Ви се случила некоја натприродна работа?

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
... се сеќавам ми рече дека можеби тоа е поради тоа што сум се родила во Сабота. Не ја разбрав баш најдобро.
Јас ја разбрав. Суеверно македонско тенџере.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.327
Поени од реакции
21.635
Го видов татко ми на нашата тераса како седи. :) А он внатре спиел, беше 12:30 некаде после полноќ,плус,минус некоја минутка. Не се сеќавам баш добро, ова беше коа имав 12 години, летна доба. Многу се исплашив, тетка ми беше кај нас се сеќавам ми рече дека можеби тоа е поради тоа што сум се родила во Сабота. Не ја разбрав баш најдобро.
Чим си го видела татко ти, тоа значи дека на денот кога си се родила, самовилите кај тебе на тераса јаделе телешко. А ако си ја видела мајка ти, тоа значи дека јаделе рибешко. Иначе, добар знак е. Ќе имаш успех во кариерата.

Lil Lamb

Сакам да се родам одново.
Член од
7 април 2014
Мислења
258
Поени од реакции
282
Чим си го видела татко ти, тоа значи дека на денот кога си се родила, самовилите кај тебе на тераса јаделе телешко. А ако си ја видела мајка ти, тоа значи дека јаделе рибешко. Иначе, добар знак е. Ќе имаш успех во кариерата.
Се надевам искрено, ќе видиме што ќе испадне.

Член од
25 септември 2014
Мислења
264
Поени од реакции
394
Да.Утрово не можев да си ги најдам црвените чевли.:unsure:

Член од
22 јануари 2015
Мислења
6
Поени од реакции
6
Една од многуте шо за мене беше ептен застрашувачка. Бегавме од кај еден другар јас, две другарки и уште еден другар. Едната другарка живеј многу блиску од таму кај шо бевме и ние тројцата си бегаме дома прво ме испраќаат мене, па втората другарка и после тој си бега дома. Кај три и нешто слушнав тропање од горниот спрат и мислев дека е татко ми дека станва по вода или има потреба небитно. Чекав да се запали ламбата од ходникот, а јас во меѓувреме прам муабет на телефон и телевизоро беше пуштен, лабмата не се пали. Слушам повторно чекори од вториот спрат исклучив телевизор престанав муабет да прам ништо се си беше нормално. Пуштам пак телевизор зборам на мобилен пак ги слушам истите чекори и така 2-3 пати со ред. Си прам океј е ми се причинва. Станвам сабајлето и ѕвонам на другарка ми ми кажва дека истите чекори ги слушала и таа како некој да се движи низ ходникот, а ламбата не се пали и кучето почнало да лае. Се сретнуваме вечерта со другарот и го прашуваме и него и тој вика шо ви е бе вас не сте вие салам. Добро кажи му викаме дали и тебе нешто ти се случи или до нас е. Па вика влезе некој кај мене всоба зеде нешто и излезе на тераса сигурно сестра ми беше, а сестра му присутна во моментов и таа и вика извини ама не бев јас, јас сношти спиев кај хх персона и таа присутна во моментов и го потрдува она што го кажува сестрата на другарот...

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Една од многуте шо за мене беше ептен застрашувачка. Бегавме од кај еден другар јас, две другарки и уште еден другар. Едната другарка живеј многу блиску од таму кај шо бевме и ние тројцата си бегаме дома прво ме испраќаат мене, па втората другарка и после тој си бега дома. Кај три и нешто слушнав тропање од горниот спрат и мислев дека е татко ми дека станва по вода или има потреба небитно. Чекав да се запали ламбата од ходникот, а јас во меѓувреме прам муабет на телефон и телевизоро беше пуштен, лабмата не се пали. Слушам повторно чекори од вториот спрат исклучив телевизор престанав муабет да прам ништо се си беше нормално. Пуштам пак телевизор зборам на мобилен пак ги слушам истите чекори и така 2-3 пати со ред. Си прам океј е ми се причинва. Станвам сабајлето и ѕвонам на другарка ми ми кажва дека истите чекори ги слушала и таа како некој да се движи низ ходникот, а ламбата не се пали и кучето почнало да лае. Се сретнуваме вечерта со другарот и го прашуваме и него и тој вика шо ви е бе вас не сте вие салам. Добро кажи му викаме дали и тебе нешто ти се случи или до нас е. Па вика влезе некој кај мене всоба зеде нешто и излезе на тераса сигурно сестра ми беше, а сестра му присутна во моментов и таа и вика извини ама не бев јас, јас сношти спиев кај хх персона и таа присутна во моментов и го потрдува она што го кажува сестрата на другарот...
Значи другарот на другарките од другарите твои шо биле кај другарката и другарот истите звуци ги слушале како кај другарката и другите другари? :facepalm:

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Mi se slucila DA ... Pravev pred izvesno vreme trojka so dve prekrasni dami .

Член од
25 октомври 2013
Мислења
108
Поени од реакции
70
a ako jadele svinsko?

friendlypotato

кафепијачка
Член од
1 февруари 2015
Мислења
9
Поени од реакции
26
Прво здраво на сите, форумов, а посебно темава ја читам веќе многу долго време и решив конечно да се регистрирам за да споделам една интересна случка и воедно (можеби) повторно да ја оживеам.
Во летото минатата година се враќав од театар со брат ми (Шекспир фестивал во Битола, од пред две години има секое лето), навечер, ама не беше доцна (некаде 23ч.). Така замуабетени, најобичен муабет што сигурно не беше поврзан со страшни или натприродни работи, одевме по една улица по која вообичаено не поминуваме често, но ете тогаш решивме да поминеме оттаму за малку да смениме. Стигнавме на еден дел од улицата кајшто кога одиш нагоре (кон средното техничко, а паралелно со болницата) од левата страна имаш височки згради, а од десната куќи; беше темно и се погоди во тој момент да нема луѓе/автомобили. Одеднаш како што одевме, брат ми ме фаќа за рака и остро ми шепнува „Десно! Гледај десно!“ а јас, онака расеана, се вртам лево и нормално нема ништо - жива душа нема, само една кола паркирана пред влезот на зградата. „Абе, десно!“ пак го слушам брат ми, се вртам десно и, верувајте, крвта ми смрзна во вените. Куќа, најобична куќа, модерна градба, со некоја светло-сивкаста боја (така барем изгледаше во темнината) висока ограда, никаква светлина од никаде, а од оградата приземјето не се гледаше добро, се гледаше само балконот на првиот кат. А на балконот, наредена група луѓе, еден до друг како под конец, потпрени со рацете на балконската ограда и нѐ посматраат. Зад нив потполн мрак, повторувам, ниту едно светло не гореше во куќата, балконот беше сосема празен, сакам да кажам немаше столици или нешто па да седеле надвор на воздух, само онака се оцртуваат силуетите во тишина, некако злокобно, заканувачки. Јас, искрено, ги погледнав само за дел од секундата и не успеав ни да ги избројам, онака од око би рекла дека беа 3-4, погледот ми застана на едно девојче со светла блуза и коса фатена во реп, ама толку се стресов и такво непријатно чувство ме обзеде кога ги видов, што само регистрирав дека нешто не е во ред, го свртев погледот и како под команда со брат ми продолживме забрзано напред и кога се оддалечивме две-три куќи почнавме пополека да се обидуваме да ги средиме впечатоците од тоа што го видовме (подоцна тој ми кажа дека видел 4 фигури, двајца возрасни и две деца и ми потврди дека едното навистина било девојче како што го опишав). Само неколку куќи погоре, случајно го креваме погледот нагоре на истата страна од улицата, кога одеднаш на најгорниот кат на една друга куќа (имаше нешто како мало балконче на врвот, сигурно од некое минијатурно поткровје) кајшто гореше светло, вратата од балкончето ја отвора една жена, цела облечена во црно, излегува на 2-3 секунди, нѐ погледнува и пак влегува внатре и ја затвора вратата. Е овде веќе стравот помешан со љубопитство достигнува врв и јас предлагам да се вратиме да видиме дали луѓето се уште таму додека е свежа случката (сигурно поминале помалку од 2 минути откако ги видовме), се враќаме брзо, а тоа нормално нема ништо, куќата мрачна и осамена како и порано, сѐ е исто, потполна тишина и нема жива душа, на балконот нема никој и светлото е како порано изгаснато.
За да го победиме стравот почнавме да измислуваме смешни приказни за да си ја објасниме случката, но наскоро преминавме во сериозна дебата и ги претресовме сите теории кои логично би ја објасниле случката, но ниту една не нѐ задоволи. Ако беа некои деца кои си играле мајтап, па ќе ги слушневме кајшто се смеат/зборуваат и сигурно немаше да седат по темница дома, а башка имаше и возрасни. Со струјата сѐ беше во ред во цел град и на цела улица, а и да немале струја ќе запалеле свеќа или нешто. А и положбите на балконот ќе им беа поприродни, немаше толку морничаво да изгледаат наредени како да чекаат некој да помине или нешто да се случи. Понатаму и жената; да бевме гласни, па да излезела да види кој вика, не бевме, баш бевме потресени од предмалку, а и не нѐ опомена, не рече ништо, си излезе и пак си влезе. Да била излезена за воздух или за нешто, нема логика, буквално само 2-3 секунди беше надвор и пак си ја затвори вратата, не е тоа доволно да се проветри собата. Вака не изгледа можеби како нешто посебно страшно, ама тогаш на двајцата ни беше многу морничаво и или има некое природно објаснување на кое не сме се сетиле, или ова ни бил вистински судир со натприродното.
Оттогаш имам неколку пати намерно поминато по таа улица, сама или во друштво, и дење и ноќе, но никогаш немало ништо необично, а во таа првата куќа никогаш не сум видела да гори светло. ОК, толку од мене. :pipi:

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
@friendlypotato Значи луѓе на балкон и жена која на кратко излегува на балкон е "натприродна" случка :zver:

friendlypotato

кафепијачка
Член од
1 февруари 2015
Мислења
9
Поени од реакции
26
@friendlypotato Значи луѓе на балкон и жена која на кратко излегува на балкон е "натприродна" случка :zver:
Еј, па не реков дека самото тоа што излегле на балкон е натприродна случка, туку околностите под кои се одвиваше целата работа беа несекојдневни, пишав погоре, положбата, атмосферата, тоа што не изгледаше како да имаат некоја посебна, логично објаснива причина да бидат на балкон, you feel?

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Еј, па не реков дека самото тоа што излегле на балкон е натприродна случка, туку околностите под кои се одвиваше целата работа беа несекојдневни, пишав погоре, положбата, атмосферата, тоа што не изгледаше како да имаат некоја посебна, логично објаснива причина да бидат на балкон, you feel?
Околностите се чудни само во твојата глава.

Kajgana Shop

На врв Bottom