- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.705
- Поени од реакции
- 7.609
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Ама со индукциска плотна мораш да менуваш и тенџериња, ѓезвиња , лажички....Дап, сега го симнав флаерот... таа е цената, ама само ако се купи и некоја фурна во комбинација со плотната.
Не знам, не ми изгледа посебно привлечна понудава.
Јас конкретно имам нов шпорет, нема шанси да менувам се... ама би бил заинтересиран за некое решо, или плотна со едно до две места за загревање со индукција.
Не употребувам алуминиумски садови за готвење, повеќето се иноксни садови, понешто се емајлирани садови, а почнав да набавувам и олд-скул едноставни железни тави.Ама со индукциска плотна мораш да менуваш и тенџериња, ѓезвиња , лажички....
Мора да се лепи магнет на садовите за да работи на индукциона плоча. Така да не е баш ефтино ако ги немаш тие садови.

Кај тебе ако влезе провалник наебал. Или ти ако се запиеш во кафана подобро носи шлем кога ќе се враќаш [emoji14]почнав да набавувам и олд-скул едноставни железни тави.
Со вакви тави, подобро ќе си ја земам и поубавата половина со себе...Или ти ако се запиеш во кафана подобро носи шлем кога ќе се враќаш [emoji14]

Za suviot vozduh prvo se mislev da zemam navlaznuvac, no do nekade go resiv problemot so susenje alistaКако ти реаѓира малото на климата преку ноќ, имам слушано дека не е препорачливо да се спие во соба каде цела ноќ дува клима а зашто е тоа така незнам, и јас сум со мало бебе ама спијам во спалната и грејам со панел од 2,5кв и тоа ми ја допонително зголемува сметката, инаку кај мене преку ден во днената каде што ми е климата влажноста ми паѓа и до 40% па почесто ставам да испарива вода за да ја поткренам до кај 60% и тоа ми најголема двоумица да спијам кај климата со малото поради сушењето на воздухот. Како ти се справуваш со тој проблем? Инаку последната сметка ми беше 2800ден и кога би го исфрлил панелот ке падне сигурно на 2000ден, бидејки минатиот месец мерев со апаратчето ми покажа 8кв во една вечер и тоа на надворешни тем. од околу 8-10степени сега сигурно и повеке ми троши на пониските тем.

Za suviot vozduh prvo se mislev da zemam navlaznuvac, no do nekade go resiv problemot so susenje alista
Imame od masinite i za perenje i za susenje, lani odevme so pustanje susara, no ovaa godina gi susime alistata pod klimata. Ogromna zasteda na struja so nerabotenjeto na susarata i vo isto vreme navlaznuvac na vozduhot.
Mislam deka dobro se spravuva maliot, nie nemame nekakov problem pa pretpostavuvam i on nema, a i ne pokazal takvi znaci. Duri ni lani nemavme nekoi problemi so suvo grlo.
Klimata go susi vozduhot, no daleku pomalku od parno.
I ne spieme vo istata prostorija kade e klimata.