Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,

Сакам за прв пат да порачам еден производ од amazon.com, па ми треба малку помош. Ме интересира:

- како да видам колку се трошоците за испорака за производот кој го порачувам? Сакам да порачaм една книга. Во делот „Product details“ пишува „Shipping Weight: 2.6 pounds“. Тоа ли се трошоците за испорака, 2,6 фунти?

- планирам плаќањето да го извршам со Мастер картичка од Уни Банка. Добра е или ќе згрешам со неа?

- претпоставувам дека освен за производот и за испораката нема да имам други трошоци (како царина или слично), така е или сум грешка?

поздрав!

Master или Maestro картичка? Ако е оваа вторава, најверојатно нема да можеш. Вкупните трошоци ќе ти ги пресмета откако ќе ја внесеш картичката, после тоа уште еднаш те прашува да ја потврдиш нарачката.
Кога станува збор за книги, би ти ги препорачал betterworldbooks.com или abebooks.com, тие продаваат книги на старо за доста ниски цени. Гледај само да е very good condition, тоа ти доаѓа исто како нова книга.

-----
Дополнување, од betterworldbooks продаваат книги и преку abebooks и тоа најчесто поевтино отколку на нивниот сајт.

Последно уредено:
Брату Стиви, уствари по нашки Стевче.
Како што ти препорача Номче, пазари ги кигите од www.betterworldbooks.com или www.abebooks.com, покрај тоа што ти го спомна, можам да ти речам дека и цената на новите книги и шипингот се доста поефтини него ли на Амазон. Од таму пазарм со Виза и досега сум немал никаков проблем, пробај да се регистрираш но незнам дали со таа картичка од Унибанка можиш да ја користиш и за онлајн плаќање.

Master или Maestro картичка? Ако е оваа вторава, најверојатно нема да можеш. Вкупните трошоци ќе ти ги пресмета откако ќе ја внесеш картичката, после тоа уште еднаш те прашува да ја потврдиш нарачката.
Кога станува збор за книги, би ти ги препорачал betterworldbooks.com или abebooks.com, тие продаваат книги на старо за доста ниски цени. Гледај само да е very good condition, тоа ти доаѓа исто како нова книга.

-----
Дополнување, од betterworldbooks продаваат книги и преку abebooks и тоа најчесто поевтино отколку на нивниот сајт.

Со Мастер картичка.

Само мене нешто друго не ми е јасно. Како книгите на тие сајтови се поевтини него ли на Амазон?

Еве на пример книгата Laugh-Out-Loud Jokes for Kids на Амазон е 2,99 долари, а на http://www.betterworldbooks.com/ е 9,20 долари ( и нова и користена)?

Види, сигурно има и некоја поевтина книга и на Amazon. Ама кога ќе додадеш shipping, книгата ти доаѓа 11 долари.

Да прашам какво е вашето досегашно искуство со amazon.com и дали стигаат стварите?

ITNO baram lugje so amazon akaunti za postiranje rivjua. Imam covek od britanija sto plakja 1 dolar po rivju tie gi delime na pola.
Jas ke gi pisuvam rivjuata vie samo postirate, 30 sekundi rabota.
Sekoja nedela po 50-100 rivjua ke ima za postiranje.
Zainteresirani inbox

Сакам да порачам стрипови од американскиот амазон, но за сите ми вели дека шипингот не е возможен во Македонија. Како би можел да порачам?

Со Мастер картичка.

Само мене нешто друго не ми е јасно. Како книгите на тие сајтови се поевтини него ли на Амазон?

Еве на пример книгата Laugh-Out-Loud Jokes for Kids на Амазон е 2,99 долари, а на http://www.betterworldbooks.com/ е 9,20 долари ( и нова и користена)?
То шо го гледаш 2.99 долари е киндл верзија.[DOUBLEPOST=1421709232][/DOUBLEPOST]
Сакам да порачам стрипови од американскиот амазон, но за сите ми вели дека шипингот не е возможен во Македонија. Како би можел да порачам?
Побарај ги стриповите на ибеј сигурно ги има и таму. (www.ebay.com)
Или разгледај ги овије, незнам дали ќе ти помогнат: http://www.abebooks.com/servlet/Bro...ctibles/100200063/antiques-collectibles.shtml

Последно уредено:
Потребна ми е помош околу нарачкава што ја правам. Ги контактирав луѓето од амазон, и ме водат на следниот линк:

http://www.amazon.com/gp/offer-list...?ie=UTF8&condition=used&sr=1-1&qid=1422896725

Може ли некој да ми објасни што е ова, навистина не можам да разберам. (инаку линкот се добива кога на некоја книга во делот „hardcover“ ќе кликнете на xxxUSED FOR $xxx)

Книгата што сакам да ја порачам е со тврди корици. Ако е со меки ја знам постапката. Но бидејќи во случајов е со тврди, треба од овој линк да ја додадам во shopping card, ама има милион опции. Од каде да знам јас што треба да одберам?

Потребна ми е помош околу нарачкава што ја правам. Ги контактирав луѓето од амазон, и ме водат на следниот линк:

http://www.amazon.com/gp/offer-list...?ie=UTF8&condition=used&sr=1-1&qid=1422896725

Може ли некој да ми објасни што е ова, навистина не можам да разберам. (инаку линкот се добива кога на некоја книга во делот „hardcover“ ќе кликнете на xxxUSED FOR $xxx)

Книгата што сакам да ја порачам е со тврди корици. Ако е со меки ја знам постапката. Но бидејќи во случајов е со тврди, треба од овој линк да ја додадам во shopping card, ама има милион опции. Од каде да знам јас што треба да одберам?

Не можеш да разбереш затоа што изгледа ни тие не разбрале. Забрави го линкот.

Кликнуваш тука и си одбираш тврди корици (т.е. веќе е одбрано затоа што е директен линк кон книгата со тврди корици) како што е подоле на сликата, понатаму знаеш add to card па process to checkout, place yоur order и готово. Книгата е 16.04$ шипингот 7.98$ ТОТАL: 24.02$ наредена е :) Aко нешто не ти е јасно или тука прашај или пп.

Capture.jpg

Нема врска тврди меки корици, си кликнал за да ти ја покаже понудата на книги на старо од различни продавачи. Истата книга во различна состојба ја нудат различни книжарници кои продаваат преку амазон. Секој од нив има своја политика на испорака и поштарина. Доколку ја сакаш на старо, барај која ти е најповолна. Доколку сакаш нова, врати се на претходната страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom