Помош: Кратки програмки

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво..работам за една реномирана Американска компанија,каде работиме стотина илјади од целиот свет....заработката е добра само треба да имате основно познавање на англискиот јазик и да издвојувате малку од своето време...повеќе информации на мојот блог...ве очекувам !!!
http://netmarketing365.blogspot.com/
На кратки програмки работите а...

Дечки ај помош...во училиште почнавме со C++ и сега уште на првата лекција односно тоа Hello Word ми излезе проблем...
http://prntscr.com/5bq57y
значи горе покажува ок дека е се а доле ми излегува проблем со компјлерот ако може помош плс

Дечки ај помош...во училиште почнавме со C++ и сега уште на првата лекција односно тоа Hello Word ми излезе проблем...
http://prntscr.com/5bq57y
значи горе покажува ок дека е се а доле ми излегува проблем со компјлерот ако може помош плс
Немаш компајлер или не ти е правилно конфигуриран.
Оди на: http://www.codeblocks.org/downloads/26
и симни: codeblocks-13.12mingw-setup.exe
Би требало да ти ги реши проблемите.

Ај некој ако сака да ми помогне околку php кодот ми јавува грешка Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\wamp\www\WebstranaKnigi\proverkaSci-fi.php on line 76
Еве го мојот код:
PHP:
<?php
include_once('db_config.php');

echo"<h2> КНИГИ ОД ЖАНРОТ НАУЧНА ФАНТАСТИКА </h2>";
mysqli_set_charset($connection, "utf-8");
$sql = mysqli_query($connection, "SELECT * FROM sci_fi");

while ($red=mysqli_fetch_array($sql))
{

echo"</br>";
echo" <table align=\"left\"> <tr> <td> <p> НАСЛОВ: </p> </td> <td id=\"1\"><p>".$red['naslov']."</p></td></tr>";
echo"<tr><td> <p> Писател: </p> </td><td>".$red['pisatel']."</td></tr>";
echo"<tr><td> <p> Година на издавање: </p> </td><td>".$red['godina']."</td></tr>";
echo"<tr><td> <p> Јазик: </p> </td><td>".$red['jazik']."</td></tr>";
echo"<tr><td> <p> Издавачка куќа: </p> </td><td>".$red['izdavackakuka']."</td></tr>";
echo"<tr><td> <p> Број на страници: </p> </td><td>".$red['brstr']."</td></tr>";
echo"<tr><td> <p> Кратка содржина: </p> </td><td>".$red['sodrzina']."</td></tr>";
echo "</table>";
echo"<br/><br/><br/> <br/><br/> <br/><br/> <br/><br/> <br/><br/> <br/><br/> <br/> <br/> <br/>";
}

?>

@Gose007

Функцијата mysqli_query враќа "false" доколку командата не може да се изврши од повеќе причини (конекција, параметри, query итн), доколку e успешно враќа mysqli_result.
Во твојо случај функцијата враќа "false"
Потоа "false" како параметар пушташ на mysqli_fetch_array функцијата која што па како параметар очекува mysqli_result. И затоа се буни.
За да сфатиш што е грешката после функцијата mysqli_query напиши: "echo $mysqli->error" ($mysqli->error ја чува последната грешка). И според пораката ќе знаеш што е проблемот..ако не пиши тука :)

@Gose007

Функцијата mysqli_query враќа "false" доколку командата не може да се изврши од повеќе причини (конекција, параметри, query итн), доколку e успешно враќа mysqli_result.
Во твојо случај функцијата враќа "false"
Потоа "false" како параметар пушташ на mysqli_fetch_array функцијата која што па како параметар очекува mysqli_result. И затоа се буни.
За да сфатиш што е грешката после функцијата mysqli_query напиши: "echo $mysqli->error" ($mysqli->error ја чува последната грешка). И според пораката ќе знаеш што е проблемот..ако не пиши тука :)
Фала многу друже за помошта го решив проблемот и сега функционира како што треба. Само во mysqli_query sci_fi го ставив во посебни наводници.

Zdravo dali nekoj moze da pomogne okolu zadaca vo c# .Zadacava e slednava:Listbox e poln so 3 pesni, i mozes da gi odberes preku trackbar. Koga ke go napravis tvojot izbor timerot se uklucuva i pocnuva da odbrojuva. znam samo za timerot no kako listboxot da go povrzam so trackbarot. Fala odnapred.
za timerot:
public class forma1:form
{
timer timer1=new timer();
public forma1();
{
initialize component();
timer_tick+=new event handler(timer1_tick);
}
}
Timer1.enabled=true;
Timer1.interval=1000;
Timer1.start();
{
lbl1.text = datetime. now.tostring("hh:mm:ss");

abe mi treba pomosh. nov sum vo programiranjevo
koga saam da kompajliram sekoas mi se javue ova! (na slikava)
a od kompajliranjeto ni zbor nejce

Attachments

• shit.png
    shit.png
    117,8 KB · Прегледи: 20
Тогаш компајлерот те дупи нешто, пробај со анинстал/инстал или со друга програма.

Тогаш компајлерот те дупи нешто, пробај со анинстал/инстал или со друга програма.
ne be se e ok pc.
vidi pred da pocni vaka da mi praj . stisnav so ctrl na #include <iosteram> i na endl; koa stisnav istoto mi se otvori nov source file . i odtogas oa ce stisnam compile gi otvara xd koa ce ja preinstaliram funkciunira dodeka ne ja isklucam i otvoram nanovo. jbg. ke si simnam druga podloga

ne be se e ok pc.
vidi pred da pocni vaka da mi praj . stisnav so ctrl na #include <iosteram> i na endl; koa stisnav istoto mi se otvori nov source file . i odtogas oa ce stisnam compile gi otvara xd koa ce ja preinstaliram funkciunira dodeka ne ja isklucam i otvoram nanovo. jbg. ke si simnam druga podloga
Ај кодот да го видиме шо си го пишал :d

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom