Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Многу нормално дека ќе се изнервирам кога не праиш муабет што има логика, туку од еден пост ќе си напраиш некој рандом безврска муабет.
Да ми дадеше некој аргумент можеби и ќе те сфатев поозбилно.
Нејсе.
Седи си ти со твоите ОК мислења, не е проблем.
Уште една работа сакам да те прашам, многу сум љубопитен. :X3:

Јас сум сигурен дека твојот шкон не е како другите шконој, овој е вреден, еманципиран, светски човек, плус не живеете во Македонија. Но еве една хипотетичка ситуација. Пука војна во Македонија, помеѓу Македонците и Албанците. Сега, твојот шкон како емацнипиран, сигурно нема да се врати овде да пука по Македонци, но еве, ако за момент се разбуди племенско орловското во него, и реши да донира пари за купување на пушки кои ќе послужат за убивање Македонци, дали ти како добра сопруга ќе застанеш зад одлуката на твојот еманципиран шкон?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Magde mislam deka ne kaza deka pri izlez od drzavata prasuvaat istoto prasanje a pri istiot odgovor na lice mesto i go odzimaat drzavjanstvoto i sertifikatot za patriotizam, izlagaat site vraboteni tamu i ja vrtat u krug derejki se: shame shame shame! Srekja gi zabranija kladite. Poukata? Ne izleguvajte od drzavata. Da ne izlezat kvalitetnite vrodeni vrednosti od vas. Nedaj boze, neli.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Magde mislam deka ne kaza deka pri izlez od drzavata prasuvaat istoto prasanje a pri istiot odgovor na lice mesto i go odzimaat drzavjanstvoto i sertifikatot za patriotizam, izlagaat site vraboteni tamu i ja vrtat u krug derejki se: shame shame shame! Srekja gi zabranija kladite. Poukata? Ne izleguvajte od drzavata. Da ne izlezat kvalitetnite vrodeni vrednosti od vas. Nedaj boze, neli.
Вотче дете, имаш ти уште многу да учиш за племенитата вештина на користење на сарказмот. Фурни леб треба да изедеш.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Уште една работа сакам да те прашам, многу сум љубопитен. :X3:

Јас сум сигурен дека твојот шкон не е како другите шконој, овој е вреден, еманципиран, светски човек, плус не живеете во Македонија. Но еве една хипотетичка ситуација. Пука војна во Македонија, помеѓу Македонците и Албанците. Сега, твојот шкон како емацнипиран, сигурно нема да се врати овде да пука по Македонци, но еве, ако за момент се разбуди племенско орловското во него, и реши да донира пари за купување на пушки кои ќе послужат за убивање Македонци, дали ти како добра сопруга ќе застанеш зад одлуката на твојот еманципиран шкон?
:pos:

Многу ми е интересно дека си напраи филм каков ми е животот, ама еве да те поттсетам уште еднаш пошто глеам имаш краткотрајна меморија.
Не ми одговори на прашањето, се имаш ебено со Албанец?
Се ијам. best sex ever!
Кога сме кај хипотетички ситуации..
Те мава камион. Ти треба бубрег и многу крв. Достапен бубрег има само од Албанец. И само албанска крв.
Ќе го прифатиш или ќе умреш?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:pos:

Многу ми е интересно дека си напраи филм каков ми е животот, ама еве да те поттсетам уште еднаш пошто глеам имаш краткотрајна меморија.
Кога сме кај хипотетички ситуации..
Те мава камион. Ти треба бубрег и многу крв. Достапен бубрег има само од Албанец. И само албанска крв.
Ќе го прифатиш или ќе умреш?
Прво ти одговори, после јас? Може? Прв прашав, плус и постар сум.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Прво ти одговори, после јас? Може? Прв прашав, плус и постар сум.
Океј бе. Вака праевме и во 6то одделение “ааа јас прв прашав“, ама после свативме дека тоа нема смисла и прекинавме.
Како и да е.

Да ти одговорам на прашањето хипотетичко.

Ако конкретно збориме за типот, не верувам дека до такво нешто пред се би дошло. Типот е многу против војна и е посветен на црквата. Знам пошто се запознавме во црква кога одевме на веронаука. Посветен е на библијата, на многу од работите што ги пишува таму, секоја недела и празник е во црква, се исподевдува, носи крстови не е насилно настроен. Веруј ми пробав , if you know what I mean ;)
Ми мрчеше коа спиев дома наместо да сум у црква. Глупости.
Така да не знам, не можам да замислам да сака да биде дел од војна... А и не е толку богат да се расфрла со пари..

Ти си на ред.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Океј бе. Вака праевме и во 6то одделение “ааа јас прв прашав“, ама после свативме дека тоа нема смисла и прекинавме.
Како и да е.

Да ти одговорам на прашањето хипотетичко.

Ако конкретно збориме за типот, не верувам дека до такво нешто пред се би дошло. Типот е многу против војна и е посветен на црквата. Знам пошто се запознавме во црква кога одевме на веронаука. Посветен е на библијата, на многу од работите што ги пишува таму, секоја недела и празник е во црква, се исподевдува, носи крстови не е насилно настроен. Веруј ми пробав , if you know what I mean ;)
Ми мрчеше коа спиев дома наместо да сум у црква. Глупости.
Така да не знам, не можам да замислам да сака да биде дел од војна... А и не е толку богат да се расфрла со пари..

Ти си на ред.
Класичен женски муабет. Имам приметено дека жените не се способни за апстракни if than размислувања во хипотетички ситуации. Мислев ти како модератор во филозофија и психологија ќе можеш да ја прескокнеш оваа препрека, ама ништо.

Друга работа, Wot те поддржува затоа што сака да те легне. Си мисли, кога можел некој шкон можам и јас. Ако испадне некоја прилика, зошто да не. Јас, знаејќи дека си се дупела со шкон, не би те допрел со стап за потурнување говна по септички јами, па можам да ти зборувам што мислам. Треба да ја цениш мојата искреност.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Хмм а зашто замарање кој рекол, како рекол и зашто рекол? Ако некој во 2015 има такви сфаќања да очекува некоја на 25+ да кажеме да е невина едноставно треба да се врати во селото од кај што си дошол.
Што знам, немам налетано на вакви луѓе во Македонија, океј, ако ги избациме форумскиве ебачи шо дискутабилно е дали цицка со рака фатиле не па друго, тоа кој што пишал на Кајгана на таа тема не е никаков репер. Веројатно е до друштвото :)
Срцка, не ја заборавај и тфитер сферата :)

Ама ТИ ќе мислиш со кого да го спариш. Пошто ти имаш идеја и мислење дека тој пес треба да се спари само со една раса на песови.
Сите други песови не се достојни за твојот пес.
Оди пушти го на улица сам да се спари и да видиш колку е ограничен тој твој пес и дали ќе те почека да му најдеш соодвеетен пес.
Се споредуваш со пес кој се дупи поради животински инстикт? :)

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Шо ви е со муабетиве бе? Не ми се верува, земав, се зачитав и си се чудам. Па уште и споредби и хипотетички ситуации. Споредбата со кучињата е никаква, затоа што само луѓето (и делфините) имаат секс заради забава/уживање, а не заради размножување. Ако не сте знаеле, не секој секс доведува до бременост, нели де :) Коа тоа ќе се сфати, не мора да значи дека секс со било кој ќе доведе до брак. А и да доведе, за заеднички живот до крај, било тоа брак или некое модерно сфаќање без потпишување, се потребни љубов и разбирање. Ако го има тоа, НИШТО друго не е битно. Ни финансии, ни раса, ни етничка припадност, ни религиски итн итн. Знате ли причу о Васи Ладачком, пееше Балашевиќ.

И да, пошто се согласувам со коментарот над мене, може ќе се буните дека немам право за тоа, ама @Ставрогин не одговори на хипотетичкото прашање за него што беше наменето :свиркам:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Се споредуваш со пес кој се дупи поради животински инстикт? :)
Ако се извади од контекст муабетот тогаш така би му дошло.
Типот викаше дека кучињата бираат, а јас сакав да му насочам дека он бира за нив, они сами во природни услови не бираат.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ако се извади од контекст муабетот тогаш така би му дошло.
Типот викаше дека кучињата бираат, а јас сакав да му насочам дека он бира за нив, они сами во природни услови не бираат.
Не, Ставро пиша дека тој ќе му одбира на кучето. Значи, сопственикот му бира, зошто кучето не е во можност да одбере, се дупи, пошто му се дупи, инстикт.

Тој би му/и го одбрал партнерот зошто:

- Дога не може да се пари со пекинезер, нема како
- Има разлика од мешање раси кога станува збор за животни и за луѓе(религија). Не сакам да чувам мешавиа од пудла и пекинезер, сакам или пудла и пекинезер ама кучето шо знае шо е пудла, шо е пекинезер. Ти знаеш што е црнец, што е белец, што е муслиман, што е јеховин сведок.

Kajgana Shop

На врв Bottom