Македонија-Австрија 23.01. (36-31 второ место во група)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот меѓу Македонија и Австрија?

• победа на Македонија

Гласови: 128 82,6%
  • нерешено

Гласови: 23 14,8%
  • победа на Австрија

Гласови: 20 12,9%

• Вкупно гласачи
    155
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги победивме Австрија слично како што Хрватите не победија нас, исклучувањата беа пресудни, тоа го искористивме максимално и после рутински си ја завршивме работата, многу ми е мерак што пак ги плеснавме, ни станаа стални пациенти :D
Добро си ја завршивме работата во групата, завршивме на планираното второ место, а најбитното не очекува во недела.
Во првиот дел беше доста израмнета утакмицата, Борко некако беше очаен, никако да има свој ден на ова првенство, конечно добар потег на Обрван што го стави Диви да го одигра цело второ полувреме, можда и тој беше еден од клучните што ја направивме разликата, редно ќе биде да се стартува со Диви против Словенија.
Очекувано Кире секогаш на ниво, лидерски ја одигра утакмицата, крилата беа солидни, добро е што се врати Георгиевски во добра форма, Манасков промаши 2 зицери во првото полувреме но во вториот дел беше добар, таков луксуз не смее да си дозволи против Словенија зошто тие зицери можда ќе го одлучат победникот.
Мојсо и Миркуловски одлични денеска, што ли се не издржа денеска Миркуловски.. па и нокаут прими од овој Жиура, добро е што ни остана жив и здрав.
Вугринец им збрца 3 гола, што многу ме радува за оовј играч :D
И да ... најбитно е што глушецот Злате се запиша во листа на стрелци по асисентција на Вуги, па и повторно намигна на крајот од натпреварот.. :pos:
Нека е честита победата, се надевам ќе ги имаме и во продолжението на првенството.
:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Не знам дали ја има, и да ја има НЕКА СТОИ! КРАЛОТ!!!

10940471_10205685782566611_5063648866651474087_n.jpg

На десен бек Кавтичник може да распали јако не се баш наивни, и средните бекови имаат добар одраз и нема да им биде проблем ако останеме да се надеваме само на 6-0.Треба да се уништи секој што ќе пркне со повеќе од 2 гола и да се игра претпазливно на него. Несмее да дозволиме да имаат предводник утакмицава.
Каутичник многу малце игра на првенствово, а денес играше како лево крило.
Јас највеќе се плашам од голманите. И двајцата знаат да се мрднат, а ние многу зицери промашуваме

Презадоволен од победава, посебно заради тоа лајното Бауер, никогаш нема да му го заборавам тоа провоција во Борис кога игравме, па после Кире кога го посрамоти. Затоа и го ставија да брани денеска, се надеваа на негова инспирација. :kuracc::kuracc::kuracc::kuracc:

Одлична кореографија, како шлаг на торта на прекрасниот наш настап.

Нејсе, на ред е Словенија, и прво да си пишам, оти ми тежи некако, најмногу ми е страв од дуелот Гајиќ-Манасков, пошто во одбрана сарма го направија и Вебер и Чупиќ претходно. Веројатно ќе мора тука повеќе минути да игра Недановски (во зависност од тоа како ќе игра Манасков).

Никогаш посигурен не сум бил во една наша Репрезентација која оди на едно натпреварување. Искусни сме, полни со самодоверба, не гледам зошто да не ги победиме лесно (условно) Словенците.

Абе дајте линк од Тера да го гледаме сега од 8 саат Цревото во живо!![DOUBLEPOST=1422038213][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 112614

Баталето го брат му на Столе, на нигерчено обезбедување му акнале шал Македонија!
:pos::pos::pos::pos:
иначе црнчето го даваа на Бекстејџ, рече дека имал девојка од Штип таму се запознале и го прашаа дали пастрмајлија пробал и он рече кога ќе дојдам во Македонија тогаш ќе пробам :)

Абе дајте линк од Тера да го гледаме сега од 8 саат Цревото во живо!![DOUBLEPOST=1422038213][/DOUBLEPOST]
иначе црнчето го даваа на Бекстејџ, рече дека имал девојка од Штип таму се запознале и го прашаа дали пастрмајлија пробал и он рече кога ќе дојдам во Македонија тогаш ќе пробам :)
Евети линк http://web.maxtv.mk

Сигурен си дека е истиот, зашто овој носи такво портокалово за редар/обезбедување. :D

Во среда изгубивме од Хрватска али нема везе, ке ги победиме во финалето.

Сигурен си дека е истиот, зашто овој носи такво портокалово за редар/обезбедување. :D
па ваљда си работи и како редар, таму по 3 работи работат кога ќе отидат луѓе да работат.. а може не е истиот не знам, ама баш гледав црнец на бекстејџ даваа на сред утакмица навиваше за нас и го прашуваа баш тоа што го пишав горе..

Вечни муштерии,биле и ќе останат..:kuracc:
Не коментирам повеќе,перфектен меч..:bravobe:
Следни на менито,дежелата..:zloo:

МЗТ - Работнички..:D
B8DjYCAIcAIG8n7.jpg:large
И мене ми текна на ова, Врба во Парк кога ја шитна. Се играше после мајсторја во Јане и не здробија 30 разлика, за следната сезона Врба во Работнички да потпише, да ја кренат 7мата титула, за него прва во кариера.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom