Општи дискусии за ТВ серии

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.845
Gomorrah, италијанска сурова и реална, ме потсеќа на The Wire само без полицискиот и политичкиот аспект, целата перспектива е од страна на мафијата во Неапол.
одамна и се спремам само преводи не можам да најдам никако.

Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Може некои препораки за post-apocalyptic серија, нешто со survival и слично? Еве конкретно може и мислење за Falling Skies, само ве молам без спојлери!!!
P.S. Revolution, Lost, The Walking Dead ми се изгледани.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Да, и добар завршеток има, 14 епизоди се у 2 сезони, its a good watch
Па незнам баш и дали може да се нарече дека има крај, остана до негде отворена приказната. Инаку баш штета што не ја продолжија.

Уште една постакпокалиптична но што остана неодвршена од BBC - Survivors, http://www.imdb.com/title/tt1258189/

W

wicked_1

Гостин
Па незнам баш и дали може да се нарече дека има крај, остана до негде отворена приказната. Инаку баш штета што не ја продолжија.

Уште една постакпокалиптична но што остана неодвршена од BBC - Survivors, http://www.imdb.com/title/tt1258189/
Така заврши,до таму беше и концептот тоа што не направија сиквел како што најавуваа е друга работа. По оваа аналогија ако идеме ни една серија досеа нема завршено.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Така заврши,до таму беше и концептот тоа што не направија сиквел како што најавуваа е друга работа. По оваа аналогија ако идеме ни една серија досеа нема завршено.
Можда и не се сеќавам убаво, знам дека имаше две различни финални епизоди, т.е. си разлика само кон крајот, па може со тоа сум се помешал и бидејќи серијата беше укината и првично било планирано да трае повеќе. Сепак и во двата краја имаше уште доста да се кажува. Иначе еве пример, Dexter, Sopranos, Prison Break, Breaking Bad и други крајот им е таков кај што се гледа завршување на една приказна

W

wicked_1

Гостин
Можда и не се сеќавам убаво, знам дека имаше две различни финални епизоди, т.е. си разлика само кон крајот, па може со тоа сум се помешал и бидејќи серијата беше укината и првично било планирано да трае повеќе. Сепак и во двата краја имаше уште доста да се кажува. Иначе еве пример, Dexter, Sopranos, Prison Break, Breaking Bad и други крајот им е таков кај што се гледа завршување на една приказна
Нејќам да спојлерисам ама вака накратко, Sopranos и Breaking имаа простор и те како да продолжат како серии посебно заради тоа што можеше од постојните стории да црпат повеќе, open ending имаа и двете не заебавај, посебно Sopranos оваа серија ми е апсолутен број 1 (незнам колку си запознаен со верзиите што уствари се деси на крајот у ресторантот).
Dexter ја неам гледано, Prison Break како шо тргна фалеше уште да идат и избегаат од некој затвор у Сибир, добро е шо заврши.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
@Zedd Missing изглеа ќе се враќа со втора сезона, а мислев е планирана како мини серија! Одлично, јас уште не сум ја гледал а веќе сум возбуден, ќе ја глеам јануари првата, ај отвори тема ако не те мрзе за серијата и другите да ја дознаат, и онака ти ја гледаше напоредно со Британците.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Да ќе има Missing втора сезона, ама не е поврзана со првата. Јас денес го изгледав и финалето, малку ми е криво шо на иста финта како True Detective погодив кој ќе биде "одговорен" за исчезнувањето. Супер серија обавезно гледајте ја, од мене 9/10

Kajgana Shop

На врв Bottom