Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не е све до акумулаторот.Можеби има некоја капка вода замрзнато во цевководите за нафта или во дизните.Провери ги греачите, и плус треба да знаеш колку км има поминато моторот.Ако си го зел пунтото половно,провери компресија,дан има +300 000 км па да нема компресија.

Како вергла моторот? Дали е добра брзината на анласерот?Ако нема добра брзина треба да ги менуваш пиксните на анласерот,бидејќи во тој случај роторот механички стружи на статорот наместо да е коаксијално центриран

Некој да е менил дихтунг на карбуратор на ауди а3 1.9тди да каже шо париии...?

Карбуратор на ТДИ ??? Знаеш ти што е карбуратор или намш друга работа па си го ладиш тука на форумов ???[DOUBLEPOST=1420133404][/DOUBLEPOST]
Гледам по страниве за гуми и ланци, се рекламираат и некој „чорапи“ за гуми, прочитав дека биле за да спречат лизгање на снег и мраз, но ме интересират колку се функционални, како се монтираат, дали морат да се стават над синџири или можи и без синџири, дали можат да ми ги украдет лесно од на гуми и колку пари кошта еден пар?

Добри се тие чорапи, многу полесно се монтираат од ланците, ама за жал кај нас не ги признаваат... Барем така ми имаат кажано, само синџири, а не чорапи ...

Не си единствен, од кај си? Преги во Берово, едно добро Audi исто не можеше да запали, цело беше замрзнато.

Мојава (SEAT), запали на втора... ама греачиве ги чекав едно 10 секунди -.- Сабалје било околу -17 ...

Од Скопје сум ама и тука ноќта беше -12/-13 .За разлика од него Пасатот од 2002 година со едно греење на греачи воала.Од прва. Пунтово јок.Па видов дека и со малку нафта го оставиле па сега ке чекам да се стопли па да пробам пак.

Ме интересира ако на возило има вградено плин во германија, па се донесе тука во МК и се регистрира, дали ќе бараат документи за плинот и да ти бараат а-тест да направиш или ?
иначе возилото 2 години е поминувано на регистрација

Ме интересира ако на возило има вградено плин во германија, па се донесе тука во МК и се регистрира, дали ќе бараат документи за плинот и да ти бараат а-тест да направиш или ?
Зависи од хомологацијата. Можеби да, можеби не. Ама јас мислам дека ќе ти побараат. :-)

Бараат А-тест 100%, види на машински прашај за документација.

Имaм пежo 307 2006 гoдинa 1.4 90кс бензин имa пoминaтo 120000 км сaбaјле приметив вo кaзaнчетo прљaв aнтифтиз измешaн сo уље дaли знaе некoј мaјстoр кaј имa зa пежo дoбaр

Имaм пежo 307 2006 гoдинa 1.4 90кс бензин имa пoминaтo 120000 км сaбaјле приметив вo кaзaнчетo прљaв aнтифтиз измешaн сo уље дaли знaе некoј мaјстoр кaј имa зa пежo дoбaр
Добар,ефтин и квалитетен мајстор со нови или половни далови за пежо и цитроен во Ѓорче,карши жито после семафорите втората уличка меѓу чајна шопинг и продавницата за авто делови
Најверојатно ти е отиден дихтунгот на глава

Добри се тие чорапи, многу полесно се монтираат од ланците, ама за жал кај нас не ги признаваат... Барем така ми имаат кажано, само синџири, а не чорапи ...

Незнам на која страна, ама прочитав дека ги признале и кај нас.

Ај совет еден, може и два-три :)
Лансер, вози гуми 205/60/16 летни. И сега си гледам понуди за зимски гуми, што како. Али димензијава(посебно оваа ../60/..), некако послабо застапена (не викам дека нема :) )
Па си имам разни идеи, али колку би ми одговарале незнам. Да ставам помала зимска гума, што би добил/изгубил, пример 15'', и што димензија би препорачале ако одговара таа варијанта ?
Друго, гледам многу има димензии 205/55/16, ако се стави ваква гума што би се случило ? Освен очигледно што ми крати на 5мм димензија? Па дајте некоја препорака.

Ај совет еден, може и два-три :)
Лансер, вози гуми 205/60/16 летни. И сега си гледам понуди за зимски гуми, што како. Али димензијава(посебно оваа ../60/..), некако послабо застапена (не викам дека нема :) )
Па си имам разни идеи, али колку би ми одговарале незнам. Да ставам помала зимска гума, што би добил/изгубил, пример 15'', и што димензија би препорачале ако одговара таа варијанта ?
Друго, гледам многу има димензии 205/55/16, ако се стави ваква гума што би се случило ? Освен очигледно што ми крати на 5мм димензија? Па дајте некоја препорака.
За 15ки ќе ти требаат и други бандажи, втората бројка кај гумите означува однос а не висина ... ако ставиш сите исти немаш проблем

За 15ки ќе ти требаат и други бандажи, втората бројка кај гумите означува однос а не висина ... ако ставиш сите исти немаш проблем

Да за тоа свесен сум, прашањето ми беше повеќе дали би имало некакви проблеми, бидејќи фабричките се 16, а што би било ако се стави 15(секако со нов бандаж, и сите 4 исти). А за овие 205/55/16, ми се најблиску до фабрички, па според мене не би имало никакви проблеми, освен отстапување на брзинометар. Али да си прашам некој со искуство :)

Ако погледаш снимките од рели трките ќе видиш дека при снег се користат дупло потенки гуми него на макадам или асфалт.Значи негубиш ништо туку добиваш

decki sakam da si kupam avtomobil poloven A klasa i se dvoumam pomegu picanto, aygo, peugeot 107, citroen c1...sovet?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom