TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.235
Поени од реакции
8.339
Во Тотал тв сите канали работат нема ниеден исклучен.

+ Site HD kanali ukluceni se 1mesec free.

Последно уредено:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Во ова со интернетот, што е 1090 денари, за да се додадат, Plus и HD пакетите, само би се додала нивната цена? Околу +300 денари? Во секој случај, сега со интернетот ја имаат најдобрата понуда во Македонија, куп канали + интернет 10мб/с неограничен за 1300 денари. Во Т-хоум толку е основниот пакет :misticen:

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Во ова со интернетот, што е 1090 денари, за да се додадат, Plus и HD пакетите, само би се додала нивната цена? Околу +300 денари? Во секој случај, сега со интернетот ја имаат најдобрата понуда во Македонија, куп канали + интернет 10мб/с неограничен за 1300 денари. Во Т-хоум толку е основниот пакет :misticen:
1300 само за тоа, додај + 215 за втор телевизор секој месец (кај т-хоум е еднократно 1000 денари за втор) + опрема и монтажа 2500-3000 денари (n)
тотално неконкуретни со оваа цена, за тие пари секој ќе го стави поскапиот пакет од т-хоум поевтино ќе ти се фати. + тоталтв нема салони и сервис во мк се оди преку некои мак. мали фирми за сателитска опрема кои немаат ни веб страна, ако ти се заебе нешто ќе си имам работа со некои нивни човек фирми со двајца вработени и муабети од типот неможе денес на сервисерот му се роди дете. Големиве оператори со стотици вработени бар имаат работно време и во него мора по налог да оди сервисерот
+ дали некој некогаш ќе ја смета за сериозна фирмава која нема еден ебан салон во цела држава, ако немаат пари за кирија нека пишат ќе им пуштиме по некој денар
п.с. се надевам дека од тотал тв го читаат ова и планираат нешто да сменат или во цена или во начин на функционирање

Последно уредено:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
1300 само за тоа, додај + 215 за втор телевизор секој месец (кај т-хоум е еднократно 1000 денари за втор) + опрема и монтажа 2500-3000 денари (n)
тотално неконкуретни со оваа цена, за тие пари секој ќе го стави поскапиот пакет од т-хоум поевтино ќе ти се фати. + тоталтв нема салони и сервис во мк се оди преку некои мак. мали фирми за сателитска опрема кои немаат ни веб страна, ако ти се заебе нешто ќе си имам работа со некои нивни човек фирми со двајца вработени и муабети од типот неможе денес на сервисерот му се роди дете. Големиве оператори со стотици вработени бар имаат работно време и во него мора по налог да оди сервисерот
+ дали некој некогаш ќе ја смета за сериозна фирмава која нема еден ебан салон во цела држава, ако немаат пари за кирија нека пишат ќе им пуштиме по некој денар
п.с. се надевам дека од тотал тв го читаат ова и планираат нешто да сменат или во цена или во начин на функционирање
Тие 215 денари за втор телевизор се плаќаат доколку првичната опрема е 2460. Имаш опција еднократно да платиш 3100, па да немаш месечна доплата за втор телевизор. Додај на тоа дека постојано имаат акции, како во моментов, првите 4 месеци да плаќаш само 1 денар, па ќе излезе дека инсталирањето на опремата е бесплатно. Уште не е конкурентна цената?

Што се однесува до салоните, не е точно дека немаат, седиште и салон имаат во центарот на Скопје, секојдневно поминувам покрај истиот, се наоѓа позади Собрание, веднаш до салонот на ЛеснинаМи и продавницата на Краш. Да, можеби немаат салон на секој ќош, ама која е потребата за истото во 2014 година, кога се се прави електронски и одењето во салон е само губење време.

И конечно, за сервисерите, баш ми е мило што се фати за т-хоум. На 4-5 септември (од сосема различни причини) ги контактирав т-хоум и барав да дојде сервисер дома, поради проблеми со макс тв, услуга за која што се согласив да платам. Ми кажаа дека е направен налог и ќе ме контактира некој од вработените пред да дојдат. И така и беше, ме контактираа. На 27 септември. Многу ми значеше тоа дека они се голем оператор со стотици вработени во тој момент. :tvg:

Член од
26 април 2012
Мислења
205
Поени од реакции
123
Тие 215 денари за втор телевизор се плаќаат доколку првичната опрема е 2460. Имаш опција еднократно да платиш 3100, па да немаш месечна доплата за втор телевизор. Додај на тоа дека постојано имаат акции, како во моментов, првите 4 месеци да плаќаш само 1 денар, па ќе излезе дека инсталирањето на опремата е бесплатно. Уште не е конкурентна цената?

Што се однесува до салоните, не е точно дека немаат, седиште и салон имаат во центарот на Скопје, секојдневно поминувам покрај истиот, се наоѓа позади Собрание, веднаш до салонот на ЛеснинаМи и продавницата на Краш. Да, можеби немаат салон на секој ќош, ама која е потребата за истото во 2014 година, кога се се прави електронски и одењето во салон е само губење време.

И конечно, за сервисерите, баш ми е мило што се фати за т-хоум. На 4-5 септември (од сосема различни причини) ги контактирав т-хоум и барав да дојде сервисер дома, поради проблеми со макс тв, услуга за која што се согласив да платам. Ми кажаа дека е направен налог и ќе ме контактира некој од вработените пред да дојдат. И така и беше, ме контактираа. На 27 септември. Многу ми значеше тоа дека они се голем оператор со стотици вработени во тој момент. :tvg:
Провери си ги информациите се доплаќа за втор 215 денари месечно и плус мораш да имаш фиксна линија од т-хоум (fuck logic ако имам фиксна од т-хоум поевтино е да го имам целиот пакет од нив) 3100 е само инсталацијата за хд приемниците за кои се доплаќа плус 150 денари месечно за хд канали сакал ти или нејќел и во тој пакет ПЛУС Е 215 ДЕНАРИ ЗА ВТОР ТВ
Како најбитно не знаеме каков нет имаат ако е нестабилен и спор, џабе ги браниш ќе видиме за некој месец кога некој ќе стави од овој пакет со нет
И да не се објаснуваме дали се доплаќа или не нека пише некој што има од нив како е

Член од
17 август 2014
Мислења
7
Поени од реакции
0
Јас имам нет од SunWireless и сум максимално задоволен.... и од сервисот и од се... така што ова барем мене ми изгледа како исклучутелно добра понуда на Тотал ТВ кои несомнено ја имаат и една од најдобрите ТВ понуди.... така што спојов им е баш голем WIN.

Дали имате инфо дали планираат да понудат и фиксна телефонија (за старите прашувам) па да се префрлиме топтан?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
TotalTV со новини во Јануари, но информациите не се официјални, па дури и да се, на крајот од текстот стои дека некои (нови) канали нема да бидат достапни во сите земји каде што е достапен операторов.
Постоечките RTV Vojvodina 1, Orlando kids HR i OK Bambino HR треба да бидат променети во MPEG-4 стандардот.
Нови HD канали би требало да бидат: FOX HD Srbija, FOX LIFE HD Srbija, DISCOVERY SHOWCASE HD i N1 HD Srbija.
Целиот текст може да го прочитате тука!

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Ова со HD каналиве освен N1 и Discovery другите не верувам дека ке ги пуштат.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.235
Поени од реакции
8.339
RTV Vojvodina SD radit če za sve u regiji, Orlando kids HR SD za sve osim Srbije, OK Banbino HR SD samo za Hrvatsku, FOX SRBIJA HD i FOX LIFE HD za sve osim Slovenije, a DISCOVERY SHOWCASE HD i N1 HD za sve.

незванично

Член од
18 мај 2012
Мислења
132
Поени од реакции
26
Луѓе имате ли програма на тотал тв еве кај мене не работи веќе 24 часа ниту една програма,можно ли е да е од времево?

Член од
18 мај 2012
Мислења
132
Поени од реакции
26
Го исчистив снегот полека полека се вратија каналите но не се сите HD од спорт клуб никако не можат да се уклучат не знам во што е проблемот

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.235
Поени од реакции
8.339
Го исчистив снегот полека полека се вратија каналите но не се сите HD од спорт клуб никако не можат да се уклучат не знам во што е проблемот
antenata izmestena ti e, zs na poslaba frenkfencija se pa morase da ja domestam da se pojavat pak, mrdni toa okceto

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.920
Вие што сте на ТоталТВ, како сте? Задоволни од каналите, услугата, или пак не.... Пишете се...

Kajgana Shop

На врв Bottom