Купување таблет компјутер

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
Ми треба таблетче до кај 4000 мах 5000 ден. Прво се мислев меѓу aser -asus ,ама тука читнав и тесла и леново ги фалете и саа ми е каша попара у главата:eek:
Шо да купам саа а ?:D:confused:
90%ќе го користам за читење книги ,некои игрички за ќерката и мамичка нешто шо незнае да го пите чичо гугл:cool:

Помагајте другови:eek::confused:

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
С

СаШеНкО

Гостин
Ми треба таблетче до кај 4000 мах 5000 ден. Прво се мислев меѓу aser -asus ,ама тука читнав и тесла и леново ги фалете и саа ми е каша попара у главата:eek:
Шо да купам саа а ?:D:confused:
90%ќе го користам за читење книги ,некои игрички за ќерката и мамичка нешто шо незнае да го пите чичо гугл:cool:

Помагајте другови:eek::confused:
Сестра ми зема Леново 5500 ден. од TNT-гтц. Ми се свиѓаше многу кога го зема, топ таблетче беше ама сега се издесија некои срања со напојувањето. Три пати го носеше на сервис и и рекоа дека не смеела да го празни до крај никако, штом дојде до 20% батерија да го полни. Иначе супер си функционира онака, друга маана нема. Година дена помина откако го зема, свашта прави со него, му зема и тастатура (али ептен ја јаде батеријата) и си нема гајле :)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Еј не се читаат? А апликацијава за што е?
Апликацијата е приграбување на колачот вреден 2.5 миљарди продадени таблети годишно.
Човекот пиша дека првенствено ќе читал книги ја само посочив кој е уредот наменет за таа работа. Таблет не е за читање книги...Една од функциите е тоа меѓутоа не и главна намена.
Таблет може да слика па до сега немам видено некој да трча на одмор со таблет в раце и да чкрапа. Сите носат компактни дигиталци или квалитетни телефони со камери.

@СаШеНкО
Значи супер е само што се расипа? :pos:
Така децооо земите Леново. Многу се добри може ќе откаже батеријата и напајањето ќе ви кажат во сервис дека не требало да го допирате со раце само до го гледате и тоа со едно око инаку супер таблети. Многу "добри"!!!

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Народе, дали е фатална грешка ако купам таблет со 1гб рам?

И дали може некој да ми ја објасни разликата (освен во цената :icon_mrgr: ) кај овие два со прост македонски јазик за смртници кои врска немат од напредна технологија:
1. http://set.com.mk/Laptops/Tablets/ASUS-MEMO-Pad-ME301T-1B049A-Blue38363
2. http://set.com.mk/Laptops/Tablets/ASUS-MeMO-Pad-HD-1038704 , овој ASUS MEMO Pad HD 10, добар е?

ако може и мислење за овој:
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=43326&i=15&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

во тесна трка ми се ASUS MEMO Pad HD 10 и ASUS EPAD TF103CX-1A012A, па да прашам: на мое место кога би бирале вие, кој би го избрале?

отворена сум за предлози ако имате да посочите уште нешто :pipi:.
Барам нешто со цена околу 10 илјади, 10тина инчи. Во принцип ќе го користам за основни работи.
Се закачив за АСУС пошо ептен задволна сум од лаптопов, па би сакала пак нив да ги искеширам.

Мучас грасиас.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Samsung Tab3 фолии, маски каде може да се најде?

%naked%

born to be wild
Член од
28 мај 2013
Мислења
550
Поени од реакции
1.480
@Jedah до толку тупава не сум;)
знам за читење оти е најдобро кинделчето ,ама за 5000јас неможам да најдам:( мош ти можеш:cool:
Ама у секој случај фала за препораката,се надевам оти од лично искуство го препорача.

Член од
28 март 2009
Мислења
98
Поени од реакции
22
Не купувајте таблет во Сетек, купив за две недели се расипа, месец и пол ме маткаат, као ќе ви се јавиме кога ќе биде готов, зборувам и со колеги на работа, и нив исто им се случило.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Го препорачувам Asus Memo Pad HD 7. Јас ја имам верзијата со 8гб и сум презадоволен. Екранот е со 1280 x 800 што е многу битно. За 6000 денари нема подобра варијанта.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Има понова верзија од овој таблет, многу е подобра.

Sent from my iPad using Tapatalk

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Сопругата зема LENOVO a3500 пред 3 месеци.
Првпат нешто нејзе да и се погоди.:D

Таблетот ниту еднаш не закочил до сега а се користи максимално од вибер,скајп,интернет.

Ако може да им се верува на сет екранот е IPS.За поточно ќе треба да се провери на нивниот сајт.Важно ми се допаѓа она што не печат очи и при подолга работа и нема лагови при работа.

Се на се за 5000 денари таблетот е супер понуда.
Изненаден сум од леново навистина.Топ таблет за топ прајс:cool:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom