Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше Буј потенцијал кога дојде неоспорен факт е тоа.Го сјеба повредата пред година-две скина лигаменти на коленото одсуствуваше со месеци го шетаа на позајмици.Има уше време за него,ама да стане класа играч,тоа тешко.
И со Маси е слична приказната,и он паузираше доста ради повеќе повреди во еден период и опадна целиот хајп шо се створи околу него.

Маси ми остае топ впечаток, на подготовките пред некоја година..

Имаше Буј потенцијал кога дојде неоспорен факт е тоа.Го сјеба повредата пред година-две скина лигаменти на коленото одсуствуваше со месеци го шетаа на позајмици.Има уше време за него,ама да стане класа играч,тоа тешко.
И со Маси е слична приказната,и он паузираше доста ради повеќе повреди во еден период и опадна целиот хајп шо се створи околу него.
Го повтори повредата мислам уште додека беше во Италија на позајмица, па во Панатинајкос пак се повредил, ко некое изгубено коковче во просторот бил.[DOUBLEPOST=1422504305][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#SKY - Јуве го купи талентот на #Empoli #GianmarcoLaurenti роден 1999. Медицинските прегледи и потписот на договоро се закажани за утре.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#Tuttosport - #Allegri е бесен 'Направивме премногу грешки' , Видал налутен поради замената.[DOUBLEPOST=1422507700][/DOUBLEPOST]@apidrone
Го најдов целосното баш некни неможев да го кликнам не знам зошто.

The match against Lazio in the Italian Cup will decide Inzaghi's future at Milan. Should the Rossoneri decide to sack him, Tassotti could be in charge of the team for the rest of the season. Next summer Milan could go for a big name like Vincenzo Montella or Antonio Conte, who could coach Both Milan and the Italian national team. Milan is looking ahead to next season while Inzaghi's future at the club is in doubt.

+ Toа беше дека рекол ДА и во Јуни

Последно уредено:
Шта речи.... тоа што беше Нигерот за Маркизио, истото е и Деви за Пирло :kafence:

Шта речи.... тоа што беше Нигерот за Маркизио, истото е и Деви за Пирло :kafence:
А па можи лажам? Па слепец ќе види дека не е истиот играч од претходните 2 сезони да го ебам, не е за инает работата таја е вистината, е сега ако сакаме да лупаме во зид со глата тогаш слободно. Да не се повторвам по милион пати провери статистики од првата сезона, ласнката и оваа ќе видиш разликата од сите странски форуми до критичари истото го пишат ако не слободно читни. Е сега ако за инетчија се смета кога си реален тогаш инаетчија сум

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD nowView translation
#Raiola - #Pogba ќе го напушти Јуве или оваа година или наредната. Со тие пари #Juve ќе изгради тим за во #ЛШ.[DOUBLEPOST=1422537535][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#GdS - Јуве е сериозен за #Gerson и спремен да плати 11 милиони.

TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
#Pepe - Ќе зборувам со #Juve во вистинско време за обоновување на договорот. Би сакал да останам во Јуве.

Последно уредено:
Го гледав реприза натпреварот цел и воопшто не ме чуди што игравме лошо. Па полоша комбинација во нападот на Нигерот немаше да му текне да направи (Коман, Љоренте, Пепе). Очајно издание кое имавме среќа да го добиеме со тоа што судијата заборави да го крене знаменцето и тоа што Парма се ептен големи дрва па сепак од две наши создадени шанси примија еден гол.

Италија ни е на дофат, пред се поради очајните игри на Рома, но вака не смее да се продолжи па ако сака нека бегаме и 100 бода. ЛШ иде наскоро, а и полуфиналето од купот. Мора да добиеме и во двете натпреварувања, а со ваква игра многу тешко ќе ни оди во двомеч. Не знам по кој пат ќе кажам дека Мората е играч кој поседува квалитет, а таквите заслужуваат да играат. Десет минути играше и успеа да ја раздвижи мртвата игра. Алегри треба да се потруди врз момчето малку и психолошки да влијае и да му ја крене самодовербата. Дури и кога не му оди од рака треба да не го дестимулира од едноставна причина што потребен ни е да го покаже она што го знае од овој месец па натаму.

А па можи лажам? Па слепец ќе види дека не е истиот играч од претходните 2 сезони да го ебам, не е за инает работата таја е вистината, е сега ако сакаме да лупаме во зид со глата тогаш слободно. Да не се повторвам по милион пати провери статистики од првата сезона, ласнката и оваа ќе видиш разликата од сите странски форуми до критичари истото го пишат ако не слободно читни. Е сега ако за инетчија се смета кога си реален тогаш инаетчија сум

Не човек, туку гледам дека одамна Пирло го имаш фатено на око.... кога и да го критикуваш мора да пишеш "тимот губи на одбрана кога игра тој". Значи чекај малце, од кога ти го пратиш Пирло како игра? На 25 години да не играл добро во одбрана, или пак на 17? Ти не сваќаш дека Пирло не е класичен Box 2 Box играч, кој цело време ќе ти ора и ќе се бори за топката.... тој е класичен организатор на игра, играч кој колку и да го нема на теренот на еден натпревар, доволно е да направи еден потег за да го донесе тимот во поволна состојба. Билокој тренер да го има Пирло во својот тим би го ставил во прва постава, па макар и имал 40 години и тотално да е вон форма.... дека таков тип на играчи со само еден потег, еден пас, еден шут знаат да ја направат разликата на теренот. Незнам што ми кажуваш статистики, кога оваа сезона Пирло беше повреден месеципол и му требаше неколку натпревари да се врати во форма... Фактички последниве 2-3 години целата игра на тимот се врти околу Пирло, човекот со колку употребливи топки ги храни играчите тоа чудо едно. Зошто еве на пример кога игра Маркизио на таа позиција никој не го маркира ? Зошто воопшто не се замараат да му вршат пресинг на човекот? Зошто кога во игра е Пирло мора некој играч да му се залепи до него.... ееее така, тука се гледа разликата на теренот.... на неколку натпревари јас забележувам дека не еден, туку двајца противнички играчи се ставаат до Андреа со цел да ја умртват играта на тимот.

И кажи ми вчера кој изигра добро? Зошто баш на Пирло цела вина му се префрла? Што кур е крив Пирло, кога вчера никој, ама апсолутно никој не играше како што треба.... ама не ете некој се заакал како "Нигер по Маркизио" еден играч да му е виновен за цела игра на тимот... а всушност вчера сите беа мртви, сите до еден....Night Of The Living Dead

Страшна е помислата кога некој го критикува Пирло, а човекот на 36 години може во билокој клуб да замине во Европа да игра, па дури и во Реал или пак во БПЛ... само неговиот придонес во играта тоа тука некој не го гледа, нажалост...

Мондо, мислам дека не е толку страшнo како што го кажуваш.

Јас барем не се воздржувам кога треба да се искритикува Алегри, ме знаете во фан клубов, али искрено сега му честитам на храброста да излезе со таа постава напред, баш како што ја кажа ти, полоша неможеше.

Мора да се проба и со некои други варијанти, неможе само од Тевез да зависиме во напад.
И јас сакам да го земеме купот, ама веќе кога треба да се одмара некој играч и да се испроба нешто ново, мислам дека против очајната Парма беше најидеална прилика.

Со ова што го стави Љоренте во купот да игра, се надевам дека значи дека Мората ќе добива повеќе шанси во Серија А, зошто не и ЛШ, што е супер според мене.

Љоренте треба да ги користи ваквите шанси за да се врати во форма, а кој му е крив на чоекот што како од дрво се маваа топките од него, па јас имам боље штоп од него. :tapp:

Мислам дека ќе се вратат во нормала работите од наредниот натпревар, подруго е кога ги имаш во тим Тевез, Переира, Погба, смирен Видал :icon_mrgr:...

Не човек, туку гледам дека одамна Пирло го имаш фатено на око.... кога и да го критикуваш мора да пишеш "тимот губи на одбрана кога игра тој". Значи чекај малце, од кога ти го пратиш Пирло како игра? На 25 години да не играл добро во одбрана, или пак на 17? Ти не сваќаш дека Пирло не е класичен Box 2 Box играч, кој цело време ќе ти ора и ќе се бори за топката.... тој е класичен организатор на игра, играч кој колку и да го нема на теренот на еден натпревар, доволно е да направи еден потег за да го донесе тимот во поволна состојба. Билокој тренер да го има Пирло во својот тим би го ставил во прва постава, па макар и имал 40 години и тотално да е вон форма.... дека таков тип на играчи со само еден потег, еден пас, еден шут знаат да ја направат разликата на теренот. Незнам што ми кажуваш статистики, кога оваа сезона Пирло беше повреден месеципол и му требаше неколку натпревари да се врати во форма... Фактички последниве 2-3 години целата игра на тимот се врти околу Пирло, човекот со колку употребливи топки ги храни играчите тоа чудо едно. Зошто еве на пример кога игра Маркизио на таа позиција никој не го маркира ? Зошто воопшто не се замараат да му вршат пресинг на човекот? Зошто кога во игра е Пирло мора некој играч да му се залепи до него.... ееее така, тука се гледа разликата на теренот.... на неколку натпревари јас забележувам дека не еден, туку двајца противнички играчи се ставаат до Андреа со цел да ја умртват играта на тимот.

И кажи ми вчера кој изигра добро? Зошто баш на Пирло цела вина му се префрла? Што кур е крив Пирло, кога вчера никој, ама апсолутно никој не играше како што треба.... ама не ете некој се заакал како "Нигер по Маркизио" еден играч да му е виновен за цела игра на тимот... а всушност вчера сите беа мртви, сите до еден....Night Of The Living Dead

Страшна е помислата кога некој го критикува Пирло, а човекот на 36 години може во билокој клуб да замине во Европа да игра, па дури и во Реал или пак во БПЛ.
.. само неговиот придонес во играта тоа тука некој не го гледа, нажалост...

Нема шо да дискутираме поќе. Крај на дискусија.[DOUBLEPOST=1422545853][/DOUBLEPOST]

Јас барем не се воздржувам кога треба да се искритикува Алегри, ме знаете во фан клубов, али искрено сега му честитам на храброста да излезе со таа постава напред, баш како што ја кажа ти, полоша неможеше.

Мора да се проба и со некои други варијанти, неможе само од Тевез да зависиме во напад.
И јас сакам да го земеме купот, ама веќе кога треба да се одмара некој играч и да се испроба нешто ново, мислам дека против очајната Парма беше најидеална прилика.

Со ова што го стави Љоренте во купот да игра, се надевам дека значи дека Мората ќе добива повеќе шанси во Серија А, зошто не и ЛШ, што е супер според мене.

Љоренте треба да ги користи ваквите шанси за да се врати во форма, а кој му е крив на чоекот што како од дрво се маваа топките од него, па јас имам боље штоп од него. :tapp:

Мислам дека ќе се вратат во нормала работите од наредниот натпревар, подруго е кога ги имаш во тим Тевез, Переира, Погба, смирен Видал :icon_mrgr:...
Видал пак го сјеба коленото

Ништо сериозно , можеби ќе биде спреман за со Удине, можда само превентивно ќе одмара.
Ич не ми се бендисва то шо скоро секој месец има мака. Знам дека можеби ќе биди спремен ама нека го остават до ЛШ малце нека одмара или нека ротира потребен ни е во најдобра форма.

Не сакав да изгледа толку лошо и јас сум во купот да се ротира, но да се ротира подеднакво на сите делови од теренот. А вчера на средината ги имавме речиси првотимците Пирло, Маркизио и Видал а во нападот ги имавме детето Коман, Пепе кој после три години па игра фудбал и Љоренте кој едно што игра во лоша форма, а друго што вакви соиграчи во нападот никогаш нема да може да го нахранат онака како што треба. Знам дека ситуацијата со Џовинко во клубот е напната, но тој е одлично решение во вакви куп натпревари. Или пак доколку ептен се скарани со Џовинко, тогаш барем еден од Переира и Мората како технички подобро потковани играчи се солидно решение. Вака од една страна наизглед имавме јак состав во игра, но ако се погледне по сектори одбрана, средина и напад имавме голем дисбаланс во играта.

^ Aлегри
10645275_10153103629191804_1070575696554637047_n.jpg

мочна од среќа дека го победи Погба :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom