Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе го ѕирнам, фрлете уште предлози со ваква режија. @Zlatikevichius
Повеќе би рекол дека директорот на фотографија, Emmanuel Lubezki е „крив” за тоа, отколку режисерот. Lubezki лани зеде Оскар за Gravity, а и годинава ќе биде криминал да не земе за Birdman. Тој беше кинематограф и на Tree of Life (се сеќаваш на паралелите со космосот?).

А инаку - не се сеќавам на друг ваков филм. И Russian Ark не ми е гледан.

Немој ни да го гледаш. Једини филм што сум го исклучил на пола. Ти ебам малоумниот филм, 2 саати ќе ја гледам Сандра Булок како лебди у фселена.

Аман бре, како може Гравити да е глуп?

Инаку не ми е јасна фамата со Хотелот до толку ли е добар?

Никогаш филм како Gravity не би го исклучил на половина, 2 пати го гледав и вториот пат ми беше исто како и првиот, ниту досадно, ниту ништо, едноставно уживав во целиот филм. Камера, глума, музика одлични и исто така доста реален филм. Мене ми беше краток, сакав повеќе на крајот. @HoT IcE одман гледај го, нема што да чекаш.

Rise of the planet of the Apes & Dawn of the planet of the apes..WOOOW..

На првиот му дадодв 9ка на вториот дел 10ка прва во 2015.Не очекував многу од филмовите ама ептен ме изненади какви класики излегоа и првиот и вториот дел.Туку ме интересира дали ќе има 3 дел односо продолжение на филмот?

Аман бре, како може Гравити да е глуп?

Инаку не ми е јасна фамата со Хотелот до толку ли е добар?

И мене ми беше глуп. Џабе и глума и ефекти, музика итн...
Ако нема добра приказна филмот тешко да помине кај мене.
На Гравити буквално кружев околу стол.

И мене ми беше глуп. Џабе и глума и ефекти, музика итн...
Ако нема добра приказна филмот тешко да помине кај мене.
На Гравити буквално кружев околу стол.

како тоа гравити нема приказна?

А која приказна ја имаше ? 90% се сложија дека единственото возење што го даде филмот беа ефектите...

Патот во вселената, расцепувањето на рускиот сеталит и неговите делови кои одат со брзина поголема и од на куршум, и борбата на Сандра Булок да го најде патот до дома.

Мене ме освои, ми беше интересна приказната.

И камерата, ебење, се надевам дека ќе почне повеќе да се прати овој тренд на режириање филм ова е тоа што се бара..
:cuc:
Ѕирни ако можиш нешто од Бела Тар, на пример Werckmeister Harmonies. Или Magnolia на Paul Thomas Anderson и Blow Up од Микеланџело Антониони.
Не знам каква е камерата во Birdman, ама на овие ме асоцира од кажување. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom