Какви патики носите?

• Креатор на темата Креатор на темата Filip89
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се свиѓаа на око,и викам ќе ги купам..Сега носам овакви,ги купив од Спорт-М во Велес,2990 денара,намалени од 3490 денари..Адидас се,али пишува Маде Ин Виетнам..Ги носам од Јули месец..Сега за сега се ОК..
179152_cf7dfc54-f248-11e3-8b89-d8c22523fab8.jpg

Значи си дал 700 + 2990 = 3690 денара за патики ... Наместо да си дал 3490. А ако мислиш си ќарил нешто. Во загуба си 200 денара.

И јас купив од Шутка,Адидас за 700 денара,уште до Велес не стасав испукаа конците,и по 3-4 месеци целите испука тоа скајот,и кога правевме ајвар со мерак ги изгорев во ќумбето.
Абе тоа зависи како ти се погодат. Башка за патики повеќе од 2000 денари не се дава.
Овие ги купив пред 5-6 месеца од Шутка за 1400 денари и еве ги како нови се. Тие пред нив беа од една продавница на Бит Пазар, ги земав 950 и се распаднаа за три месеци.... одоздола почнаа да искачаат тие пластичните коцкички.
Пред нив имав едни што поскапо ги платив и тоа од Центар (мислам од некоја продавница од ГТЦ беа), марка беа, ама ѓубре невидено. За неколку месеци се распаѓаа (читај бојата ја губеа, цврстина како калчунки, засмрдеа...).
Порано имав купено едни за 290 денари од Кинеската и ги носев 3 години, ама тоа беше патика, ни мириса, ни се распаѓа.

Така да тоа не ти е дали е марка или не, зависи како ќе ти се погоди. Ама како дојде времево, се шкарт се продава.

:)

Порано имав купено едни за 290 денари од Кинеската и ги носев 3 години, ама тоа беше патика, ни мириса, ни се распаѓа.
:)

Железни да не беа патикиве, оти викаш 290 денари биле а ниту мирисале ниту се распаѓале :D

Абе тоа зависи како ти се погодат. Башка за патики повеќе од 2000 денари не се дава.
Веќе 31 година носам патики и додека бев дете моите ми купуваа битпазарски, после сменија на најевтините у Орка а откако почнав да работам сам си купувам патики.
Патика под 2000 денари ти е чиста лотарија. Гарант им фалат неколку работи, како на пример комфор, издрживост, перформанси.
Последните три години не купувам патики доколку се под 100$, со исклучок на едни adidas climaCOOL што ги купив на попуст за 70$.

Не знам каква е состојбата во СК последниве 3 години, но порано можеше да се начекаат на попуст во МЕГА спорт стари, море прастари модели кои чинат околу 2000 денари. Купи еден пар и ќе праиме маубет за 5 години (до тогаш би требало да купиш уште 1 или 2 пара слични).

od oficijalnata str poracani ?
eBay :icon_lol:

Овие ги купив пред 5-6 месеца од Шутка за 1400 денари и еве ги како нови се. Тие пред нив беа од една продавница на Бит Пазар, ги земав 950 и се распаднаа за три месеци.... одоздола почнаа да искачаат тие пластичните коцкички.
Пред нив имав едни што поскапо ги платив и тоа од Центар (мислам од некоја продавница од ГТЦ беа), марка беа, ама ѓубре невидено. За неколку месеци се распаѓаа (читај бојата ја губеа, цврстина как:)о калчунки, засмрдеа...).

Така да тоа не ти е дали е марка или не, зависи како ќе ти се погоди. Ама како дојде времево, се шкарт се продава.

Види, точно е дека за парите за кои што ќе купиш едни Nike од официјална продавница кај нас, ќе купиш едно 5-6 пара од пазар, Шутка, Џ-продавница, ама квалитетот не е ист.
Е сега, квалитет не е само издржливост.
Квалитетот е склоп на повеќе елементи од кои како најбитен ќе го наведам комфортот.
Јасно ми е дека може да бидат многу удобни, но главната компонента на комфортот не е дали те стега или ти е убаво на нога, туку потпорната функција на патиката. Од лоша патика не ти пати само стапалото, туку и целиот `рбет и постура.
Поголемите фирми вложуваат пари и инвестираат во цели оддели одговорни за контрола на квалитетот на влошката и ѓонот за да обезбедат не само удобност на стапалото, туку и на остатокот од телото, кинетички и ортопедски.
Материјалите за изработка се исто така многу битни. Дел од нискобуџетните фирми не внимаваат на изборот на материјали,особено бои, и дури и да не доведе до боење на чорапот/стапалото, може да доведе до менување на pH вредноста на стапалото со што се зголемува шансата за добивање на атлетско стапало или ред други габични инфекции. Смрдливи стапала, да упростам.

Мислам, на крај краева е твој личен избор дали ќе потрошиш 500 или 5000 денари на патики, ама имај во предвид дека не е толку небитна ствар, особено ако поминуваш голем дел од денот со патика на нога како мене.

Последно уредено:
Значи си дал 700 + 2990 = 3690 денара за патики ... Наместо да си дал 3490. А ако мислиш си ќарил нешто. Во загуба си 200 денара.

Ако гледам така,од кладилница сум во загуба колку за еден Голф 2 да купам + цел резервоар со diesel..

download (3).jpg Кај да си средам Адидас Суперстар?
Да не видел некој у скоро некаде низ продавнициве?

Иначе вакво си фурам есен - зима ....

До 5000 денари добри патики каде може да се најдат (ми треба посериозна патика нешто што може да го комбинирам и со пантолони и со фармерки за на работа :)

До 5000 денари добри патики каде може да се најдат (ми треба посериозна патика нешто што може да го комбинирам и со пантолони и со фармерки за на работа :)
Вакви патики барав изминативе 3 месеци, без разлика на цената. И знаеш што? Сеуште сум со старите.

Good luck :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom