Македонија-Словенија 25.01. 16:30 h(1/8 финале на СП)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пласира во четвртфинале?

• Вкупно гласачи
    180
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
сами се победивме,да на крај немавме ни среќа,ама цела утакмица ништо не игравме.Да изгубиш од дебелково исто ко Кулешов да ти одржал ракометна,ајт у курац.

Коа ќе прочитам пост со "да не го разбраниме голманот" ми се крева коса. :shook:
Пак да ти се крева...косата.

Тој е муабетот, го разбрануваш голманот, му се дига самодовербата, брани се живо и диво, нашиве губат на самодоверба гаѓаат во него, гаѓаат стативи..то е

сосема заслужен презаслужен пораз, пак ќе кажам еден играч не прави репрезентација. Не може ни под случај разно да се победи кога голманот прима голови од пола терен, не може да се очекува победа кога голман не може да одбрани еден ебан шут кон гол, не може да се очекува победа кога чисти позиции за гол не може да се искористат. СУма сумарум 123123123123123123123123 грешки кој ги направија имбециливе не може да не однесат понатака во 1/4 финале пред се зашто не заслужуваат. Ејјј до кое дереџе стигнавме со борко и со ангеле ејјј зар нема ли ни еден друг голман во државава што знае да брани па мораме со нив да играме.
Тука вина не може да се бара кај селекторот, тука вината нека си ја бараат имбецилските играчи што играа денеска жива брука ејј ... мојсо прибак вугринец брат му на кирца отписница од репрезентација не ни знам кој кур ги викаат да играат кога не се способни гол да дадат а брат му на кире освен за греење клупа за ништо друго добар не е.

Сами си се победивме.
Малку немавме среќа, малку Борко не е во форма цело првенство (далеку од она како знае да одбрани), многу промашени зицери и пенали, и ете ти... Словенциве не покажаа ништо посебно, затоа и е малку трагично како изгубивме во ваков натпревар.

Не сум хејтер, не сум стручњак ама тоа што ми лежи на срце да си го кажам
Борко ме разочара бар мене не само сега туку и на претходните утакмици а за оваа утакмица нема потреба од коментари
Мислам дека е дефинитивно да се случи смена на генерации мислам редно време е веќе макар и да бележиме полоши резултати МОРА ПОДМЛАДУВАЊЕ

МРТ треба да биде канал само со знаци, без звук

Срамота е да се изгуби од Словенија. Министрине наши во аут после првенствово, нека им се каже фала на Прибак, Вугринец, Димовски, Мојсо на квадрат и Филипче, нека се натурализира Милиќ ако веќе треба, сам се нуди. Па може во Бостон 2024 ќе се пласираме.

Горди сме на нашите момци со се што причинуваат, што секогаш се тука за барем во овој спорт да не заостануваме.
Но за денешниов меч не смееме ниту судии да обвиниме ниту ништо друго, само да се праша секој од играчите дали вооопшто барем малку се задоволни од нашата игра и учинокот?
Срамота е кога знаеш што се умеат твоите миленици, играчите кои го бранат грбот и знамето на МАКЕДОНИЈА , да прикажат ваква игра кога е најпотребно.
Голманот не ни фати скоро ништо, 60/70% оф одбраните во неговото тело по средина на голот ги упатија нашите.

На олимпијада преку ЕВРОПСКО првенство, не запира тука фалангата!!!! :oeoeoe:

Лекција по ракомет.
Пак правете анализи и кажувајте дека некад не треба да се калкулира, ете ни го.
САмо глуп и прост човек може да избере појак противник а има на тацна противник како Катар.
Штета само за ајварот што не победија.
:D

Пак да ти се крева...косата.

Тој е муабетот, го разбрануваш голманот, му се дига самодовербата, брани се живо и диво, нашиве губат на самодоверба гаѓаат во него, гаѓаат стативи..то е

Не е воа разбранување, воа не се опишува...

Да ти се помочам у несреќната држава бе, како е можно толку да се нема среќа.
Ај среќата да накрај немавме ама...59 минути не беше до среќа..знаење немавме..срамота..

Него....требало поголеми премии да им ветат, победа на репрезентацијава, ќе имаше многу поголема вредност во тоа што за 9 месеци ќе се родеа многу Кириња,Стојанчња и Златиња...

Колку што голманот нивни ги воздигна толку нашите две дрва не закопаја.Ние немаме голмани бе, немаме.Подобро без голмани да играме, за ништоо не ги бива.4 одбрани во 60минутен натпревар.Очајно.
Друго, немавме среќа.4 пенали и уште толку стативи, ете кај е најголемиот минус.
А и Словенците без подобри.Одбрана јака, брзина и све тоа.Ние бевме како без душа, без воља.
Си ги изедов прстите последните 5 минути, срцето уште ми чука.
А и да, секоја чест за крилата, тие ако не беа не знам што ќе правевме.
Кире во клучните натпревари беше препрепремногу слаб, непрепознатливо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom