Kolku mana ti bara prvata magija ?Postojat definitivno. Jas imam redoven kontakt so Asmodeus koj mi gi ima dadeno moite mokji. Za mana cena se razbira
Поадекватен термин може да е џинси, бидејќи џинови е веќе термин кој има друго значење кај нас. Или јебига, пиши djinns, нема да те изеде.во муслиманството ги викаат џинови
Има доста демони кои се спомнуваат во христијанството (и општо абрахамските религии). Изгледа не си толку читан како што сакаш да оставиш впечаток на форумов дека си .во христијанството нема опис за нив и многу малку се спомнуваат
Затоа што повторно, не си читал колку што треба за да бидеш и за тоа информиран. Има демони и во будизмот.во будизмот незнам не сум сретнал.
Сакав да кажам дека во споредба со муслиманството во христијанството помалку се споменуваат демоните не дека не се спомнуваат ич. Исто така пишав дека во будизмот не сум сретнал зашто многу помалку имам читано. Воопшто за религии не кријам дека имам многу малку читано во споредба со други работи затоа што и не ме влечат нивните ограничени учења. Не сакам да оставам никаков впечаток ниту да наметнам мислења за мене на форумов туку само си го давам моето мислење кај што сакам пошто затоа постои форумов. Иначе твојот начин на наметнување е многу кукавички сакаш погазувајќи друг да се наметнеш и истакнеш како паметен начитан итн.Поадекватен термин може да е џинси, бидејќи џинови е веќе термин кој има друго значење кај нас. Или јебига, пиши djinns, нема да те изеде.
Има доста демони кои се спомнуваат во христијанството (и општо абрахамските религии). Изгледа не си толку читан како што сакаш да оставиш впечаток на форумов дека си .
Затоа што повторно, не си читал колку што треба за да бидеш и за тоа информиран. Има демони и во будизмот.
Не, мојот заклучок се заснова на тоа како пристапуваш кон сите теми. И на многу места викаш дека немаш многу читано за нешто, али нели, истото не те спречува на големо и широко да предаваш (продаваш може е подобар збор) мудрост, морал и духовност. Инаку античката, и консеквентно, модерната демонологија се заснова целосно на абрахамските религии (посебно христијанството), преку надоградување на античката мистика и Окултна мисла кај паганизмот и прастарите религии. Кај муслиманите нема толкава разновидност и детали како кај другиве. Модерната демонологија веќе ги има интегрирано повеќето демони/божества од глобалната културна и митолошка сфера (од Америките до Азија, и од Нордиските се до Афрички гунгули). Проблемот до демонологијата е што денес е водена од квази-христијански snake oil salesmen-и е како резултат на тоа, се што не е Абрахамска верзија на Бог, или не е пикнато како некој негов следбеник/ангел/дивинација, се смета за демон. Една обична божица на мирот во југоисточна Азија, пак е сметана за демон. Go figures.Сакав да кажам дека во споредба со муслиманството во христијанството помалку се споменуваат демоните не дека не се спомнуваат ич. Исто така пишав дека во будизмот не сум сретнал зашто многу помалку имам читано. Воопшто за религии не кријам дека имам многу малку читано во споредба со други работи затоа што и не ме влечат нивните ограничени учења. Не сакам да оставам никаков впечаток ниту да наметнам мислења за мене на форумов туку само си го давам моето мислење кај што сакам пошто затоа постои форумов. Иначе твојот начин на наметнување е многу кукавички сакаш погазувајќи друг да се наметнеш и истакнеш како паметен начитан итн.
Ne smeam da spodeluvam detali od dogovorot.Kolku mana ti bara prvata magija ?
Секако дека постојат. Најпознати се Nybbas, Epilep, Ba'al, Belial, Bazinga и др. Најчесто опседнуваат луѓе, но и животни, и преку нив ја манифестираат својата моќ.Дали сте се некогаш запрашале дали постојат, како се викаат , и какво зло можат да ни наштетат ?
Kako se povikuvaat demoni ?Kolku mana ti bara prvata magija ?
Podobro nemoj, jas neznam ni mislam da gi vikam. Tie samo sakat da gi izlazat lugeto, i posle ke te progonuvaat, a ke te lazat na primer "Ke ti dadele nekoja mok".Kako se povikuvaat demoni ?