Еве зошто и еве затоа ...Додека голем број жители од краевите во Источна Македонија незнаат како да се справат со поплавите, овде членови се препукуваат од типот административци да излезат да одат, партиски активисти да идат да им помогнат, Груевски ова, Груевски она, а вие што ќе си останете во своите топли домови и ќе ги прегревате тастатурите од пишување на коментари и пукање сеир?. Само незнам зошто измешавте политика со поплавиве. Но тоа е, типична македонска работа.
Ама ич не ми чуе, местат погодени од поплавите се со вмро локална власт или коалиционен партнер на вмбло, ги гласале нек се ебат у шупак.Додека голем број жители од краевите во Источна Македонија незнаат како да се справат со поплавите, овде членови се препукуваат од типот административци да излезат да одат, партиски активисти да идат да им помогнат, Груевски ова, Груевски она, а вие што ќе си останете во своите топли домови и ќе ги прегревате тастатурите од пишување на коментари и пукање сеир?. Само незнам зошто измешавте политика со поплавиве. Но тоа е, типична македонска работа.
И да не е, се движи околу 30-40 литри. Проблемот не е толку во дождот, туку што дождот го топи снегот од претходните врнежи.Дали е објавен податок колку милиметри ( или литри ) дожд паднало на еден метар квадратен?
Ама ич не ми чуе, местат погодени од поплавите се со вмро локална власт или коалиционен партнер на вмбло, ги гласале нек се ебат у шупак.
Да 300 000 адмнистрација од кој 10 000 + седат дома и земаат плата, нека одат тие исто имаме и платена војска и полиција .
Ај да видиме сега колку ќе има донации и акции за собирање средства, дали ќе има и 1% од она што се је сабрало за брачанам србе, и колико че србенде да доџу на македонију за испомош.
А кое место е ова?Еве зошто и еве затоа ...
Од предходните врнежи незнам Вера ли беше како ли беше името на циклонот мојот град ...
Сите беа и министри и градоначалникот кога ја пуштија улицата асфалтирана![]()
Пукна изгледа , ако е точно ова тој што зборува.Има некои официјални информации за Калиманци?
Прочитав некаде дека е под голем притисок, се испуштаат големи количини вода за да не се случи катастрофа.
Абе и јас го видов видеото, ама не ми се верува, ако пукне браната сигурно ќе има тревога. Ќе поплави се, ќе биде катастрофа.Пукна изгледа , ако е точно ова тој што зборува.
Криви му се нозете, споро иде, затоа и касни со своето доаѓање. Битно ќе дојдеПомина полноќ, а Груевски се уште не слета со хеликоптер и херојски не спаси пет деца од давење?
Морам да признаам, изненаден сум.