А
Атомската мравка
Гостин
Немој овие муабети...
Ајде ќе речеш ефтино е 3-4000 месечно со вклучена храна ама уствари и не е така зошто живееш во никакви услови, бонови немаш доволно, храната е лоша.
Не знам ти од каде си, еве ја од Скопје сум ама имам многу зборено со колегиве мои што живеат по студентски и затоа сум со ваков став. Пример еден колега минатото лето доби тровање од мензата во Стив...
Друга работа, цените во малите градови и во Скопје се различни. Може не е некоја астрономска разликата, ама и таа што е е пак доволен финансиски товар.
Друга работа, сите студенти ќе ги сместиш во студентски домови ?
Нема сите да ги сметиш ама барем оние што се финансиски слаби секако добиваат место таму, другите како ќе си се снајдат. Инаку не сум од Скопје ама таму студирам и 80% од колегите седат во студентскиве домови, конкретно во Стив 2 од 3 згради се свежо реновирани и нема до толку лоши услови - плус бараките сега најново што се изградени имаат одлични услови е сега што голем дел од студентите се стока па кршат се и сешто и ја ишкртале цела зграда говори само за нивната култура. Инаку не реков сите дека бираат дисперзирани само заради тоа што е полесно туку повеќето, секако има студенти кои исклучок ама се во ептен мал број и тоа не го мењава фактот дека дисперзираните заедно со приватните факултети се најголема грешка во в. образование кај нас.