Демони и прашања

Член од
22 јануари 2015
Мислења
55
Поени од реакции
18
Друже, јас ја осеќам твојата негативна енергија. Ти дојде тука на форумот со цел да го смениш доброто во срцата на повеќето од членовите. Ќе те замолам да запреш, сите ја чувствуваме твојата негативна чакра.
Твоите демонски зборови зрачат со нискофреквентна енергија.
Те молам, немој повеќе. Фала ти однапред.
Preko net ja custvuvas ? hah veruvam :D[DOUBLEPOST=1422135534][/DOUBLEPOST]Ooo abe cekajte malku drugari .. jas samo bev zainteresiran za toa kako sekoj covek na ovoj svet sto e zainteresiran za nekoja odredena rabota i ne treba da kritikuvate za toa nemate pravo

Член од
12 ноември 2014
Мислења
49
Поени од реакции
4
Preko net ja custvuvas ? hah veruvam :D[DOUBLEPOST=1422135534][/DOUBLEPOST]Ooo abe cekajte malku drugari .. jas samo bev zainteresiran za toa kako sekoj covek na ovoj svet sto e zainteresiran za nekoja odredena rabota i ne treba da kritikuvate za toa nemate pravo
Si go rekov moeto mislenje. Neka ne ve lazat demonite, na nikomu oni ne donele dobro pa ni na vas. So toa sto ve lazat deka ke vi dadat nekoja mok.

Член од
22 јануари 2015
Мислења
55
Поени од реакции
18
Lele haha kako koj znae sto da prasam .. ke me tepate uste malku :angel:[DOUBLEPOST=1422136050][/DOUBLEPOST]
... dali nekogas si se zaprasal zosto mislis na takvo nesto, od kade ti poteknuva idejata , mislata, ... so koja cel si resil da gi proucuvas demonite i zosto bas niv ?
Ti blagodaram sto me otkri .. i ke vidis kakvo zlo ke te snajde vo tekot na zivotot ..

Последно уредено:
Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
kazuvas deka te privlekuvaat demonite i zloto sto mozat da ni go napravat ... interesno...
samo rekov deka e interesno...ne otkriv nisto,
Lele haha kako koj znae sto da prasam .. ke me tepate uste malku :angel:[DOUBLEPOST=1422136050][/DOUBLEPOST]
Ti blagodaram sto me otkri .. i ke vidis kakvo zlo ke te snajde vo tekot na zivotot ..
... samo rekov deka e interesno.. ne otkriv nisto... ne kazav sto znam vo vrska so seto ova, a toa ne znaci deka ne znam nisto, samo se obiduvav da najdam nesto konstruktivno vo tvoeto pisuvanje i prasanje, nesto na sto bi vredelo da se potrosi vreme i energija... ti blagodaram ...

Член од
22 јануари 2015
Мислења
55
Поени од реакции
18
Abe da te prasam nesto, ti da ne si vidovit pa da kazes nekomu kakvo zlo ke go snajde?
samo rekov deka e interesno...ne otkriv nisto,

... samo rekov deka e interesno.. ne otkriv nisto... ne kazav sto znam vo vrska so seto ova, a toa ne znaci deka ne znam nisto, samo se obiduvav da najdam nesto konstruktivno vo tvoeto pisuvanje i prasanje, nesto na sto bi vredelo da se potrosi vreme i energija... ti blagodaram ...
Epa sea dali sum vidovit ili ne .. ne sakam premnogu da se otkrivam no ke vidite ..

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Не, мојот заклучок се заснова на тоа како пристапуваш кон сите теми. И на многу места викаш дека немаш многу читано за нешто, али нели, истото не те спречува на големо и широко да предаваш (продаваш може е подобар збор) мудрост, морал и духовност. Инаку античката, и консеквентно, модерната демонологија се заснова целосно на абрахамските религии (посебно христијанството), преку надоградување на античката мистика и Окултна мисла кај паганизмот и прастарите религии. Кај муслиманите нема толкава разновидност и детали како кај другиве. Модерната демонологија веќе ги има интегрирано повеќето демони/божества од глобалната културна и митолошка сфера (од Америките до Азија, и од Нордиските се до Афрички гунгули). Проблемот до демонологијата е што денес е водена од квази-христијански snake oil salesmen-и е како резултат на тоа, се што не е Абрахамска верзија на Бог, или не е пикнато како некој негов следбеник/ангел/дивинација, се смета за демон. Една обична божица на мирот во југоисточна Азија, пак е сметана за демон. Go figures.

PS: Голем дел од вклучените примери се преставени во некаква неутрална природа. Не знам зошто не се целосно демонизирани (i.e. направени зли).
Дефинитивно битијава викани демони се енергии, возвишени енергии со ниски вибрации кои постојат за баланс во универзумов и низ фреквенциите и димензиите. Ова е кажувано од повеке луѓе што работат медитации, вадење магии, луѓе што работат астрал ако ова човек го свати и го слушне од уста на луѓе што се занимавале со овие работи ке му стане јасно дека религијскиве преданија се каканици.

TheMessenger

Кодош
Член од
18 февруари 2012
Мислења
371
Поени од реакции
473
Дефинитивно битијава викани демони се енергии.
Демоните се измислени уште од антика. Зарем мислиш дека луѓето тогаш знаеле за (било какви) енергии кои не можеле да си ги објаснат и ги нарекле “демони“? Или пак, 21 век сме, секоја работа мора да има некаква си научна позадина, па така и оваа.
Кои се изворите на тие “енергии“? Како може “енергија“ да “види“ дали правиш медитација/астрал.. и да те “награди“, или па ако правиш лошо да те казни?

возвишени енергии со ниски вибрации кои постојат за баланс во универзумов и низ фреквенциите и димензиите.
Што ли беше сега ова?! :confused:

пс. Сигурно не е прв пат поставено прашањево, ама одма се врти на друга тема.. Зошто атеистите (и оние кои “don't give a fk about it“) не ги опседнуваат ангели/демони/ѓаоли/../останата багра...?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
пс. Сигурно не е прв пат поставено прашањево, ама одма се врти на друга тема.. Зошто атеистите (и оние кои “don't give a fk about it“) не ги опседнуваат ангели/демони/ѓаоли/../останата багра...?
Има доста атеисти кои искусиле паранормални околности и ситуации. Највеќе од таргетираните во вакси случаи се да, религиозни фаци, но од друга страна, религиозната популација доминира во процентна застапеност во споредба со нерелигиозната ..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Дефинитивно битијава викани демони се енергии, возвишени енергии со ниски вибрации кои постојат за баланс во универзумов и низ фреквенциите и димензиите. Ова е кажувано од повеке луѓе што работат медитации, вадење магии, луѓе што работат астрал ако ова човек го свати и го слушне од уста на луѓе што се занимавале со овие работи ке му стане јасно дека религијскиве преданија се каканици.
Кај може да се најде еден демон за да го поставам на антената предавател како модулатор на фрекфенции за да ми конвертира пример од 2400 Мхз и модулира на неколку пониски фрекфенции од неколку херци?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.335
Поени од реакции
21.671
Кај може да се најде еден демон за да го поставам на антената предавател како модулатор на фрекфенции за да ми конвертира пример од 2400 Мхз и модулира на неколку пониски фрекфенции од неколку херци?
Зависи со колкав интензитет сакаш да вибрира демонот. Барај некаде во поладните краеви, во фрижидер, зад фрижидер и сл., кај што е ладно. Таму се тресат од студ т.е вибрираат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Зависи со колкав интензитет сакаш да вибрира демонот. Барај некаде во поладните краеви, во фрижидер, зад фрижидер и сл., кај што е ладно. Таму се тресат од студ т.е вибрираат.
Иам слушнато дека највеќе се тресат т.е. вибрираат на температура еднаква со тројната точка на водата.Не знам колку е тачно, ама од постари сум чул така да не може да сум грешка.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Демоните се измислени уште од антика. Зарем мислиш дека луѓето тогаш знаеле за (било какви) енергии кои не можеле да си ги објаснат и ги нарекле “демони“? Или пак, 21 век сме, секоја работа мора да има некаква си научна позадина, па така и оваа.
Кои се изворите на тие “енергии“? Како може “енергија“ да “види“ дали правиш медитација/астрал.. и да те “награди“, или па ако правиш лошо да те казни?

Што ли беше сега ова?! :confused:

Како што кажа сам багра... Баграта постои многу ниско со многу ниска свест неможе да допре до нешто многу високо. Па и просечен човек неутрален во однесувањето и животот ретко допира до нешто вакво од причина што сме закржлавени створења се прокламирано како паранормално е нормално само сме премногу оддалечени од такво нешто затоа ни е страно тело.[DOUBLEPOST=1422218537][/DOUBLEPOST]
Ако тролаш па ке ти одговорам... Како што пишав без телесни битија се тоа неможе да се видат со голо око допрат, измерат... Луѓето што преку астрално патување и сл. виделе некоја неубава енергија од овој тип ја чувствуваат вибрацијата на тоа битие пошто кога имаме вон телесно искуство чувствуваме се па така и енергиите и вибрациите на постоење.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.503
Поени од реакции
18.265
Kako se povikuvaat demoni ?
Претпоставувам дека ритуалот ќе се разликува во зависност од тоа кој демон се евоцира. Нешто налик на видеото, со напомена дека ритуалот е тој, но веројатно недостасуваат клучни елементи за да биде автентичен:

The Bartzabdel Working го има напишано Алистер Кроули. Материјалот за подготовките и извршување на ритуалот можеш да го најдеш на нет, иако мислам дека тебе ништо не би ти значел.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.181
Поени од реакции
27.854
Секако дека не верувам дека постојат,но секогаш ми биле интересни како митолошки суштества.
Всушност следната тетоважа ќе ми биде со еден демон(јапонски Oni демон).Е сега разликата е во тоа,каква била перцепцијата за демони во различните култури и религии.Во монотеистичките религии кои излегле од едно парче од блискиот исток демоните се речиси секогаш лоши.Ова го наследила и средновековна европа,дека демон=зло.Додека пак,ако се вратат Европјаните на старите нивни религии ќе видат дека демоните се со дуална природа како и нивнтие богови.Еве кај нас на пример и до ден денеска има преданија за неутрални демони,вампирот.Иако вампирот бил често сметам за злобен,во многу народни преданија тој е исто така и добар.Навечер ја орал нивата,доколку умрел како нечив сопруг и помагал на жената навечер додека спиела со цепење дрва,чувајќи ја куќата дури и чувајќи го детето.
Белобог и Црнобог од словенската митологија се пример за два демона кој го представуваат дуализмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom