Дочек на Нова година 2015

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Далеку од ситници се ова и се дури си мислиш дека се ситници грешиш и ќе ги правиш истите грешки. Тоа е главниот дел од вечерта да не речам, услугата, почитот кон гостите. Ти се ложиш на тоа што музиката [еден батка на синтисајзер и еден пејач] пееја Северина, Саша Ковачевич, Цеца и пијани тинејџерки и тинејџери урлаа како да нема утре. А тоа што се пиеше црвено вино "Гранде" од литро и пол во чаши за компот јадење не ти е битно. Или што кој пиеше сок му носеа наточен во чаша од кујна којзнае каков прашок и тоа не е битно. И што плескавиците беа пржени во 9, послужени во 12 не е битно. Ти реков, освен горните забелешки имам уште едно чудо други, ама да не разглобувам. Сепак сте млади и имате време пред Вас, учете од сопствените грешки, ама учете и од туѓите забелешки.
Благодарам на забелешката, почит до истата.. навистина ми е жал што ете испадна така неугодно од организациската страна, зашто сепак јаго промовирав ова тука.
Во иднина нема да има слични заебанции, поздрав и секое добро.

Ами не е работата да отидам таму и да правам циркуси. Можев јас да бидам досаден, да барам менаџер по секоја цена да ми најде шток, да си ги барам парите. И што ќе направам?!? Ќе ми рече како @Ganrdadelic погоре, пеплосај се и ќе ти биде арно или ќе ми пререче нешто доволно за да му ја влепам една. Имаше обезбедување, СГС мислам дека беа дечките, ќе скокнат и тие ќе ја направиме голема. Ај што ќе ја уништам новата година на моето друштво, веројатно ќе ја уништам на пола кафана.

Затоа, овие 3-4 дена кој и да ме прашаше кај сум поминал за НГ му кажував искрено што и како беше и на сите им советував по никоја цена да не одат кај Ефто.

Каков циркус бе пријател, па сте платиле 6800мкд за четворица, па за тие пари најмалку треба прасе печено да има на маса, свежо грозје кардинал, и 30+ годишно тга за југ вино. Вас ви дале ракија некоја ефтина мастика и растителен кашкавал, абе кур ме боли дали било нова година или последна година на светов, сум платил за договореното и тоа го сакам, а ти сега џабе дробиш на форимов кога таму навреме не си реагирал, овој ве насамарил ве обрал и сеа демек ви се извинува па не бил он крив...

Каков циркус бе пријател, па сте платиле 6800мкд за четворица, па за тие пари најмалку треба прасе печено да има на маса, свежо грозје кардинал, и 30+ годишно тга за југ вино. Вас ви дале ракија некоја ефтина мастика и растителен кашкавал, абе кур ме боли дали било нова година или последна година на светов, сум платил за договореното и тоа го сакам, а ти сега џабе дробиш на форимов кога таму навреме не си реагирал, овој ве насамарил ве обрал и сеа демек ви се извинува па не бил он крив...

Пишав какво сценарио ќе се направеше, повеќе од сигурно е дека парите назад немаше да ги добијам, само некој можеше ќотек да изеде и да се упропасти новата година. Памет за друга година е ова, нели секој учи од своите грешки, така да веќе во непроверена кафана нема одење.

Ами не е работата да отидам таму и да правам циркуси. Можев јас да бидам досаден, да барам менаџер по секоја цена да ми најде шток, да си ги барам парите. И што ќе направам?!? Ќе ми рече како @Ganrdadelic погоре, пеплосај се и ќе ти биде арно или ќе ми пререче нешто доволно за да му ја влепам една. Имаше обезбедување, СГС мислам дека беа дечките, ќе скокнат и тие ќе ја направиме голема. Ај што ќе ја уништам новата година на моето друштво, веројатно ќе ја уништам на пола кафана.

Затоа, овие 3-4 дена кој и да ме прашаше кај сум поминал за НГ му кажував искрено што и како беше и на сите им советував по никоја цена да не одат кај Ефто.
Значи немој да глумиш шериф...ретардиран си ако си се фатил за јадењето ...сите се зане за нова год идеме топ да си поминеме со зезање,глупости етц.етц....идеш да се зезаш да уживаш а не да мислиш дали е растителен или не (фацепалм глуп)

^Така ти е ко ќе имаш "газди" и "менаџери" наместо угостители.
Ваков однос спрема гостин не смее да се има ни на 1 Април како зебанција.;)

^Така ти е ко ќе имаш "газди" и "менаџери" наместо угостители.
Ваков однос спрема гостин не смее да се има ни на 1 Април како зебанција.;)
Ич не ме интересира немав столици 10 мин после тоа одма све се среди не дека сум ПРЕПРЕПРЕзадоволен али за тие пари толку музика...а за растителниов каскавал не ми се збори (типот горе)

Ич не ме интересира немав столици 10 мин после тоа одма све се среди не дека сум ПРЕПРЕПРЕзадоволен али за тие пари толку музика...а за растителниов каскавал не ми се збори (типот горе)
Ако си угостител ќе знаеш колку столици, сок, вино, ракија.... ти требаат, немат имав немав, затоа што луѓето платиле и очекуваат да биде средено.
И не е важно колку пари се даваат, кога се споменува кашкавал се мисли на вистински кашкавал, па ако сака и најефтиниот, а не на растителен, кашкавал што никој не го купува пошо нема ни вкус на кашкавал.

Ако си угостител ќе знаеш колку столици, сок, вино, ракија.... ти требаат, немат имав немав, затоа што луѓето платиле и очекуваат да биде средено.
И не е важно колку пари се даваат, кога се споменува кашкавал се мисли на вистински кашкавал, па ако сака и најефтиниот, а не на растителен, кашкавал што никој не го купува пошо нема ни вкус на кашкавал.
Значи
1.Јас бев само гостин
2.Имав проблем на старт со столиците ( се се среди за 10 мин)
3.Мене лично и другарите не ни беше гајле до јадењето ( се беше до тоа дали ке се погоди атмосФЕрата или не )
4. Не ни е до парите дали 1700 или 4000 ке дадеме тоа е најјјјјјјјјмала работа битно топ да се помине другите ситници не се битни ( веруј 14 год сум по кафаните знам што зборам )

Значи
1.Јас бев само гостин
2.Имав проблем на старт со столиците ( се се среди за 10 мин)
3.Мене лично и другарите не ни беше гајле до јадењето ( се беше до тоа дали ке се погоди атмосФЕрата или не )
4. Не ни е до парите дали 1700 или 4000 ке дадеме тоа е најјјјјјјјјмала работа битно топ да се помине другите ситници не се битни ( веруј 14 год сум по кафаните знам што зборам )
Јас мислев дека си угостител, извини што ти се пуштив.:)

Тебе како гостин ако не ти смета е твое, но според правилата на работа се знае што треба да добие секој гостин.

Јас мислев дека си угостител, извини што ти се пуштив.:)

Тебе како гостин ако не ти смета е твое, но според правилата на работа се знае што треба да добие секој гостин.
Точно така тоа што смета треба да се среди ( мене ми ја наредија работата),,,треба да се буниш за тоа што си ги платил ако не ке си останеш со растителен или без столици или со к..р у рака...се разбираме

Овие па гостиве што по секоја цена ќе кажат дека си поминале преубаво и ќе се изнафалат, тие ми се полоши и од самите "газди" и "угостители". Додека постојат такви, ќе има и таква услуга. Нема да ви се смеат ако си кажете реално ебате. Еве јас катастрофа поминав ради услугата, али добро, и самите како друштво сме криви што избравме да седиме на тараса на -12 степени без греалки. Се работи за Чао кафе во ГТЦ.

Овие па гостиве што по секоја цена ќе кажат дека си поминале преубаво и ќе се изнафалат, тие ми се полоши и од самите "газди" и "угостители". Додека постојат такви, ќе има и таква услуга. Нема да ви се смеат ако си кажете реално ебате. Еве јас катастрофа поминав ради услугата, али добро, и самите како друштво сме криви што избравме да седиме на тараса на -12 степени. Се работи за Чао кафе во ГТЦ.
Значи ти како и тој над тебе со кашкавалот врска немате од правење атмосфера....иди малце прошетај по другите места кафани градови дискотеки па онда ке правиме муабет....до тогаш не ме цитирајте

Значи ти како и тој над тебе со кашкавалот врска немате од правење атмосфера....иди малце прошетај по другите места кафани градови дискотеки па онда ке правиме муабет....до тогаш не ме цитирајте
според твоето значи и да те послужат со ѓон скара и ред др работи и да ти наплатaт убаво нема да ти смета зашто си фрлил 5 чаши ракија со момците и све ви беше топ, опуштен муабет таму нешо у позадина свири, келнерката се фрцка наоколу
вауууууууу

@0C0FFEEBABE
и јас лани го јадев ради едни деца што глумеа менаџери и исто вака напизден ко тебе, затоа другар ИМЕС му е мајката пред 2 год таму си поминав топ еве и годинава доста ги испофалија

Да немаше атмосфера, ќе немаше живот на планетава.
Со тој факт, кога станува збор за журка, мора да има ебена атмосфера па и да се рикне со нејзе! :)))
Тоа останува да се збори, тоа е вистината.
Овие што се дофрлуваат од страна, не знаат најверојатно да се тулумнизираат до коска!
Којоте, се гледаме на следен тулум! :))))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom