S
Samurai_Sk
Гостин
Дали има производи од Heinz во Скопје и ако ги има кај можам да ги најдам нормално освен мајноез дали има и други?
Има, во Тинекс и Веро. Ја имам купувано кечап и сос за салата со вкус на лук. Сигурно имаше и некои други вкусови од сосовите за салати.Дали има производи од Heinz во Скопје и ако ги има кај можам да ги најдам нормално освен мајноез дали има и други?
Ти најдов нешто друго, со состојки кои лесно можат да се најдат кај нас. Ајвар со пилешко и ориз. Ако те фати око, кажи да го преведувам.Дајте некоја идеја за нешто “ново“ да зготвам. Она стандардното, боранија, грашак, тавче ориз и сл е веќе видено, ..... сакам да проширам хоризонти и збогатам мени. Е сега, има еден мал услов, а тоа е да не се окапува на шпорет, ....... јбга, краток е денот за да се помине 2-3 саати во кујна.
Било која сугестија е добродојдена
Хахахаххха, кај ме најде, ајвар немам Ај ќе купам една тегла од тинекс, .... преведиТи најдов нешто друго, со состојки кои лесно можат да се најдат кај нас. Ајвар со пилешко и ориз. Ако те фати око, кажи да го преведувам.
Да ти пратам?Хахахаххха, кај ме најде, ајвар немам Ај ќе купам една тегла од тинекс, .... преведи
Штом најдам време го правам, ..... можда и утре, али не ветувамДа ти пратам?
1кг пилешко бело месо
2дл крем фреш (ако не можеш да најдеш, земи обична павлака)
3дл полномасно млеко(или зголеми ја дозата на павлака ако сакаш)
156 гр. ајвар
лажичка мед
1-2 чешниња лук
100 гр. рендан кашкавал
сол, бел бибер
За сервирање:
Ориз за 5-6 порции
брокула, карфиол и моркови
(сѐ вариш)
Го редиш пилешкото во подмачкана тава за печење. Во еден сад ги матиш останатите состојки и ги истураш врз пилешкото. Ставаш да се пече на 175 степена околу 45 минути. Откако ќе помине времето, го ставаш ренданиот кашкавал одозгора, враќаш тавата во кујна, ја покачуваш температурата на 200 степена и оставаш да се пече уште 20-тина минути.
Вадиш од рерна, сликаш и ја постираш сликата на форум додека да се олади јадењето.
Ај и двете варијанти најчесто како го спремам.Свинскиот врат го печете или го пржите како подобро излегува? И некој ако има некаков рецепт да сподели алал да му речам
Во Дане е најдобар али аш нема Дане
Не го чукам за да не биде посуво. Кога е убаво парчето е мнооогу посочно.Го чукаш месото како шницли или така на парчиња го сечеш?
Првата варијанта ми изгледа полезетска
Чоколадни шишарки да не се? Или јок?Како се прават оние чоколадните елкички со екструдиран ориз, не можам да најдам слика на нет, се надевам ќе се сетите на кои мислам..