Дали би седнале на кафе со некој/а бивш/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Zbratko
  • Време на започнување Време на започнување

Dali treba da se ostane vo kontakt so bivsh/a

• DA treba da se ostane vo kontakt

Гласови: 209 37,0%
  • NE ne netreba (nikako) da se ostane vo kontakt

Гласови: 82 14,5%
  • ZAVISI (od sto?)

Гласови: 274 48,5%

• Вкупно гласачи
    565
Зависи од тоа како е завршила врската. Во најголем дел од случаевите завршува добро, и би отишол на кафе со бифшата, но под услов таа да ме покани.

Зависи од тоа како е завршила врската. Во најголем дел од случаевите завршува добро, и би отишол на кафе со бифшата, но под услов таа да ме покани.
Зашто затоа што си ти фраерот па та помисли дека и недостигаш....премногу се оние тапа фраери, ај ќе чекам да пише тој/таа прв...биди маж па ти покани ја нема ништо да ти биде :toe:

smetam deka nema potreba da se odvoime kompletno od nekoj so koj sme delele del od nasiot zivot,barem za period...
sepak se znaeme premnogu dobro da se pravime deka voopsto ne se poznavame, sme spodeluvale nesta...
megutoa se razbira kontakti na distanca, sepak sme prodolzile po razlicni patista ponataka...
edno kafe od vreme na vreme e ok;)

Лично такви проблеми немам, со сите бивши си имам седнато на кафе и тоа не еднаш, многу пати.... па и сега со бившите си контактирам, ке ми текне некој пат ке изведам некоја на кафе или сок, или на слатки, чисто да видам што има ново во нејзиниот живот... глупаво е да немате никаков контакт, откако ке раскинете.... еве конкретно со последната бивша од скоро се видов, таа си има дечко, јас си имам девојка, си седнавме си напраивме муабет, што има, ова она.... и чао пријатно... ја прашав за новиот дечко , како и е у врска, сепак кога раскинавме и кажав дека може да смета на мене како најдобар другар... сме поминале се и сешто, ако не ни оди во врска, не значи дека не можеме да бидеме добри пријатели...

Зависи од крајот на врската,како завршила дали добро или лошо.Ако ме изварала или јас неа сум ја изварал тогаш сигурно не.Јас од лични искуства сум имал и лоши и добри раскинувања,ама претежно и по крајот на врската добро стојам со нив.

Да, би отишла на кафе заш да не,меѓутоа зависи у каков однос сум со бившиот т.е.зависи од раскинувањето,меѓутоа би отишла и би сакала да останам пријателка :toe: ,освен ако не сме се испокарале кој сме раскинувале.

Pa zavisi od mnogu faktori.Primer,poradi koi pricini e del od naseto minato?
Jas smetam deka treba da se ostane vo kontakt,pred se bidejki zaedno sme pominale nekoj period od nasite zivoti bez razlika dali dobar ili los.

Лично такви проблеми немам, со сите бивши си имам седнато на кафе и тоа не еднаш, многу пати.... па и сега со бившите си контактирам, ке ми текне некој пат ке изведам некоја на кафе или сок, или на слатки, чисто да видам што има ново во нејзиниот живот... глупаво е да немате никаков контакт, откако ке раскинете.... еве конкретно со последната бивша од скоро се видов, таа си има дечко, јас си имам девојка, си седнавме си напраивме муабет, што има, ова она.... и чао пријатно... ја прашав за новиот дечко , како и е у врска, сепак кога раскинавме и кажав дека може да смета на мене како најдобар другар... сме поминале се и сешто, ако не ни оди во врска, не значи дека не можеме да бидеме добри пријатели...

Тотално се согласувам. Нема причина зошто да не се напијам кафе со некој од бившите...Еднаш сме знаеле се еден за друг;)

Обично тоа седнување на кафе со бивш/а води само кон едно..

хмммм зш да не...баш е интересно да си помуабетиш со бившиот да знајш како му ојт во животот ова она..блааа

Зошто да не?Со некои бивши сеуште си праќаме пораки на мобилен,новогодишни и божиќни честитки и слично.Само со 1 не би седнала на кафе,затоа што би била во двоумица дали да му фрлам солна киселина или арсеник во кафето.

хммм па зависи на кој начин завршила врската со него..ако завршила на мирен начин зашто да не отидам..еден муабет и едно кафе со личноста која порано многу ми значела нема да ми штети..напротив..мислам дека ке си поминам баш добро:pipi:

Ако ја видам случајно, да се поздравам и да напраам два реда муабет е ок,ама да излагам со бивша-не! Пошо прво и основно немам што мајка да барам со неа бидејки чим е бивша не е џабе бивша,а и нема потреба да и создавам главоболки на сегашната.

definitivno bi otisol. Zasto da ne.
so devojkata raskinavme pred.. 2 meseci.. i ednas nedelno.. obavezno ideme na kafe, nekogas i pocesto :)

Tеууууеу, зашо па да не.
Ако седнеме на еден чај! не значи дека сме станале најбољи френдици, јел да, или дека ужасно психички се малтретираме за да одглумиме таков однос?
Треба да се сфати дека на бившите им треба посебен оддел у вашиот живот. Имаш фамилија, пријатели (комшии и соученици/колеги инклудед), момак/девојка(момци/девојки), и бивши.
Тогаш ќе почнете да се понашате нормално со нив, без филозофии
И шо да му зборуам ја него сеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom