- Член од
- 4 декември 2014
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 18
https://ready.arl.noaa.gov/READYmoistcal.php
Калкулатор за релативна влажност на воздухот.
Калкулатор за релативна влажност на воздухот.
Да обновам податоци: од 2 декември до сега 297 kwh за 518 часа работа. Вака до Ѓурѓовден и на коњ сме.Потрошувачка кај мене досега за 33 дена: 238kwh за 410 часа работа.
blagodaram na odgovorot. 63500 plus 4000 montazaMakar sto ovie podatoci od eurovent izgledaat kako sto izgledaat, mene licno mi izgledaat neverojatni.... slobodno mozes da ja rabotis do deklariranata T od -15 C, duri mozes i do -20 C nisto nema da i fali, samo ima eden uslov, na vaka niski T ne treba da se gasi, samo ce ja namalis vn. temperatura na 2-3 stepena. Koristi nekoja sredna brzina na ventilatorot ili auto fan, nemoj tih mod ( ne se iskoristuva dobro vlozenata energija, opteretuvanje na kompresorot) ili turbo mod ( cesti defrosti i opteretuvanje na kompresorot). Mozes da koristis tajmer da ti ja podigne vn. T na baranata na eftina tarifa .... Vaka nema da se forsira i pravilno ce si go odraboti svojot vek.
Po moe ovie podatoci od eurovent ne se za nekoja trajna rabota, taa gi postiga ovie snagi ama na kratko vreme i sekako togas e preforsirana. Kazi mi kolku te kostase i od kade, moja zelba e i jas da imam vakva eden ubav den....
Toshiba можеш да најдеш и во Aircon(трговскиот алуминка на партизанска во Карпош), старото име на оваа фирма е Мепринг, позната фирма која со децении е на пазарот со климатизација, воглавном само енергија ја знаат за Тошиба од причина што името им е позапамтливо.Здраво на сите. Ја пратам темава веќе два-три месеци за да се едуцирам малку повеќе во врска со климатизериве, пошто планирам да се подновам со инвертер кога ќе заврши зимава.
Сега за сега сум 90% сигурен дека ќе биде јапонец, само не сум одлучил од кој производител и од која класа. Моментално сум во фаза на пронаоѓање увозници.
Успеав да ги најдам:
Toshiba - energija.com.mk
Mitsubishi (heavy industries) - uni24.com.mk
Daikin - en-kont.com.mk
Fujitsu - hidroset.mk
Сите овие ги контактирав пред неколку дена за да ми пратат ценовник или да ми одговорат на некое прашање и само од Хидро Сет не добив одговор.
Може да ми предложите други увозници за јапонци?
И кои од овие увозници се добри, а кои да ги избегнувам?