Државата.[DOUBLEPOST=1420206690][/DOUBLEPOST]Кој би имал корист од зголемувањето на безцарински увоз на роба?!?
Само на одредени производи како и до сега.Ама сепак данок од 18% ќе има на таа сума ??
За првпат порачав од ибеј 3 паратки од топ продавачи и ниедна од пратките не ми стигна. Потврдено лоповите во македонск апошта ги крадат![DOUBLEPOST=1420231300][/DOUBLEPOST]не, ги крадат овие лоповиве од пошта!
Ќе лапа пари од ДДВ.[DOUBLEPOST=1420231410][/DOUBLEPOST]Државата.[DOUBLEPOST=1420206690][/DOUBLEPOST]
Само на одредени производи како и до сега.
Да ќе има ДДВ.[DOUBLEPOST=1420231469][/DOUBLEPOST]Ама сепак данок од 18% ќе има на таа сума ??
Да нема забуни, ова е само иницијатива прашање е дали ќе се усвои.Граѓаните што купуваат преку интернет ќе може да нарачуваат од странство производи со вредност од 160 евра без да платат царина. Агенцијата за пошти поднесе иницијатива за тројно зголемување на сумата до која нарачаните предмети од странство се ослободени од царина. Во моментов за пратките со вкупна вредност до 45 евра, во која се вклучени и транспортните трошоци, не се плаќа царина.
Извор
Мислам дека редно беше и ние малку да се израдуваме а не да се стискаме дали надминало 45 дали е до 45 евра или е под. Србија и Хрватска оддамна веќе го решија овој проблем со ослободувње на пратките од царина до 140 односно 170 евра. Останува уште министерот Ставрески во најкус можен рок и да го стави својот потпис и да стапи на сила.
Ти си добар штом си поминал со 3 пратки. Јас имам над 30 пратки што не се стигнати од минатите два месеца, лудница.За првпат порачав од ибеј 3 паратки од топ продавачи и ниедна од пратките не ми стигна. Потврдено лоповите во македонск апошта ги крадат!
Па пријавувајте некаде, пишувајте мејлови, нека се рашири. Ја после 3 пратки би кренал узбуна, а не 30.Ти си добар штом си поминал со 3 пратки. Јас имам над 30 пратки што не се стигнати од минатите два месеца, лудница.
Од 17 декември до сега безуспешно колку меилови сум пишал и колку пати јавил во царина и ги нема никаде како пички се кријат и не се јавуваат.Па пријавувајте некаде, пишувајте мејлови, нека се рашири. Ја после 3 пратки би кренал узбуна, а не 30.
Џабе е имаше као репортажа на Шител каде завршуваат поштенските прати нешто а у и имаше нешто интервју со граѓани демек како сте задоволни од поштенските услуги и ги глеаш мед и млеко им тече ја испофалија пошта до небо. Нема корист од пријавување се вадат на едно исто, доколку не ти е препорачана ние не превземаме никаква одговорност а кој знае дома какви колекции си имаат од нас. Имаше као со еден службеник збореше и вика од 500 пристигнати жалби и приговоти само 20 биле решени а другите биле одбиени. Е сега рачунај тоа се 480 пратки што се официјални што ги пријавиле а колку ште има што ќутат? Комотно некој може продавница да си отовори.Па пријавувајте некаде, пишувајте мејлови, нека се рашири. Ја после 3 пратки би кренал узбуна, а не 30.
Ова им е убаво смислено.Џабе е имаше као репортажа на Шител каде завршуваат поштенските прати нешто а у и имаше нешто интервју со граѓани демек како сте задоволни од поштенските услуги и ги глеаш мед и млеко им тече ја испофалија пошта до небо. Нема корист од пријавување се вадат на едно исто, доколку не ти е препорачана ние не превземаме никаква одговорност а кој знае дома какви колекции си имаат од нас. Имаше као со еден службеник збореше и вика од 500 пристигнати жалби и приговоти само 20 биле решени а другите биле одбиени. Е сега рачунај тоа се 480 пратки што се официјални што ги пријавиле а колку ште има што ќутат? Комотно некој може продавница да си отовори.
Имаше и кампања но ништо од тоа.
Не се силам туку кажувам а во блиска иднина ќе го реализирам.Доста се силиш бе
Не се грижи.И мислам побрзо ке не исклучат од Ибеј отколку што ке се зголеми сумава без царина, со лоповлук од цариниците како што пишуваат некој членови не ни бега Ebay error.
Фан сум на Баерн Минхен,сакав да купувам од нивната официјална ФанШоп интернет продавница, имааа лудница од производи арно ама нема шипинг за Македонија, ги контактирав на меил, ми пишаа дека некогаш вршеле достава и кај нас но работите многу често се губеле(краделе) и нема векее шипинг за нас.Е така ке заврши цела приказна и со Ибеј веројатно. Мојата чудесна земја!!!