Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Ти пишав прво return item from customs па после send item to domestic location
Со која пошта ти го испратија пакетот и колку пари ти земаа за шипинг
Па мислам дека беше околу 25Евра за Collisimo па после тоа беше La poste ..
Колку време ќе го чекам на царина ?

Па мислам дека беше околу 25Евра за Collisimo па после тоа беше La poste ..
Колку време ќе го чекам на царина ?
Зависи колкава е вредноста
Ако испраќачот е правно лице од царина ќе ти испратат писмо за им доставиш ф-ра за вредност на пакетот па по таа вредност да платиш царина и данок

Зависи колкава е вредноста
Ако испраќачот е правно лице од царина ќе ти испратат писмо за им доставиш ф-ра за вредност на пакетот па по таа вредност да платиш царина и данок
Прашањето ми беше колку време ќе чекам со царинава пошо не ми се чека повеќее :)

Прашањето ми беше колку време ќе чекам со царинава пошо не ми се чека повеќее :)
Ako не те царинат 2-3 дена а ако те царинат 10тина дена

Ako не те царинат 2-3 дена а ако те царинат 10тина дена
Па се надевам дека продавачот си стој на договорот за 10 $ сума .. и да ме царинат од кога е новиот закон за 160Е? Помалку од 160 евра е.

Здраво, ме интересира за смартфон по цена од 300 евра на е-bay со бесплатна достава колку ќе ме изгори државата на царина, ддв да знам отприлика колку вкупно би ме коштал телефонот ако го купам. Фала

Здраво, ме интересира за смартфон по цена од 300 евра на е-bay со бесплатна достава колку ќе ме изгори државата на царина, ддв да знам отприлика колку вкупно би ме коштал телефонот ако го купам. Фала
. На мобилните има 18% ддв што значи во твојот случај ке ти земат околу 3400 ден.

Некогаш и ич зависи како ке ти се погоди :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Дали се има некој јавено на царина за да ја убрзаат работата?

Не е до царината него до министерството за финансии. Од таму чекаме амин.
Мислев за да му ја врата назад пратката дали се има некој јавено пошто колку дена планираат да ми стои на царина ќе ми помини периодот за враќање на парите..

Мислев за да му ја врата назад пратката дали се има некој јавено пошто колку дена планираат да ми стои на царина ќе ми помини периодот за враќање на парите..
Aко и денеска не ја вратиле од царина планирај си писмо за да им доставиш ф-ра лично во царина кај поштата под железничка или можеш на меил да им испратиш ф-ра

Па на меил ќе биди бидеќи не сум моментално во Скопје а од кај да ја најдам фактурава или ќе треба да му пратам од тоа што сум платил на eBay

Па на меил ќе биди бидеќи не сум моментално во Скопје а од кај да ја најдам фактурава или ќе треба да му пратам од тоа што сум платил на eBay
Ako имаш електронско банкарство од таму можеш да извадиш извод од денот кога си го купил производот.
Ибеј праќа ф-ра и на меијл а ја имаш и на пејпал.

а малце да ги употребам сите мои знаења и да ја сменам сумата??? малце да ја потспуштам ?? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom