Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
50%-50% беше :D[DOUBLEPOST=1422457282][/DOUBLEPOST]
За то нема дискусија, ако ме прашаш мене најдобро би било
---Коман---Тевез---Пепе

Која само подвижност и опасност во напад би ја имале само мора да работи Коман уште, талентот е тука ама мора да се челичи и раоти на многу делови од играта своја.[DOUBLEPOST=1422457393][/DOUBLEPOST]Иначе Алегри сака да го освој Купот со Јувентус и Скудетото. Имаше статија сабајле човекот сакал да освој се во и со Јувентус.
Абе каков Пепе, не ме заебавај, не биди Конте :D
3 години човекот кога го прашуваа зошто не играте 4-3-3 одговараше зошто Пепе е повреден :lolzz:
Сега кога Пепе конечно се врати во полн ритам, Конте си отиде, живот је кучка :tvg:

Тој уште има толкав мешљак на него... :D

За да бидеме сериозни претенденти и за во Европа, треба сериозни крила(веќе ако збориме за 4-3-3), не Пепе.

Абе каков Пепе, не ме заебавај, не биди Конте :D
3 години човекот кога го прашуваа зошто не играте 4-3-3 одговараше зошто Пепе е повреден :lolzz:
Сега кога Пепе конечно се врати во полн ритам, Конте си отиде, живот је кучка :tvg:

Тој уште има толкав мешљак на него... :D

За да бидеме сериозни претенденти и за во Европа, треба сериозни крила(веќе ако збориме за 4-3-3), не Пепе.
Не зборам за ЕУ туку за Серија А. Некни Пепе си изигра на ниво ни меше ни ништо немаше никаква разлика кај него еден од најживите на теренот беше. Европа не се станва претендент со 18 годишен Коман :)

А Конте е ментален за то не ни зборам поќе :)[DOUBLEPOST=1422459454][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD now
TuttoJuveMK @JuveNMKD 3s4 seconds ago #DiMarzio - #Marrone на чекор до потпис со #Sampdoria. Позајмица со право на откуп.

Последно уредено:
Сељак кога ќе се покондури.. ц.ц.ц,многу мрзим кога не дупат 10торазредни клатикурини и покажуваат заби.

Уште да му даваат шанса и супер. Имаме јак центар,само како ќе фати место..
МВП, Переира, сега и Стураро,нека му е со лесно:icon_mrgr:

Уште да му даваат шанса и супер. Имаме јак центар,само како ќе фати место..
МВП, Переира, сега и Стураро,нека му е со лесно:icon_mrgr:

+ легендава...

488310065-juventus-midfielder-simone-padoin-celebrates-gettyimages.jpg

Него не го ни спомнувам, он е над клубот и над квалитетот што го поседуваат горенабројаните.
Еден и единствен мистер,маестро,воѓа,фудбалска икона ПАДОИН

Него не го ни спомнувам, он е над клубот и над квалитетот што го поседуваат горенабројаните.
Еден и единствен мистер,маестро,воѓа,фудбалска икона padoWIN
That's more like it :D

иначе Pereyra најверојатно ќе биди постојаното решение како AMC поради тоа што последните натпревари е одличен, а стураро можи и таму да игра и CM. Според мене има 2 сценарија
1) Перејра останва АМ зад напаѓачи па Стураро ќе биди за ротација во CM како што беше Перејра досега.
2) Видал се враќа како CM а Стураро игра зад напаѓачите за да можи да се врати назад Перејра како CM.

That's more like it :D

иначе Pereyra најверојатно ќе биди постојаното решение како AMC поради тоа што последните натпревари е одличен, а стураро можи и таму да игра и CM. Според мене има 2 сценарија
1) Перејра останва АМ зад напаѓачи па Стураро ќе биди за ротација во CM како што беше Перејра досега.
2) Видал се враќа како CM а Стураро игра зад напаѓачите за да можи да се врати назад Перејра како CM.
3) Стураро ќе биде резерва на сите овие играчи, ќе изигра 4-5 утакмици до крај на сезона, ротацијата ќе си тера како што си тераше до сега, а него пак го праќаме на позајмица у Јуни :D

Шала на страна, ама не се шалам :icon_mrgr:, мислам дека најреален ќе биде овој исход. Се надевам дека грешам, едвај чекам да го видам дечково, млад, италијанец, вака на прв поглед би сакал да остане во Јуве, ама ајде да го видиме на терен прво.

П.С. Второво сценарио некако не ти е логично, како што знам јас Стураро е играч со подефанзивни каркатеристики, (класичен) тркач, зошто би го враќал Переира(многу поофанзивен играч од него) поназад, а Стураро(дефанзивно ориентиран) да игра понапред?

3) Стураро ќе биде резерва на сите овие играчи, ќе изигра 4-5 утакмици до крај на сезона, ротацијата ќе си тера како што си тераше до сега, а него пак го праќаме на позајмица у Јуни :D

Шала на страна, ама не се шалам :icon_mrgr:, мислам дека најреален ќе биде овој исход. Се надевам дека грешам, едвај чекам да го видам дечково, млад, италијанец, вака на прв поглед би сакал да остане во Јуве, ама ајде да го видиме на терен прво.

П.С. Второво сценарио некако не ти е логично, како што знам јас Стураро е играч со подефанзивни каркатеристики, (класичен) тркач, зошто би го враќал Переира(многу поофанзивен играч од него) поназад, а Стураро(дефанзивно ориентиран) да игра понапред?
Стураро е поќе играч alla De Rossi со одличен пас и силен шут затоа баш на тоа сценарио ми текна. Иначе Алегри во Италија е познат по тоа што одлично ги развива централните средишни играчи и ги подобрува. Ночерино под него беше нинџа, Боатенг одличен треквартиста, Косу го напрај нинџа невидена беше најдобар играч на Каљари па дури го посакваше и Јуве и сите отп клубчиња. Ете ова година Pogba се доусоврши иако на почеток велеше дека е збуент дека не сака да се уфрлува напред и се останато а Алегри го притискаше да се подобри во секој дел од теренот а не да специјализира само на еден дел од истиот. Маркизио покрај Погба е најдобриот играч на средина оваа сезона назад пособено е незаменлив стана еден од најдобрите DM моментално и го доусоврши пасот и визијата.

Слично со Pereyra го шеташе на почеток на теренот да го доусоврши или барем попрај некој мани кои ги има и трубеше 2-3 месеци дека најдобра позиција за Pereyra е зад напаѓачите ама дека е и одличен како box to box ( поќе сум за второво ама ај).
Да не го спомнувам Лацари кој од АМ стана одлично крило тие сезони за Каљари
Вервам дека Алегри чим го бара стураро ќе го биде.[DOUBLEPOST=1422462883][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD nowView translation
#DiMarzio - #Cristian #Bunino е многу блиску до потпис со #Juve. #Bunino важи за одличен талент моментално настапуца за #ProVercelli.

Да оти управата доведе крила минатите лета па можеше слободно да се игра 4-3-3 :aplauz:

Тоа што го зборуваше Конте дека не игра 4-3-3 заради тоа што го нема Пепе на располагање беше еден вид провокација за управата да се чукне малку во главата и да доведе еден или двајца технички потковани играчи без кои еден тим во Европа не може да игра квалитетно. Ниту претходните лета, а ниту минатото лето беа доведени играчи од таков тип. Затоа и годинава се мачевме во ЛШ. И ќе се мачиме и понатаму бидејќи нитуедна трансфер цел не упатува кон доведување на некој квалитетен играч кој ќе донесе еден вид на квалитативен скок во тимот.

Ми се допаѓа трансферот на Ругани, а во Заза не сум толку убеден. Ептен е неконстантен, но сепак мислам дека вреди да му се даде барем шанса. Иако мој фаворит пред него отсекогаш беше Берарди поради потенцијалот да прерасне баш во тоа што немаме-офанзивно брзо и ефикасно крило.

Стураро е поќе играч alla De Rossi со одличен пас и силен шут затоа баш на тоа сценарио ми текна. Иначе Алегри во Италија е познат по тоа што одлично ги развива централните средишни играчи и ги подобрува. Ночерино под него беше нинџа, Боатенг одличен треквартиста, Косу го напрај нинџа невидена беше најдобар играч на Каљари па дури го посакваше и Јуве и сите отп клубчиња. Ете ова година Pogba се доусоврши иако на почеток велеше дека е збуент дека не сака да се уфрлува напред и се останато а Алегри го притискаше да се подобри во секој дел од теренот а не да специјализира само на еден дел од истиот. Маркизио покрај Погба е најдобриот играч на средина оваа сезона назад пособено е незаменлив стана еден од најдобрите DM моментално и го доусоврши пасот и визијата.

Слично со Pereyra го шеташе на почеток на теренот да го доусоврши или барем попрај некој мани кои ги има и трубеше 2-3 месеци дека најдобра позиција за Pereyra е зад напаѓачите ама дека е и одличен како box to box ( поќе сум за второво ама ај).
Да не го спомнувам Лацари кој од АМ стана одлично крило тие сезони за Каљари
Вервам дека Алегри чим го бара стураро ќе го биде.[DOUBLEPOST=1422462883][/DOUBLEPOST]TuttoJuveMK ‏@JuveNMKD nowView translation
#DiMarzio - #Cristian #Bunino е многу блиску до потпис со #Juve. #Bunino важи за одличен талент моментално настапуца за #ProVercelli.
Само Видал има надолна форма со ЕјсВентура.

Само Видал има надолна форма со ЕјсВентура.
Видал имаше многу гнасна повреда уште во ерата на Конте то сигурно не е' заслуга' на Алегри и тоа што сам си одлучи цело светско да го игра неопоравен, и сам знајш дека многу тешко се враќат играчите од таква повреда и му треба време. :)

Според поставеноста на официјалната страна на Јуве, Коман лево, Пепе десно :jeeee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom