Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би одел по Коке и Кавани +Quintero само за овај вториов платата некако проблем мислам ќе бид. Да не заборавме дека и Асамоа e CM и тоа доста солиден и повеќе од солиден. Тоа е.

Assamoah на менаџер ми е 40m не се заибавај.

Пфф Бенајун, Подолски, Торес ги зедов слободен трансфер , Габијадини го продадов за 20mil. :P
Сеа иди најакото не играм со јуве :) Туку со Херта :D

Јас со Нотингем, бидејќи навивам за нив бидејќи Јуве се бот4иња и ќе го продадат Погба.
Стално во челзи секој сејв се поќе и поќе некогаш се и пензионира али во Јуве стално завршва Коке.

Стално во челзи секој сејв се поќе и поќе некогаш се и пензионира али во Јуве стално завршва Коке.
вака извинете за офтопик,која сезона си ? :D

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Како и да е, симулацијата вели (играта) дека Љоренте е мадафака а ги гледам Јуве и што да ти кажам... битно со Удине X-X излезе.

Како и да е, симулацијата вели (играта) дека Љоренте е мадафака а ги гледам Јуве и што да ти кажам... битно со Удине X-X излезе.
Љоренте ги сери сите напаѓачи буквално се истурва од голој давање.[DOUBLEPOST=1422908606][/DOUBLEPOST]
вака извинете за офтопик,која сезона си ? :D

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Сега почнав нов сејв бидејќи ми падна дискот :(, иначе 2023-24 негде бев :) ми се смачва многу брзо.[DOUBLEPOST=1422910898][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD nowView translation
#SKY - Заврши трансфер маркетот за #Juve единствено може само #Motta да го напушти клубот до истекот на трансфер периодот.

Последно уредено:
@DeviAngel Брат, може тебе митра матри ти е миленик, али искрено неможам да видам зошто би сакале (објективно) Алегри да го врати во форма.

Освен ако не испадне некој џокер, па се изнадава голови во ЛШ, можда и до финале не донесе :icon_lol:, тогаш ќе си ги повлечам сите зборови. Ама мислам се слагаме дека тоа е highly unlikely.

Другата варијанта е само за џабе да им зема минути во Серија А на Мората и на Коман, на кои што им се очајно потребни.

Конечно направија добар потег со млад играч(Погба) и веднаш му дадоа шанса, ете излезе играчиште.

Мислам дека, барем според мене, Коман и Мората, покажуваат такви слични игри, и потенцијал, и глупаво би било да страадат и двајцата ради еден просечен Серија А ветеран-напаѓач, какви што ги има во изобилие во лигава.

Штета што не го добивме Удинезе, 9 бода ќе беа одлична разлика, ама Рома како што и понатаму тоне у криза, мислам дека може и уште повеќе да се оддалечиме и да одмараме по некој првотимец, ама не тие минути да идат кај Матри, Падоин и Пепе(иако овој ни е миленик на сите), туку кај млади играчи што треба допрва да се развиваат и што покажуваат потенцијал.

Ај и ПДЧ ќе го стаиме у младите, по македонскиот начин на сметање на таленти :LOL:, па и него нека му даваат некоја минута :tvg:

П.С. Иако уште не сум го гледал, еве и Стураро нека иде во тие младите(и талентирани), и него би сакал почесто да го гледам.

ОФИЦИЈАЛНО: Јувентус ја откупи од Емполи и преостанатата половината од договорот на Даниеле Ругани. Јувентус на Емполи ќе треба да им исплати 3.5 милиони евра во следните четири години. Играчот останува на позајмица во Емполи до крајот на сезоната, по што ќе се врати кај црно-белите. Младиот Репрезентативец на Италија (20 год.) потпиша договор до јуни 2019.

@DeviAngel Брат, може тебе митра матри ти е миленик, али искрено неможам да видам зошто би сакале (објективно) Алегри да го врати во форма.

Освен ако не испадне некој џокер, па се изнадава голови во ЛШ, можда и до финале не донесе :icon_lol:, тогаш ќе си ги повлечам сите зборови. Ама мислам се слагаме дека тоа е highly unlikely.

Другата варијанта е само за џабе да им зема минути во Серија А на Мората и на Коман, на кои што им се очајно потребни.

Конечно направија добар потег со млад играч(Погба) и веднаш му дадоа шанса, ете излезе играчиште.

Мислам дека, барем според мене, Коман и Мората, покажуваат такви слични игри, и потенцијал, и глупаво би било да страадат и двајцата ради еден просечен Серија А ветеран-напаѓач, какви што ги има во изобилие во лигава.

Штета што не го добивме Удинезе, 9 бода ќе беа одлична разлика, ама Рома како што и понатаму тоне у криза, мислам дека може и уште повеќе да се оддалечиме и да одмараме по некој првотимец, ама не тие минути да идат кај Матри, Падоин и Пепе(иако овој ни е миленик на сите), туку кај млади играчи што треба допрва да се развиваат и што покажуваат потенцијал.

Ај и ПДЧ ќе го стаиме у младите, по македонскиот начин на сметање на таленти :LOL:, па и него нека му даваат некоја минута :tvg:

П.С. Иако уште не сум го гледал, еве и Стураро нека иде во тие младите(и талентирани), и него би сакал почесто да го гледам.

Мората и вака и така ќе биде пред Матри, Љоренте според мене ќе стани последна алка во нападот и тоа сосем заслужено оти е очај. Не ми смета воопшто ако си дава голови како што треба и игра како што треба. За Матри имам слаба точка точно али и реалнсота е дека не беше толку лош колку што го направивме тука, едноставно сие донесен за ротација, кај нас додека беше си ја бркаше работата а да не заборајме дека во ограничена минутажа даде 10 голови од кои еден клучен за скудето и ако не се лажам во ЛШ имаше дадено неколку.

Коман сеуште не е спремен за оваа Серија А, му треба минутажа редовна развивање а тоа моментално во Јуве нема да се случи, требаше на позајмица да си оди негде без право на откуп и в година да си го вратиме и играме редовно.[DOUBLEPOST=1422919570][/DOUBLEPOST]Pol Lirola D/M R 1997 Espanyol 0.7m €
- Constantin Branescu GK 1994 Lanciano tba
- Davide Massaro ST 1999 Vicenzatba
- Gianmarco Laurenti AM R 1999 Empoli tba
- Alberto Brignoli GK 1991 Ternana tba
- Paolo De Ceglie D L 1986 Parma back from loan
- Stefano Sturaro DM 1993 Genoa tba
- Alessandro Matri ST 1984 Genoa loan
- Francesco Cassata ST 1997 Empoli tba
- Andres Tello D/M R, DM 1996 Envigado tba
- Andrea Favalli ST 1997 Livorno tba
- Daniele Rugani D C 1994 Empoli 3.5m €
- Cristian Bunino ST 1996 Pro Vercelli tba
- Claudio Zappa AM R 1997 Sassuolo tba
- Andrija Filipovic ST 1997 Rijeka tba
- Filipe D C 1997 Gremio tba
- Stefano Beltrame SS 1993 Sampdoria tba

Многу се очекува од Филипович и Запа[DOUBLEPOST=1422922599][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
ОФИЦИЈАЛНО - Раскинат договорот со #Marco #Motta

Последно уредено:
Зимскиот период и онака не е толку битен, а и да се доведе некој посалам играч пак мислам дека може со повеќе проблеми да се соочи. Сепак доста беше заебавање и од летото мора да се тргне посериозно. Краткорочните решенија како Матри, Освалдо, Анелка, Бендтнер и слични мора да исчезнат. Летово во тимот ги очекувам Ругани, Заза и Берарди. Очекувам да доведат лев бек, а не пак краткорочно решение како Евра. И најбитната и воедно најтешката работа летото, посебно ако си оди Погба ќе биде доведување на некој квалитетен играч кој ќе го подигне нивото на тимот. Се разбира ако си оди Погба под итно и играч на таа позиција во средината од теренот.

Зимскиот период и онака не е толку битен, а и да се доведе некој посалам играч пак мислам дека може со повеќе проблеми да се соочи. Сепак доста беше заебавање и од летото мора да се тргне посериозно. Краткорочните решенија како Матри, Освалдо, Анелка, Бендтнер и слични мора да исчезнат. Летово во тимот ги очекувам Ругани, Заза и Берарди. Очекувам да доведат лев бек, а не пак краткорочно решение како Евра. И најбитната и воедно најтешката работа летото, посебно ако си оди Погба ќе биде доведување на некој квалитетен играч кој ќе го подигне нивото на тимот. Се разбира ако си оди Погба под итно и играч на таа позиција во средината од теренот.

Ругани и Заза сигурно доаѓаат на лето, еве сме почнале пак да им даваме играчи на Сасуоло, све со цел во Јуни да не не дупат многу со тој трансфер. Е сега мене она што ме плаши е ризикот Ругани повторно да го дадеме негде на позајмица.... знаејќи го Марота, можно е да се одлучи на таков чин. Ќе треба во летните подготовки ептен да го испоти гзот за да остане кај нас, и да не го влечкаат по други клубови. Што се однесува до Берарди сигурно е дека ќе го остават уште една сезона во Сасуоло, додека мое мислење е дека летово на позајмица ќе заминат Коман, Мароне и Ештон....

Сме го раскинале договорот со Муџахединот.... изгледа ова беше бомбата на Марота :pos:

10918994_804973079577068_5900267380666124862_n.png

Последно уредено:
Си замина Џовинко, се враќа Матри. Како и да се сврти, Матри во однос на Џовинко е класи подобар. Пред се знае да почитува. Најдобар стрелец на Јуве беше првата сезона на Конте, а го продадоа, и не рече ниту еден лош збор ниту некоја изјава каде го критикува Јувентус, туку напротив, секогаш изјавувал со огромна почит за Јуве. Јуве ќе има далеку поголема корист од него, него да останеше Џовинко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom