Македонија-Австрија 23.01. (36-31 второ место во група)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот меѓу Македонија и Австрија?

• победа на Македонија

Гласови: 128 82,6%
  • нерешено

Гласови: 23 14,8%
  • победа на Австрија

Гласови: 20 12,9%

• Вкупно гласачи
    155
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе добро колку што можевме ние да калкулираме толку можеа и словенците. За очекување е нови адути да извадат наредна утакмица, сигурно Денич нема амнезија па да незнае Кавтичник каде игра.
Desno krilo igra Kavticnik na ova SP,iako po potreba pokriva i na desen.
Vprocem vo Monpelje igra desen,iako koga bese vo Kil igrase samo kako krilo,vo Monpelje po potreba igra i sreden bek.
Na desen bek gi imaat Jure Natek i Dolenec.
Imaat dosta olraund igraci koi mozat da igraat bilo kade.
Ete i Spiler sosila go pustija da igra levo krilo,a cel zivot e plej.

И јас го имам многу пати гледано Кавтичник како десно крило, не ми е непознаница ова.

Има нешто во странските медиуми за навивачите и весниците? :)
Чисто, да се наситиме на сеирот :D

lugje nekako epten ja podcenuvate Slovenija. Da izgubile od katar ali sudiite tamu imat udel. Poglednite gi igracite kade igrat oni se najmalku na isto nivo ako ne i podobri. Ako ne se spremame kako sto treba ke izgubime. Natprevarot ocekuvam da bide epten tesen.

Како бе подобри од нас, имаме играчи што играат во Вардар и Металург, кремот на Европа беа, реално, страв и трепет. Сега тоа што се случи со Металург годинава е друг муабет али играчите се тие. Плус најдобриот наш, што игра во Барселона, што е топ 5 играчи во сфет.

Сме ја потцениле, жими мајка. Не ја потценуваме, подобра репрезентација сме.

Од @Tomasino се бара да ја отвори темата за со Словенија, кај него била среќата :)

Ќе ја отвори утре, оставете го човекот нека направи анализа, да не биде сунгер темата :)

Desno krilo igra Kavticnik na ova SP,iako po potreba pokriva i na desen.
Vprocem vo Monpelje igra desen,iako koga bese vo Kil igrase samo kako krilo,vo Monpelje po potreba igra i sreden bek.
Na desen bek gi imaat Jure Natek i Dolenec.
Imaat dosta olraund igraci koi mozat da igraat bilo kade.
Ete i Spiler sosila go pustija da igra levo krilo,a cel zivot e plej.

Тоа е оти екипата им е (малку ќе претерам) 10 средни бека, Гајиќ и браќата Жвижеј. Не треба да се залетуваме, многу незгодна екипа каде сите играчи можат на различни позиции да играат. Предноста е што освен тие 2-3 пикери кои ги имаат никој друг не е којзнае колку висок и затоа се мачат во одбрана. Плус ниту еден не е шутер (макар што го долетале и Цехте па можно е како џокер да го вметнат за против нас).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom