DUNE: PART TWO (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Јас мислам дека некако сакаа да ни ги доловат причините зошто Ането е решена да оди по Мет Дајмон во кој што е затрескана, само малку лошо испадна сето тоа затоа што Ането во цел филм не беше некој романтичен лик туку научник посветен на мисијата. И сега одеднаш, заеби се, ќе одам да го спасувам либето кој ја ебе планетата :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Јас мислам дека некако сакаа да ни ги доловат причините зошто Ането е решена да оди по Мет Дајмон во кој што е затрескана, само малку лошо испадна сето тоа затоа што Ането во цел филм не беше некој романтичен лик туку научник посветен на мисијата. И сега одеднаш, заеби се, ќе одам да го спасувам либето кој ја ебе планетата :)
И ти си бил заслепен од љубовта изгледа :D Ането го сакаше тој другиот на другата планета, Едмунд. А Метју сметаше дека датата што ја праќа Ман (Мет Дејмон) покажува пореални шанси за живот на таа планета отколку на таа од Едмунд. Нели Ман излезе заебант и планетата не му ја бива, па испадна Ането во право што сакаше да иде на другата планета, кај тој Едмунд. Ането го величеше Ман цел филм како научник, вајда затоа и тебе ти се измешале каналите, другиов слабо беше спомнуван.
А за тоа дека она како научник се искења со муабетот за љубовта, true.

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Нолан и Кип Торн зборуваат за поврзувањето на науката и уметноста во филмот, зошто космологијата е поинтересна од другите науки и сл.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Немам многу време да пишувам за филмов, само ќе кажам - чиста 10ка.
Единствено мислам дека во филмов не требаше воопшто да има хумор, пошо чим почнавме со плачење требаше до крај да истераме солзи.

Овие што го предвиделе филмот ме потсетија на еден кога се јави кај Милан тарот и овој му рече дека Дикембе Мутомбо му фрлил магија и за да се отстрани гледачов треба секој ден да гледа цртани од Том и Џери со палецот пикнат в газ. :boksix:
Малку и ме изнервираа постовите кои почнуваа "јак филм, квалитетен, а у" и на крај му дале осмица. :busi:

А овој ZOTE пак е приказна за себе. :tapp:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Интерстелар е мастерпис или блиску до тоа. Значи 9 или 10. Осмица не е ништо посебно, ама оди објасни му на Њотомир.

P.S.
Можам да му јадам бурек во темава уште најмалку 3 месеци ако не и повеќе :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Од едно гледање не ми беше за десетка заради крајот. Сега за сега му дадов 9 а кога ќе излезе блу реј може и ќе се ревидира оценката.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Од едно гледање не ми беше за десетка заради крајот. Сега за сега му дадов 9 а кога ќе излезе блу реј може и ќе се ревидира оценката.
Како бе ради крајот...па крајот со Тесерактот и кога се разбуди во колонијата беше the real shit во филмов.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
Како бе ради крајот...па крајот со Тесерактот и кога се разбуди во колонијата беше the real shit во филмов.
Не реков дека е лош, реков дека не го разбрав или пак мислам дека не го разбрав :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom