Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Да го испушиш копук глуп,сум фатил тебе да ти објаснувам.Се надавам на бесилка ќе завршиш еден ден.
Ова се луѓето кои зборуват за демократија и се борат против говорот на омраза, независноста на медиумите и институциите.
Од друга страна кога лидерот ви јаде живи луѓе од вас неможе да се очекува многу.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Бабата Мирка треба да џопне уште 2-3 ракии и да претане да изиграва врвен интелектуалец и аналитичар оти е само една обична трачарка пред селска кооперација.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ова се луѓето кои зборуват за демократија и се борат против говорот на омраза, независноста на медиумите и институциите.
Од друга страна кога лидерот ви јаде живи луѓе од вас неможе да се очекува многу.
За етикетирањето и навредите пишував погоре. Ако некој не ви се вклопува во начинот на размислување најлесно е да му се залепи етикета. А лепењето на етикета не може да дојде од некој кој е неутрален и има сопствено мислење и став.
Јас за среќа на никого ништо не му должам така да ја имам комплетната слобода да имам свој став. Кој веќе го кажав во предходните постови уште пред да почне вториот протест. Единствена разлика е тоа што ако тогаш имав надеж дека барем 50% од луѓето што протестират се со искрени намери денес сум убеден дека нивниот број не е ниту 20% особено после третиот протест. На кој се собра се живо и диво што може да го мобилизира опозицијата а најмалку имаше студенти и средношколци.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Истава реторика ти е ко на ДПМНЕ

А Мирка е најбоље. Мисли дека се' ова е заговор на Зајко за да ја урне власта и да се формира техничка влада...:popce:
За реториката колку и да се вклопува со таа на ВМРО сепак е градена врз база на сопствени ставови.

А за ова другото не ми треба Мирка за да го заклучам некој работи кои и јавно се кажуваат.

Што напиша Стефан Богоев по протестите на студентите?
Facebook статус на претседателот на СДММ, Стефан Богоев, по повод денешниот протест:

"Свесни се и Груевски и владата дека грешат со државниот испит. Но, свесни се и дека не смеат да попуштат. Темелот, суштината, основата, сржта на режимот е Митот за непопустливост! Тоа ги држи цврсти и силни, тоа ги прави непобедливи и самоуверени. Тој мит мора да се сруши!!! Тоа е клучот на се, тоа е најсилниот удар што може да се зададе! Залудно се рушат горните спратови па макар и приземјето ако темелот е цврст! Затоа повторувам, МИТОТ ЗА НЕПОПУСТЛИВОСТ МОРА ДА ПАДНЕ!!!"

[DOUBLEPOST=1419771589][/DOUBLEPOST]Кога си ме цитирал закачи го и постот кој од моја страна беше цитиран.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Абе Џони бе, да сакаше СДСМ да организира нешто вакво, не 10, 40 илјади луѓе ќе извадеа на улица. А патем кажано ништо чудно да ангажираа и странски помошници, ко што се дешава во повеќето бунтови низ светов. Каква врска има ставот на некој си претседател на младина на опозиција со ставот на Пленумот? :D
А Мирјана Најчевска само нешто чека да пројаде трици. :) Што толку и смета професорскиот пленум, ја стварно не знам.

А за ова што те цитирав. Не е битен ликот што си го цитирал, битен си ти. Прво викаш дека тој што лепи етикети нема свој став, т.е. не е неутрален и следи нечии ставови, за после неколку поста ти да залепиш етикета. :)
Иначе, во конкретниов предлог-закон ја не можам да сум неутрален, ја сум против. Тоа не значи ниту дека сум против власта, ниту дека сум со сдсм. Пошто сфати еднаш, ако некој се смета за себеси дека е опозициониер, не значи дека е партиски член/активист/што и да е.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.086
Поени од реакции
74.843
Неговиот став бил граден на негови лични размислувања, чиста случајност е што е истото дебилско размислување како идиотиве на власт. Ама затоа нашите ставови не биле градени на лични размислувања (без разлика што сме над 5000 луѓе) туку биле градени врз база на ставовите на дебилската опозиција која господ знае во која глувчешка дупка се крие :angel:
Демократија :toe:

Уште поинтересно е што не си жител на државава, и како таков немаш никакво право да се вмешуваш во дискусија :popce:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Се видоа неговите ставови колку се објективни и негови кога вчера го напиша мислењето за професорите само некое време откако истата изјава ја даде Груевски.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
А за ова што те цитирав. Не е битен ликот што си го цитирал, битен си ти. Прво викаш дека тој што лепи етикети нема свој став, т.е. не е неутрален и следи нечии ставови, за после неколку поста ти да залепиш етикета. :)
Иначе, во конкретниов предлог-закон ја не можам да сум неутрален, ја сум против. Тоа не значи ниту дека сум против власта, ниту дека сум со сдсм. Пошто сфати еднаш, ако некој се смета за себеси дека е опозициониер, не значи дека е партиски член/активист/што и да е.
Битен е членот кој го цитирав а особено се битни неговите закани кои ете се совпаднаа со политиката на една опозициска партија.
Јас тебе потполно те разбирам и верувам дека во студентскиот пленум има луѓе кои излегле со најискрени побуди. Особено на почетокот нивниот број беше поголем. За жал како минува времето така и студентскиот пленум се повеќе се загадува со политички профитери како Најчевска и слични.
Што се однесува конкретно за законот за државен испит реков и јас дека сум против таков унифициран метод на проверка на знаење и дека треба да се барат малку потемелни и поосмислени методи за проверка на знаењето. И како што реков погоре какви и да бидат методите неможат да бидат универзални за сите факултетити. Еве на пример ако државниот испит е добро решение за правен немора да значи дека е добро решение и за машински.[DOUBLEPOST=1419772309][/DOUBLEPOST]
Се видоа неговите ставови колку се објективни и негови кога вчера го напиша мислењето за професорите само некое време откако истата изјава ја даде Груевски.
Не беше мислење туку беше цитат. Имаше подоле и линк.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Битен е членот кој го цитирав а особено се битни неговите закани кои ете се совпаднаа со политиката на една опозициска партија.
Јас тебе потполно те разбирам и верувам дека во студентскиот пленум има луѓе кои излегле со најискрени побуди. Особено на почетокот нивниот број беше поголем. За жал како минува времето така и студентскиот пленум се повеќе се загадува со политички профитери како Најчевска и слични.
Што се однесува конкретно за законот за државен испит реков и јас дека сум против таков унифициран метод на проверка на знаење и дека треба да се барат малку потемелни и поосмислени методи за проверка на знаењето. И како што реков погоре какви и да бидат методите неможат да бидат универзални за сите факултетити. Еве на пример ако државниот испит е добро решение за правен немора да значи дека е добро решение и за машински.[DOUBLEPOST=1419772309][/DOUBLEPOST]

Не беше мислење туку беше цитат. Имаше подоле и линк.
Не ме сфаќаш, ти прво даваш „дефиниција“ какви се луѓето што лепат етикети, за после ти да залепиш етикета. :) Сеа не знам дали ме сфати.
Друго, Најчевска врска нема со студентскиот пленум, ама баш никаква. Политички профитери ќе ги има секогаш, ама не дозволуваме да испливаат површина. Она има право да стои таму, тоа се вика право на движење. Не ги нарушува правилата кои ги поставивме. Ова важи и за сите други.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не ме сфаќаш, ти прво даваш „дефиниција“ какви се луѓето што лепат етикети, за после ти да залепиш етикета. :) Сеа не знам дали ме сфати.
Друго, Најчевска врска нема со студентскиот пленум, ама баш никаква. Политички профитери ќе ги има секогаш, ама не дозволуваме да испливаат површина. Она има право да стои таму, тоа се вика право на движење. Не ги нарушува правилата кои ги поставивме. Ова важи и за сите други.
Те разбирам јас тебе ама ти мене не ме разбираш. Во случајот намерно етикетирав член кој се заканува со бесење и крајно ниски навреди кои беа слични со ставови на еден политички лидер. Ме чуди само како на тебе ти падна во очи тоа што јас сум го кажал а не ти паѓат во очи навредите кои се упатени кон мене само затоа што имам различен став.
ОК е тоа што мене ме цитираш но мислам дека е добро да ги цитирап или да се оградиш од оние што се изнавреѓаа само затоа што не им се допаѓат моите ставови.
Но очигледно тоа не ти пречи зошто со тие луѓе имате исти ставови, така тие може да бесат, и да вреѓат и тоа е ОК , ама затоа не е ОК мојата реплика во која ќе бараме влакно во јајцето.

Инаку да не излезе дека си го испуштил постот кој го цитирав еве како потсетување.

Да го испушиш копук глуп,сум фатил тебе да ти објаснувам.Се надавам на бесилка ќе завршиш еден ден.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Всушност, од 2004 до 2013 година, Словенија за наука потрошила вкупно 5 милијарди евра, Хрватска 3 милијарди евра, Србија 750 милиони евра, а Македонија околу 80 милиони евра (извор) или 60 пати помалку од Словенија!
За каква наука збориме, кога ни министерство за наука немаме. Ако се отвори министерство за наука, тоа ке значи помалку пари во другите министерства кои не генерираат ништо освен загуба. Образование и наука се различни поими.
Во науката се истражувањата, експериментите, пронајдоците за кој е потребен високо квалификуван и искусен кадар а во образованието се пренесуваат резултатите од тие истражувања на новите генерации кои откако ке ги научат постоечките истражувања на науката ке прераснат во научници и ке придонесуваат во науката за човештвото, ке ја обликуваат науката со некои нови пронајдоци.
Со други зборови, за мене, образование е основното и средно школо а факултетот е наука и тој треба да биде независен.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
За каква наука збориме, кога ни министерство за наука немаме. Образование и наука се различни поими.
Во науката се истражувањата, експериментите, пронајдоците за кој е потребен високо квалификуван и искусен кадар а во образованието се пренесуваат резултатите од тие истражувања на новите генерации кои откако ке ги научат постоечките истражувања на науката ке прераснат во научници и ке придонесуваат во науката за човештвото, ке ја обликуваат науката со некои нови пронајдоци.
Со други зборови, за мене, образование е основното и средно школо а факултетот е наука и тој треба да биде независен.
Министерство за образование и наука. :D Имаме бе и за наука. :D

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Министерство за образование и наука. :D Имаме бе и за наука. :D
Да, ама мое мислење е дека треба да бидат одвоени, бидејки се два различни поими, образложив во претходниот пост.
Ставени се како да се најнебитните министерства, демек не вреди да се посебни, па ај ке ги споиме заедно, има други побитни министерства за кои треба да се одвојат пари, овие се онака колку да ги има. А уствари образованието и науката се најважните министерства,буквално.
Ако сакаме да мрднеме од оваа мртва точка, во која живеат гзолижачи, партиски потрчковци, млади генерации кои се надеваат на подобра иднина со помош на партиска книшка во државна администрација, и оние ретките кои се малку попаметни што избегале од оваа земја на места каде што ке можат да творат со својот отворен ум растеретени од локални рекетари и инспектори со незавршена основна школа и преголема фрустрација и љубомора према попаметните од нив, тогаш ние мораме преку образованието и науката да им ги отвориме очите на идните генерации да не прераснат во нас, својата перцепција за поквалитетен живот да ја гледаат од друга перспектива.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Уште не ве разбирам....
Некој од сдсм пишал на фејсбук нешто како поддршка за протестите и тоа значело дека протестите се организирани од сдсм...
Добро мајку му стара, ИМАТЕ ЛИ МАЛЦЕ ПАМЕТ ?
Иако е некој член на сдсм во прв план е граѓанин и има право да поддржи или да не поддржува нешто. Исто како што и оној кој е професор излегува на протестот како професор и како граѓанин, а не како организатор на протестот.
Шупелки сте ебате...

Ако не дајте да ги затвориме у соба само со четири ѕида и мало прозорче (колку воздух да им влегува) одвоени од надворешниот свет сите што биле или се членови на сдсм, за да не смеат ни да писнат. Стварно ептен глупаво размислување е тоа „еј абе овие не смеат да зборат“.

Kajgana Shop

На врв Bottom