Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Go koristam nekolku dena. Ubavo izgleda, prijaten za oko, dobro go vozi na netbook. Edino gledam deka vlece 300MB RAM povekje vo odnos na 8.1.

Super e sto go nema dosadniot toolbar od desno koj se javuva na 8.1 sekoj pat koga nesakajki kursorot ke otide krajno desno.

Nemam namera da se vrakam na 8.1 I pokraj toa sto e technical preview.

Untitled2.jpg Untitled.jpg

Со денешниот апдејт на Windows 10 може да се користат метро-апликациите и на нетбуци со резолуција 1024х600
upload_2014-11-29_23-33-21.png

Иконите добија нов лик
upload_2014-11-29_23-35-14.png

Воведена e notification икона
upload_2014-11-29_23-38-29.png

10696180_10152750127191840_4886589108165484090_n.jpg

:D

Се враќа Start менито, си заминува Control Panel.

Наводно нема да можат да се конфигурираат Windows Updates и нема да може да се штиклираат update - ови кои ќе се инсталираат и да се дештиклираат update - ови кои нема да се инсталираат.

Овие Мајкрософт навистина сакаат второ трескање по земја по ред после Windows 8 и Windows 8.1, не сакаат да научат.

Дај Боже да грешам околу ова за Windows Updates, читнав дека е само непотврдена информација, но доколку е вистина, тогаш Windows 7 тешко дека ќе си замине од мојот компјутер во блиска иднина.

Се враќа Start менито, си заминува Control Panel.

Наводно нема да можат да се конфигурираат Windows Updates и нема да може да се штиклираат update - ови кои ќе се инсталираат и да се дештиклираат update - ови кои нема да се инсталираат.

Овие Мајкрософт навистина сакаат второ трескање по земја по ред после Windows 8 и Windows 8.1, не сакаат да научат.

Дај Боже да грешам околу ова за Windows Updates, читнав дека е само непотврдена информација, но доколку е вистина, тогаш Windows 7 тешко дека ќе си замине од мојот компјутер во блиска иднина.

Со тоа, цел живот може да ти помине во чекање на инсталација на update и рестартирање после update

Со тоа, цел живот може да ти помине во чекање на инсталација на update и рестартирање после update
Не само тоа, свашта ќе се апдејтира, секаков софтвер шо го сакаш или не, што ти треба или не.
Али изглеа вака сакаат да избегнат избегнување на пакети кои се докажани дека проверуваат дали системот ти е пиратски.

Не само тоа, свашта ќе се апдејтира, секаков софтвер шо го сакаш или не, што ти треба или не.
Ова веќе е години наназад дел од Linux, софтверот што ти е инсталиран се updat-ува од авторизирани репозиторија. И не се секирај многу ќе се најде начин да ти биде пиратски и со updat-ите

Build 9926
Многу неубаво ми изгледаат фолдерите.
Опција старт да се претвори во метро и обратно.

Untitled.jpg Untitled1.jpg Untitled2.jpg

Ова веќе е години наназад дел од Linux, софтверот што ти е инсталиран се updat-ува од авторизирани репозиторија. И не се секирај многу ќе се најде начин да ти биде пиратски и со updat-ите
Се слушаш ли шо збориш?
Линукс се апдетјира и инсталира од авторизирани репозиторија и има огромна слобода и избор на кои пакет ги сакаш а кои не - и нема допирна точка со ова ја што го кажав за виндоус.
Виндоус нема да има third party апдејтс преку нивниот виндоус апдејт.
Зборам за најразличните пакети на микрософт како малвер тул или шокуртијазнам шо не ми треба да ми дреме на писито и до сега имав избор да го одштиклирам.

Ке има контрол панел само windows update нема да биде во него туку во метро стилот што и не е болка за умирање, иначе и ја се слагам одкога си замина Гејц сите виндовси се срање последен добар е Vista/7

Али изглеа вака сакаат да избегнат избегнување на пакети кои се докажани дека проверуваат дали системот ти е пиратски.
Нема пиратски или не не ги интересира мајкрософт тоа, ме мрзи да објаснувам како функционираат тие работи пак ако сакаш да научиш ке пишам иначе мајкрософт кажа дека нема да ги лови тие виндовси ако сакаш и тоа ке објаснам зошто е така

Последно уредено:
Видов дека неколку души пишаа дека 10ката е позахтевна за рам. Тоа никако не е негативност.

Од Виста навака, рамот се менаџира поразлично но доста малце корисници се запознаени со тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom