Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
У контекст на индексите, се принтаа/ќе се принтаат устави/индекси на хартија. Дај шта даш. :D Е сеа не знам дали ќе се палат или само ќе се џиткаат симболично. А за музиката...види и ја бев малце изненаден, мислев нема да се оствари тоа, али видиш ќе има. Али еј, на мајка ми, која има преку 25 години поише од мене и беше сосема океј и нормално тоа...вај нот? Можда делува некако хипстерски, хипички, пацифистички, али и со музика може да се ирази револт. Т.е. дел од музиката е продукт на револт. :)

Гледај кога се прават вакви работи поентата е да се опфати поголемиот процент од масата.На пример вие ако гледате мене да ми погодите сте си ебале мајката.Ќе треба да влеземе у влада да им се изнамочам у фаца и да ги запалам.Затоа викам убаво си терате и гледајте само да го опфаќате мнозинството,никогаш не можеш на сите да им погодиш.Само чекам да ми одговорат сите на прашањето што ако се донесе законов дали уште ќе студираат? Така ќе се види до кај се спремни студентите да одат и колкава е/ќе биде нивната поддршка

За такво нешто мора категорична подршка од професорите.

А дали може тој државен испит да го полага пример некој како мене (што нема факултет) и ако положи да му дадат диплома? Зашто слушнав дека е бесплатен првиот пат.

Па да, треба да се протестира пред Парламентот, а доколку Парламентот се оглуви и сепак ги изгласа законските измени, потоа ќе треба да се протестира пред Уставниот Суд за да ја оцени уставноста на истите тие законски измени.

Доколку сепак и Уставниот Суд се оглуви и се прогласи за ненадлежен или пресуди во корист на законските измени, тогаш ќе треба да се протестира пред Министерството за Образование и Наука и пред самите универзитети, а ако е потребно и да не се присуствува на полагањето на екстерните тестови/државните испити.

Доколку универзитетите сепак соберат храброст и им дозволат на студентите да продолжат со студиите, колоквиумите, испитите и на крајот им дадат и дипломи за завршените студии, без положени екстерни тестови/државни испити, тогаш студентите ќе треба да протестираат во одбрана на самите универзитети, деканите и ректорите, бидејќи токму тие ќе се најдат на удар на полицијата затоа што ги ставиле своите потписи на колоквиумски/испитни резултати и на дипломи на студенти кои воопшто не полагале екстерно тестирање/државен испит.

Затоа Студентскиот Пленум треба да стане се помасовен, пожилав и најважно од се - погласен.
Доколку уставните судии не направат ништо, барем Правниот факултет нека им ги поништи дипломите, бидејќи не ги заслужуваат нека ги сведе со средно.

Кој пушти дезинформација за Пропаганда? :D Ќе биде еден кул момак, али не ви кажувам кој. :D
Готово, ми текна кој ќе е. Џакси Накси бејби! Кул момак, башка имаше еден статус скоро што го шернуваа некои на фб, плус сите ја знаеме Ода на Гадоста. Ако сум у право само преќути и стај ми едно дискретно лајкче :P

Проста маса кротка како овца скока ура, гласот не се слуша како со цензура
Политичарите фаќаат сеир од народ, место да се плашат им се плаши народ
20 години уште трае играта, а куќата добива
Раздели па владеј залудно немате каде, стресот удира по гладен
Што и да каже политика секад лаже, не ги боли кур за рајата
Ако си против си опозиција, еби ја твојата партија курва транзициска
Има ли полза од пиуни што ползат, реформи ко полжав буџетот го молзат
Ако не си наш си против, јаде демократски мрак, буни се ти колку сакаш
Естрадата уште пее тралала како што свират во владата
Цела генерација отидена во јабана што би правеле тука

ОДА НА ГАДОСТА!

Фак, сеа ќе се напнам ако не го викнат, треба :D

Последно уредено:
Искрено мое мислење е дека високото образование е ѓубре, непотребно нешто, се потешко ќе биде да најде човек работа со својата диплома и со својата фкултетска стручност. Но што знам јас толку ми сечи факултетот што го немам. Има луѓе кои сеуште веруваат во системов дека ќе земат диплома ќе се вработат со неа, мало сутра :icon_lol:. Но добро не судам не судам, повеќе отколку што мислам дека треба.

Професорите на ФИНКИ утре на протест. Брат ми ми кажа дека ќе се приклучат и професори од ФЕИТ. :bravobe:
1621izo.jpg

Во меѓувреме, на ж уште не му е јасно зошто студентите се бунат...

Професорите на ФИНКИ утре на протест. Брат ми ми кажа дека ќе се приклучат и професори од ФЕИТ. :bravobe:
1621izo.jpg

Во меѓувреме, на ж уште не му е јасно зошто студентите се бунат...
И професорите од Филолошки ќе ни се придружат утре.

А за оние кои не протестираат пошто (мислат дека) нема да ги фати нив, една информација би сакал да споделам. Во план е да се направи „пилот тест“ (или некое такво пилот дебилно име), кој ќе се спроведе во 2016 година кај сите студенти кои веќе се запишани на факултетите. Веројатно некој вид дупка во тоа што го кажуваат и пак некој маневар од типот „не е екстерно, државен испит е“, односно викаат дека нема да важи, али кога ќе чукне часот, пак и на сите што студираат ќе им го опнат. Па така чисто да си имате на ум вакви работи.

Фората со екстерниов испит е уствари да се легитимираат купените дипломи.
Секој морон може да научи од базен прашања и да положи.
И наравно, со тоа нели, си ја "заслужил" дипломата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom