One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
SiOL е името на одделот за телевизија на Телеком Словенија. Најверојатно оваа компанија СИОЛ кај нас, ќе го преземе дигиталниот терестријален пренос и кабловската Близу, кои беше најавено дека нема да влезат во новиот конзорциум.
Телевизија, бумот поточно иде во новата фирма, нема потреба од дополнителна фирма-ќерка. Близуто и понатаму ќе си останело посебен, неребрендиран. Но може да погаѓаме до утре сабајле што се вика, останува да се стрпиме уште месец-два за да видиме. Секако, освен ако нема некој(а) точни информации и подетално да сподели нешто.

Па затоа и близу ги згасија спортскиве канали не е дека се преговара за цената него по спојуванјето секако ке ги имаат од сметката на боом што им е и ке емитуваат на таа фрекфенција.
се очекува спојувањево да биде готово до крајот на март, иначе имаше и некаде објавено дека е одобрено а мислам дека и името им беше објавено како ке се викале (еден е вип - не е 100% сигурна информација)
Мислам дека целите ТВ права од ова спојување ке се префрлат на близу ама и ова не е потврдено :)
Ќе почекаме уште некој месец па ќе видиме што ќе се случи

Телевизија, бумот поточно иде во новата фирма, нема потреба од дополнителна фирма-ќерка. Близуто и понатаму ќе си останело посебен, неребрендиран. Но може да погаѓаме до утре сабајле што се вика, останува да се стрпиме уште месец-два за да видиме. Секако, освен ако нема некој(а) точни информации и подетално да сподели нешто.

Јас па разбрав дека Бум ТВ ќе остане во делот што ќе го регулира Телеком Словенија.... Незнам тотална енигма е ова со регистрирањето на новата фирма

Ми треба телефон со физичка QWERTY тастатура + тач скрин + предна камера + блиц
Имате предлог?

Најчесто, повеќе немам одколку што имам 3г.

Во Штип исто лошо...Како се објави спојувањето општо услугата е полоша. Ми исклучува сред муабет, нема 3Г и сл..

Во Центар фаќам LTE мрежа со телефонот но неможам да се закачам на неа вели треба посебна регистрација односно треба да ја сменам СИМ картичката, но на страната на оне пишува дека 4г интернет може да користиш само од компјутер. Има некој што му ја замениле картичата за да може од телефон да сурфа со 4г брзина ?

Во Центар фаќам LTE мрежа со телефонот но неможам да се закачам на неа вели треба посебна регистрација односно треба да ја сменам СИМ картичката, но на страната на оне пишува дека 4г интернет може да користиш само од компјутер. Има некој што му ја замениле картичата за да може од телефон да сурфа со 4г брзина ?

Сеуште не е достапно LTE преку мобилен. :(

Имам опција за 4г на телефонот и кога е наместен на таа опција интернетот лета ама летаат и мегабајтите па ги троши како алва.

Како ве служи интернетот? Сакам да бегам од Т Мобајл на ОНЕ со оние претплати што сам си ги правиш, ми одговара така многу, па ме интересира како е мрежата, итнернет општо, ретко кој познавам да користи ОНЕ, и ја самиот никад немам користено.

Како ве служи интернетот? Сакам да бегам од Т Мобајл на ОНЕ со оние претплати што сам си ги правиш, ми одговара така многу, па ме интересира како е мрежата, итнернет општо, ретко кој познавам да користи ОНЕ, и ја самиот никад немам користено.
Остани си на Т-Мобајл освен ако ептен ептен ти е за парите. Мрежата т.е 3G то на Оне е за никаде, барем кај мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom