Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Кога се бришат датотеки од фајлсистем, не се бришат реално туку се обележуваат на харддиск дека се избришани (иако не се). Податоците вистински се пребришуваат кога нов податок ќе се запише врз истиот сектор.

Ако е ситуацијата како што викаш, податоците ти се на друг диск кој не си го полнел после бришење, би требало со recovery софтвер да можеш да ги вратиш. Ова прво ми беше на гугл http://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm

Фала братко ;)

Не знаев каде да го напишам ова па решив овде.. Сакајќи да направам dual boot linux ubuntu и windows 8 наидов на бајаѓи голем проблем.. За да може да се направи dual boot-от со windows 8ца треба да се исклучи опцијата во bios secure boot но кај мене опција за да исклучиш secure boot НЕ ПОСТОИ - постои само да смениш дали сакаш windows 8 или other operating system.. Матичната е asus m5a99fx pro r2.0 со UEFI BIOS апдејтуван со последниот излезен апдејт.. Кажете решение на проблемов...
Boot diskot za linuxot istotaka formatriaj go so MBR i ne bi trebalo da imas problem. Win 8 nema da poznae GPT particija i tuka moze da imas problem.

Можда не е баш за тука ова, ама неможев да најдам некоја друга погодна тема...

Имам книга од 1000 страни во ПДФ, ми треба да одделам 10 дела од по 50-60 страни(на различни делови од книгата) и да ги зачувам како посебни делови. Како да го направам ова?

Можда не е баш за тука ова, ама неможев да најдам некоја друга погодна тема...

Имам книга од 1000 страни во ПДФ, ми треба да одделам 10 дела од по 50-60 страни(на различни делови од книгата) и да ги зачувам како посебни делови. Како да го направам ова?
PDFMate

Ја прикачуваш целата книга и во page range пишуваш од која до која страна да ти почнува и завршува еден дел од книгата и одиш Build. Прво штиклирај 1IN1 за да не ти биде две страни на една.

Делот од книгата по дифолт ќе ти се зачува во My Documents->Anvsoft->PDF Free Merger-> output, но може да го смениш каде сакаш.

Untitled.jpg

PDFMate

Ја прикачуваш целата книга и во page range пишуваш од која до која страна да ти почнува и завршува еден дел од книгата и одиш Build. Прво штиклирај 1IN1 за да не ти биде две страни на една.

Делот од книгата по дифолт ќе ти се зачува во My Documents->Anvsoft->PDF Free Merger-> output, но може да го смениш каде сакаш.

Прегледај го приврзокот 111509
Фала :ojeaa:

Добро, што е работата, обично ми покажува 8-10 саата, а сега... да не има некој проблем нешто?
Untitled.png

На компјутеров на позадинава доле десно цело време ми стои едно прозорче, не можам да го тргнам никако и пишува: you may be a victim of software counterfeiting. Знае некој што е тоа и како да го тргнам?

На компјутеров на позадинава доле десно цело време ми стои едно прозорче, не можам да го тргнам никако и пишува: you may be a victim of software counterfeiting. Знае некој што е тоа и како да го тргнам?
Може ли слика да поставиш инаку најпрво што ми текна можеби не ти е активиран оперативниот систем или не е оригинал нешто така.

второто ќе да е,еве
8mW9e.jpg

How To: Fix Windows 7 Is Not Genuine (KB971033 Fi…: http://youtu.be/Y4TZ4dzHqhM

Само првиот чекор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom