Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја сум за Уефа да ги смени правилата и освен Шампионите и второпласираните да се пласираат директно, Милан да има бонус карта секоја година без разлика кое место ќе биде пласиран во Серија А. И коа ќе ги прашат е зошто баш/само Милан? Оти е Милан бре :ojeaa:

смири се бе кили, ок е, знам дека ти е тазе и интересно ова Рома да е као јака, ама не се џафка и оправа после испаѓање од групи со ракометна гол разлика.

Сега гледам, од 2006 година имате само три победи над Рома, три бе брат, три .. значи за вас Рома тазе или со поминат рок исто ви се фаќа, а како што гледаш јака слаба Рома и на мене исто ми се фаќа кога играме против Милан:cool:

Испадни од филмот "било каков Милан" или преименувај го "Милан, никаков .." ;)

Јас сум УЕФА да ги смени правилата за шампионите на лигите директно да се приклучат во 1/8 финале за да се избегне минатогодишниот турски циркуз. :D

Сега гледам, од 2006 година имате само три победи над Рома, три бе брат, три .. значи за вас Рома тазе или со поминат рок исто ви се фаќа, а како што гледаш јака слаба Рома и на мене исто ми се фаќа кога играме против Милан:cool:

да де да, е фудбал се игра од 2006, т.е од кога ти одговара на тебе. Броењето не ти чини што е чудно ако се знае дека се изнагледа крупни бројки годинава :cool: Иди скриј се тенекијо една како не ти е срам да го правиш муабетов уопште:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Ај пошо се нали Рома порелевантни него Милан кажи ми кога последен пат имате освоено ЛШ? А лига земено? Затоа вие го памтите Батистута у негово време го имате последниот значаен трофеј ;)

Јас сум УЕФА да ги смени правилата за шампионите на лигите директно да се приклучат во 1/8 финале за да се избегне минатогодишниот турски циркуз. :D
Другар кој си ти, не можам да се сетам ? :D

да де да, е фудбал се игра од 2006, т.е од кога ти одговара на тебе. Броењето не ти чини што е чудно ако се знае дека се изнагледа крупни бројки годинава :cool: Иди скриј се тенекијо една како не ти е срам да го правиш муабетов уопште:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

А што беше муабетот ? :) Милан БИЛО КАКОВ во ЛШ, а јас ви реков дека Наполи е подобро да игра, што има јас да се кријам ? Па крај краева и Интер е име, кој моментално е на исто рамниште со Милан, ако имаш право да викаш Милан било каков во ЛШ, тогаш имаат право и фановите на Интер ..

НО, ти немаше никакви аргументи за тој муабет, па ја смени темата за Рома и нејзино омаловажување .. епа што да ти кажам бе другар, секогаш кога ќе влеземе во дискусија за овој сегашен Милан, ти од немање што да кажеш, прашај ме колку титули има Рома во ЛШ, ако така се осеќаш наситен, слободно(y)

Јас на почетокот на сезоната пишав огромен пост на кој некои се смееја, но убаво кажав дека од најдобрите тимови во Италија(ги набројав 6 мислам) Милан се во најтиње ситуација, работат апсолутно не плански, посебно годините по освојувањето на последното Скудето со Ибра, секоја година мењаат стратегија и тренери и планови, се работи од година за година .. ја почнувате сезоната, до полусезона си видете до кај сте и што сте и се прават планови и калкулации за некои нерезонски, краткорочни трансфери на играчи со огромни плати(кои притоа ве "уценат" на некој начин да им дадете повеќегодишни скапи договори, оти нели веднаш ви се потребни во зимо,а тие слободни агенти, па бираат кај ќе одат), САМО за да дојдете до трето место истата година и да играте ЛШ. А веќе наредната година(под претпоставка дека сте обебедиле ЛШ) наместо да правите чистка, а паралелно и напредок, со вложување во нешто што ќе се исплати во иднина, вие тапкате во место и ги правите истите грешки, а следната година се дешава дежа ву и се така во круг ...

Затоа мислам дека е неферски да кажувате тука како Милан било каков требало да игра ЛШ пред сите, знам јас дека сте најреспектабилна екипа од италијанските во Европа и без разлика колку и да сте слаби секогаш фино се прикажете .. но мое мислење е дека Наполи моментално како организација се на едно подобро ниво од вас, во играчки кадар исто, амбициите од газда и управа исто на огромно ниво, така да доколку почнат да играат како што треба, не гледам зошто Милак ваков онаков би играл пред нив во ЛШ ..

Јас реално мислам дека Наполи треба да оди во ЛШ, но моја лична желба е Интер, бидејќи тие пак со новиот газда после Јувентус и Рома се најорганизирани, со сменета управа и структура, со големи планови и амбиции кои сакаат да ги реализираат преку здрав начин на работење,а со крпење на тимот .. на вашите комшивки очајно им е потребно ЛШ за да добијат одскочна даска, а со тоа и забрзан напредок .. тој пласман во ЛШ, во Интер ќе знаат најрационално да го употребат, за разлика од вас каде што веќе кажав, ништо не се менува, без разлика дали сте во ЛШ или не, буквално тапкање во место од последното Скудето до ден денес ..

Ти вратив малку дрско на почетокот, бидејќи ти така се понашаше,да видиш како е .. а ова сега што го пишав е реалноста, доколку имаш нешто да кажеш повели, те молам не ја мешај Рома, мојта екипа нема врска со муабетов, поздрав:)

па ајде тогаш да се заебаваме за тоа како Рома нема титули, а Милан 7 во ЛШ и да се потсеќаме на Кака, Ван Бастен ? :D

Бегаш од темата, бегаш од реалноста, што друго да ти кажам .. :toe:

па ајде тогаш да се заебаваме за тоа како Рома нема титули, а Милан 7 во ЛШ и да се потсеќаме на Кака, Ван Бастен ? :D

Бегаш од темата, бегаш од реалноста, што друго да ти кажам .. :toe:

ништо, ништо, готово, ме победи немам што да кажам повеќе.

Наполи и Милан некако ептен фаворити ,од позадини Џенова Самп Лазио и Фиорентина...можда и интер.

Последно уредено:
ааа пази дека ќе ти читам ова составов
Kakoв имбецил еј, ти напиша дечкото убаво со аргументи, со све, цел текст, ама ти демек испадна cool kid? Демек као не читам ја, само се гаѓам со лифњиња? Сте учеле од панче малдини, се глеа, да не си му некој братучед ти?

И лани сакавте Наполи да влезе, викавте дека подобро ќе се прикаже во ЛШ, па го видовме во август на колена пред Билбао, Рафа требаше да го разнесе Билбао во вториот натпревар во Билбао, а не дупло да изгуби, требаше да увиде каде е грешката и да се поправи со што ќе го обели образот на Серија А. Во ЛЕ играа одлично, браво за тоа, но мислам дека Бенитез мораше да го помине Билбао по секоја цена, имаше 20 пати по јак тим од тој на Билбао.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom