Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Вака, имам малце чуден проблем со лаптопот. Од време на време (еднаш месечно, два пати месечно) ми се случува да има многу спора интернет конекција. Финтата е што проблемот сигурно не е во рутерот, бидејќи кога тестирам со друг уред ( мобилен ) имам океј брзина. Притоа ако лаптопот ми е приклучен на WIFI-то, тогаш ја успорува целата мрежа. Се сомневам дека имам закачено некој вирус, па пошто сум слабо запознат со антивируси и такви ствари, барам предлози за решение :D

Ти работи лаптопот за друг човек... Викни некој што се разбира или некој од форумот (што има време) да те води чекор по чекор, почнувајќи со hijack this.

Дајте некој предлог за програм кој можи симнати MP3 фајлови/песни да ги изедначи по јачина на тонот и евентуално да ја корегира бојата на музиката(високи,басови...)

Некое програмче за снимање десктоп,игри само не фрапс бандикам нешто друго. (графичка амд)

Мислам дека само ја пишувам во темава со најдебилните проблеми..од нигде никаде не можам да отворам ворд документи..ми се појавува овој ерор:
There is not enough memory or disk space to run word

А нормално имам меморија и повеќе од доволно..изгуглав и се што видов е дека никој не нашол проблем..само луѓе му советуваат земи види вируси, види cleaner, пробај она пробај ова без ништо да успее....:@ :@ :@

Другари, ај малку помош...Како е направен каталогов вака во flipbook? Со шо програмче? Ми треба да можам вака да поставам на веб-сајт, значи директно да се гледа, не да препраќа до страна на исуу или слични.

msvcp110.dll is missing

Ова ми го покажува на Orign и на Фифа и никако не можам да го средам. Инсталирав сто илјади верзии на visual c++ од 2010 до 2013 и ниту една не го поправи проблемот. Фатив да го симнам само .dll фајлот што ми треба и го сместив во System 32 ама пак ништо. Иако кога го ставив ми покажа дека веќе го има фајлот. Никако ама баш никако не можам да го средам проблемов. Плус кога ги инсталирам/апдејтирам тие visual c++ redistributable џабе го правам тоа не ми ги апдејтира .dll фајловите. (32 битен)

msvcp110.dll is missing

Ова ми го покажува на Orign и на Фифа и никако не можам да го средам. Инсталирав сто илјади верзии на visual c++ од 2010 до 2013 и ниту една не го поправи проблемот. Фатив да го симнам само .dll фајлот што ми треба и го сместив во System 32 ама пак ништо. Иако кога го ставив ми покажа дека веќе го има фајлот. Никако ама баш никако не можам да го средам проблемов. Плус кога ги инсталирам/апдејтирам тие visual c++ redistributable џабе го правам тоа не ми ги апдејтира .dll фајловите. (32 битен)
Од искуство дознав дека немаш system requirements за фифа.. и мене вака на ПЕС ми викаше а исто имам 32 битен.. (ма да кај мене друго .dll беше, ама ваљда исти проблем имаме)

msvcp110.dll is missing

http://www.dll-files.com/fixer/

Од искуство дознав дека немаш system requirements за фифа.. и мене вака на ПЕС ми викаше а исто имам 32 битен.. (ма да кај мене друго .dll беше, ама ваљда исти проблем имаме)
Па и немам некоја јака машина ама фифа скоро пола година ја имам и ми работеше на медиум/лоу без никаков проблем. Пробав да инсталирам xbox360 emulator за да си наместам контроли како што сакам на џоистик и од тука ми почнаа фрките. Прво го покажуваше само на x360.exe проблемот па после се префрли на ФИФА и сега наеднаш на Оригин кои патем не го ни користам за ФИФА 14.

Го инсталирав .dll фајлот што ми го најде фиксеров и пак ништо исто е.

Постои бесплатно програмче конвертер од обично видео да го прави фул хаде?

Ми треба драјвер за адаптеров што ми стигна пред малце, го пратиле без него.

Последно уредено од модератор:
Ми треба драјвер за адаптеров што ми стигна пред малце, го пратиле без него.
Уште да ни дадеше User ID и password от твојот акаунт на E-bay па да видиме кој е адаптерот. :D
Ајде пиши што адаптер е модел и сл. па да видиме да ископаме нешто.

Уште да ни дадеше User ID и password от твојот акаунт на E-bay па да видиме кој е адаптерот. :D
Ајде пиши што адаптер е модел и сл. па да видиме да ископаме нешто.
Шо, се глеа? :D Адаптерот е 150M Mini USB Wireless LAN Adapter Nano Network 802.11 n/g/b значи нема марка ова го пишува, ми треба драјвер за xp.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom