M
mordekaj
Гостин
Не сте ми јасни воа Скопјани. Како тоа барате тие шо идат да живеат у Скопје да го прифатат скопскиот дијалект? Ами не идат они од друга држава! Од Македонија идат да го ебам. И они и ви зборувате Македонски јазик.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Заеби. Јас кажувам едно, муабетот се врти на 10то.
Никој нема проблем, ако некој доаѓа во Скопје за подобар живот. Јасно ми е дека оваа ебана држава не вложува во другите градови, па и тие да бидат солидно место за живеење. Ама проблем е
- ако дојдеш и се вработиш за половина од реалната плата
- ако зборуваш на дијалект од инает, само за да покажеш дека ти се може
- ако очекуваш дека Скопје треба да ти го развие твоето место, па ти да се вратиш дома
Ако сам не си го сфатил значењето со кое се употребува зборот провинцијалец, џабе ќе ти објаснувам...@Bojan Van Buuren зошто провинцијалец е навредлив збор? тој збор значи дека не си од главниот град,дека си настрана,ништо повеќе
Епа тоа е проблемот,ваквите ко триптико демек со анвредливо го употребува коа самиот збор нема такво значење@Триптико значи според тебе е добро и полезно сите ние скопјани да си земеме по 1-2ца нескопјани како робови, за да платат што на некој му го земале работното место ?
Демек само тие шо не се од Скопје прифаќаат да работат за помала плата ?
Баш ја го мислам спротивното. Тие што не се од Скопје, а се факултетски образовани се ценат исто толку како што се цени скопјанецот со истото образование. Тоа што не потекнува од Скопје сигурно нема да го натераат да работи за минималец, а уште помалку да работи за минималец од инат за да им го земе местото на скопјаните...
Дај малце земи да ја користиш главата...[DOUBLEPOST=1421169385][/DOUBLEPOST]
Ако сам не си го сфатил значењето со кое се употребува зборот провинцијалец, џабе ќе ти објаснувам...
Ајде не сум сеа толку многу по историјата, ама провинцијалци не се користел и за означување на сите оние кои не биле од Рим и не бил синоним за луѓе од втор ред ?Епа тоа е проблемот,ваквите ко триптико демек со анвредливо го употребува коа самиот збор нема такво значење