Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам вие шо сакате за играч шо ќе дреме на клупа, Канаваро ?
Потребно ни е искуство у заден ред мислам дека го нуди тоа овај дечко.
Fun fact: Дебуши и Кош имаат по 29год а Мерте е на 30ка.
По потреба Пер, сепак можно е и Косчелни да седи на клупа додека не ја среди повредата.

A zosto da dreme na klupa?Godinava nema igrac u ekipava osven Alexis so dokazal deka treba da ja starttuva sekoja utakmica,taka da treba da dojde igrac koj kako I per I Kos ke se bori za mesto u prvi 11.

Незнам вие шо сакате за играч шо ќе дреме на клупа, Канаваро ?
Потребно ни е искуство у заден ред мислам дека го нуди тоа овај дечко.
Fun fact: Дебуши и Кош имаат по 29год а Мерте е на 30ка.
Mnogu si kontradiktoren, vikas potrebno e iskustvo vo zaden red a tamu site vo godini osven Chambers. Plus deckoto imat iskustvo od cel zivot igranje vo francija. Ne sakam da sum skroz negativen ama istoto bese i so Skilaci za koj vikavme nisto strasno za igrac za na klupa pa ispadna da gi ebit utakmicite koga bese vo igra radi povreda na prvotimec(a znajne kolku cesto se slucvit to).

За 8 милиони бољи нека земат некое копито од ПЛ, бар е навикнат на стилот на игра.

Имаше демант од Сент Етјен дека имало понуда.

И Венгер демантираше дека Подолски ќе оди некаде :D

Небитно е тоа може си има договор меѓу клубовите да си ќутат.

Али муабетот ми е повеќето од те што доаѓаат од странцка лига во ПЛ им треба време да се навикнат, Кошчелни беше идиот првата година, Скилачи не го ни спомнувам.

Мангала види го во Сити.

Имаме многу играчи кои треба да се заменат, првотимци кои веќе се во години како:Артета(32->33), Фламини(30->31),Мертесакер,Кошелни,Казорла.Ако знаеме дека врвот во фудбалската форма повеќето играчи го достигнуваат помеѓу 26 и 30 години, можеме да видиме дека нашие веќе ќе го надминат тој период и ќе одат само во надолна линија, веќе тоа е евидентно кај Артета,Фламини и Пер, за нив мора да се најде некоја помлада верзија овој трансфер рок, а не да земаме
Лоик Перин играч од 30 години кои нема никакво интернационално искуство.
Поарно уште сега да го почене тој процес на освежување на екипата, одколку на лето да купиме 20 играчи, па да ги чекаме да се воиграат.
Најдобро ќе биде да купиме двајца играчи, ЦД и ДМФ со ПЛ искуство, еве да речеме за ЦД нека биде Рид од В.Хем или овој од Селтик Ван Дијк, додека за дмф има стварно дбри опции во Шнајдерлин и МекКартни.

И Сисоко би било идеално решение од Њукасл. Може да покрива повеке позиции,а таквите Венгер ги обожава.

Od site koi gi povrzuvaa so nas Cissoko od Newcastle e najidealno reshenie. Samo golman ne mozhi da bidi, drugo za se go biva.

Шо знам, не ме ваќа за око овој Сисоко, он е б2б играч не е ДМФ,нас ни треба некој да го замени Артета, а Шнајдерлин и МекКарти се баш такви, смирени, интелигентни, добри пасери и знаат да ја контролираат играта, башка дефанзивно се измислени за Артета.Сисоко од друга страна е само на физикус јак, интелигенцијата му е слаба страна.За да биде играч како Сисоко ефективен мора да имаш некој добар ДМФ, што знае да ја контролира играта, нешто слично како средниот ред на ПСЖ со комбинацијата Матуиди-Мота.За Б2Б позицијата ги имаме Ремзи и Вилшер, али некако губам надеж и во двајцата, посебно во Вилшер.
Иначе нема да ни дојдат лошо двајца од средина да купиме, бидејќи вака на хартија имаме многу играчи од средина на теренот, но повеќето се крила и амф или играчи у години како Артета и Фламини.

Сисоко е all round играч. Тој не смеј да биди замена за потребните позиции, туку играч кој ќе покрива секакви дупки во одбраната, средниот ред и офанзивниот дел на средниот ред. Онака, да доигра 20 минути, со искуство, да задржи топка и да воспостави сила. Иначе уште ни треба ДМФ и одбрана. Во то нема збор.

Се шушка за нов голман. Знам дека е скоро невозможно, но јас би сакал нов голман. Шчезни е скроз опуштен и мислам дека Венгер ќе го седни на клупа со Стоук. А и треба. Ја до крај на оваа сезона би му дал шанса на Оспина. А и да, сум за нов искусен голман од типот на Чех.

дечки да не случајно го земете андреас за прв голман од кај нас еј :) зашто со потпишувањето на валдес излага од игра а бил виден во лондон а само на вас ви треба голман :D

Статистиката вика 6 директни грешки по кои примивме гол, од негова страна. 6 од него, 6 од Пер, 6 од Чејмберс. Се берат :))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom