- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Да ти од скоро ја имаш климата и малку ладни денови за да приметиш. Инаку сликава со мразот на климата не е сега правена, постирана ми е и лани на 194 страна на темава, тоа беа најладните 7-8 дена прошлата зима со магла и температура од константен минус 7-8 дена (-1 до -8), истово го имам напишано на следната 195страна. Во моментот кога е сликана на 20-дек-2013 околу 18:30часот (ова може да се провери од EXIF-ot на сликата) надвор било -4 со временска ситуација замрзната магла според описот на wunderground.com за тој ден. Климата не е во дефрост, пред дифрост е, и затоа е бела скоро целата освен таму кај што поминува греачот, но сепак дувала топло како што сум напишал тогаш. Тоа пред се заради тоа што ова на сликата е 5,5KW единица со поголем изменувач од 3,5ките подобро дише на такво време, и поретко влага во дефрост а дека греачот нешто помага за потопол воздух не би рекол, помага да не замрзне тацната.Дали овој грејач ке се забележи кога не е во дефрост или може да се забележи само кога прави дефрост, бидејки кај тебе на сликата климата е во дефрост. Инаку кај мене вака да замрзне како на сликата кај тебе ми се деси само еднаш и тоа на првиот дефрост и не обратив многу внимаие на размрзувањето ама колку што можам да се сетам почна да се размрзнува одозгора па надолу не вака како кај тебе на сликата да ми покаже линии на средина и на долниот дел, ама за нареден пат баш ке загледам за да ти дадам поконкретен одговор, инаку ако ти врши работа јас и сега ке ја сликам ако може од сликата да забележиш како се поставени грејачите внатре.
Интересно е да се прочитаат постовите од тие денови на темава декември месец лани и проблемите што тогаш се јавуваа кај климите, има и слики со замрзнати тацни од климите, кај некои неможеше да постигне да згрее од пречести дефрости итн.
Последно уредено: