добар пат е да напрај интернационална кариера дечкото.
Единствен лик шо ме бендисва во репрезенатцијата е Жути.

Голем минус за Металург , ама голем плус за репката.

За разлика од другите стварно паметен потег на Миркуловски. Хановер е баш екипа како за него - стабилен прволигаш кој вообичаено е во горниот дел од табелата, а во кој сигурно ќе биде еден од главните играчи.

Не се сомневам дека ќе се снајде одлично, Миркуловски има игра која може да помине добро во бунделигата (среден бек кој игра во два правци е на цена таму).

А за Металург ова е знак дека со никакви амбиции продолжуваат. Ама можеби и подобро, нека играат младите, нека започнат тие сериозна кариера, а оваа постара генерација е време да покаже што може ширум Европа.

Е не, дебелион ќе оди во Бундеслига... Браво за Миркуловски, ретко во Македонија сме имале такви играчи како него.

Павел Атман успеа да го раскине договорот со Металург и до крајот на оваа сезона ќе настапува а екипата на Ал Ахли од Дубаи. А веќе од следната сезона ќе биде во дресот на унгарскиот шампион Веспрем.

Не ми се веруваше дека некогаш ќе ги кажам овие зборови, „си заминувам од Металург“. После фантастични 12 години ова е крајот. Како вчера да беше кога дојдов во Металург, бев пресреќен, нешто што неможам да кажам сега кога заминувам. Ви благодарам на сите, за овие изминати години, за целата несебична подршка што ми ја дававте, без разлика дали беше на трибини или преку социјалните медиуми. Голем наклон за мојата омилена навивачка група Пирати. Заедно се радувавме на победите и заедно тагувавме на поразите. Се надевам дека еден ден ќе се вратам и повторно ќе излезам пред полн Борис Трајковски и повторно ќе го наполнам срцето. За сега можам да кажам дека заминувам, следна дестинација е Германија, Хановер, но ова нема да биде крај на мојата дружба со Вас, ќе продолжиме да се дружиме и од таму. Уште една Ви благодарам на сите. Само еден Металург !
пред 35 минути Миркуловски го потврди заминувањето од Металург на својот профил.

браво, барем оди во силна лига не на печалба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom